Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

NEDEN BILIM YARADANIN VAR OLUSUNU (ALLAH u Tealayi) ANLATMAMYIOR ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: NEDEN BILIM YARADANIN VAR OLUSUNU (ALLAH u Tealayi) ANLATMAMYIOR ?

[quote author=muttaki link=topic=9459.msg63129#msg63129 date=1259651262]
    niçin allaha inanıyoruz diye iki ciltlik bir kitap var elimde
    fizikten tutunda genetiğe kadar her bilim dalının ünlü bilim adamları yaratıcıya inanmanın gerekliliğini yaptıkları bilimsel çalışmalar sonucu kabul etmişler
    böyle bilimi sadece kaynaklardan okuyan insanlarında inanmamaları sadece önyargılı olduklarını göstermekte
    şaşırtıcı doğrusu...
    [/quote]
    Allah'a inamak için iki ciltlik kitap,bilmem kaç ciltlik şerh ve de artı bilmem kaç cilt daha haşiyeye ihtiyaç duyuyorsanız eğer;bu samimi bir inanç değildir...........
    Peki neden Allah'a inanırız;çünkü insanız;ve yaşadığımız dünyanın tüm bilinmeyenlerini henüz çözebilmiş değiliz;ve bu bilinmeyenleri izah edebilmek için de bir insanüstü güce ihtiyaç duyarız........O nedenle de Allah'a inanırız...........

Yorum

sayın hacı, bana "big bang" konusunda yazmamanızı öneririm. çünkü bu teoriyi tam olarak biliyorum. kitaptan okumak bir yana buna ait 1 azerice, 3 türkce belgesel izledim. şimdi "Big Bang" şudur:

Big Bang (Büyük Patlama) :

Bilim adamları böylesine kompleks bir yapıya sahip olan evrenin oluşumu hakkında tarih boyunca değişik fikirler ve teoriler ortaya atmışlardır. Fakat diğer konulardaki anlaşmazlıklara rağmen günümüzde evrenin başlangıcı konusu, bilim adamları arasındaki tam bir fikir birliği ile "Big Bang" adı verilen teoriye dayandırılmaktadır. Bu teori evrenin 10-20 milyar yıl önce "yoktan var edildiğini" ileri sürmektedir. Yani zamanımızdan 10-20 milyar yıl önce madde ve zaman yokken "Big Bang" adı verilen büyük bir patlama ile aniden madde ve zaman yaratılmıştır. "Big Bang" teorisi ilk olarak 1922 yılında Alexander Friedmann tarafından ortaya atıldı. O güne kadar evrenin durağan olduğunu savunan bilim dünyasının bu yeni teoriyi kabullenmesi hiçte kolay değildi. Çünkü bu teori evrenin, zaman ve maddeden bağımsız olan tüm boyutların üzerindeki bir güç tarafından yaratıldığı anlamına geliyordu. Aynı zamanda "maddenin sonsuzdan gelip sonsuza gittiğini" iddia eden materyalist felsefe kökünden çürütülmüş oluyordu. Özellikle materyalist bilim adamları bu teoriyi kabul etmek istemedi. Fakat "Big Bang" gerçeğini görmezlikten gelmek çok zordu. Ünlü astronom Edwin Hubble 1929 yılında yaptığı gözlemler sonucunda evrenin devamlı genişlemekte olduğunu ispatladı, bu ispat Big Bang teorisi için çok büyük bir kanıttı. Hubble'ın bu buluşu teorinin büyük bir bilim kesimi tarafından kabul görmesini sağladı, teoriyi kabullenmek istemeyen ve genişleyen evren modeline uygun değişik teoriler oluşturmaya çalışan bir kaç bilim adamı ise ancak1989 yılındaki "Big Bang" teorisinin kesin zaferine kadar dayanabildiler. Teorik hesaplamalara göre büyük patlamadan arda kalması gereken radyasyonu araştırmak üzere NASA tarafından 1989 yılında fırlatılan CUBE uydusu bu radyasyonu fırlatılışından sekiz dakika sonra belirleyerek "Big Bang" teorisini kesin olarak kanıtladı. Bu kanıttan sonra artarda gelen diğer kanıtlar teoriyi desteklemeğe devam etti. Evrendeki enerjinin bilinen kısmının büyük bölümü yıldızlarda, Hirojenin (H), füzyon sayesinde Helyuma (He) dönüşmesi ile oluşmaktadır. Bu enerji dönüşümü evrenin başlangıcından bu yana devam eden bir süreçtir. Eğer evren sonsuzdan beri var olsaydı hidrojenin tümünün helyuma dönüşmüş olması gerekirdi. Fakat şu an evrende var olan hidrojen, helyum oranı teorik hesaplamalara göre "Big Bang" 'den bu yana olması gerektiği gibidir. Bu ve benzeri bir çok delil "Big Bang" teorisinin güçlenerek ilerlemesini sağlamaktadır.

Evrenin İlk Anları Ve Büyümesi :

Büyük patlamadan önce madde varolmadığına göre maddeye bağımlı olan zamanın varlığından da söz edilemez. Bu noktada bir fikir ayrılığı olmadığına göre Big Bang'den öncesinden söz etmemiz mümkün değil. Bizim inceleye bileceğimiz, büyük patlama anında neler oldu? Nasıl oldu da böylesine büyük bir patlama ile bu kadar kompleks yapıya sahip bir evren oluştu? gibi soruların cevaplarıdır. Bu soruları ancak teorik kozmoloji verilerine dayanarak yanıtlaya biliriz. Fakat elimizde gerekli veriler olmadığı için Big Bang anını açıklamakta fizik teorileri yetersiz kalıyor. Daha önceki anlarda neler olup bittiği konusunda henüz kesin deliller bulunmadığı için şu an en fazla patlamadan sonraki 0,00001'inci saniyeden bahsedebiliriz. Patlama anında ortaya çıkan muazzam sıcaklık, patlamadan 0.00001 saniye sonra kuarkların (atom altı parçacıkların) proton ve nötronları oluşturabileceği seviye kadar düştü, bu noktada tek atomdan oluşan ve en basit yapıya sahip element olan H (hidrojen) elementi oluştu. Patlamadan birkaç dakika sonra milyar derece cinsinden ifade edilebilecek değere düşen sıcaklık sayesinde "döteryum", "helyum" ve "lityum" elementleri oluşmaya başladı. "Büyük Patlama" anından sonraki genişleme hızı çok hassas bir değerdedir. Yapılan teorik hesaplamalara göre bu genişleme hızı, gerçekte olandan milyarda bir daha yavaş gerçekleşseydi muazzam kütle çekim etkisi ile evren kendi üzerine çökerek tekrar yok olacaktı. Tersi bir şekilde, evrenin genişleme hızı milyarda bir daha hızlı olsaydı atom altı parçacıklar atomu ve dolayısıyla evrende var olan gök cisimlerini oluşturamayacak şekilde dağılacaktı. İlk atomların ve elementlerin oluşmasından sonraki uzunca bir süre evren genişlemeye ve soğumaya devam etti evren yeteri kadar soğuduğunda kütle çekiminin etkisi ile gazlar yoğunlaşarak değişik gök cisimlerini oluşturmaya başladı. Evrende var olan hidrojen ve helyum dışındaki tüm elementler yıldızların oluşumundan sonra, bu yıldızların çekirdeğinde gerçekleşen nükleer tepkimler ile üretilmiştir. Bu gök cisimlerinin bir araya gelerek niçin galaksileri oluşturduğu henüz kesin olarak açıklanabilmiş değildir. Bunun açıklanması "kara enerji" ve "kara delik" olarak adlandırılan gök cisimlerinin tam olarak anlaşılmasına bağlıdır. Sonuç olarak bu günün bilimsel şartları ile kesin bir şekilde açıklayamadığımız bir süreç sonunda evren şu anki kompleks yapısına geldi ve her geçen saniye genişlemeye devam ediyor.

ayrıca sayın hacı, konuyu uzatıp kıvırmamanız için "Big bangı" doğrulayan bilgi ve deneyleri aktarmak isterim:

1. 1929’da Edwin Hubble’ın uzak galaksilerdeki (galaksilerin ışığındaki) nispi kırmızıya kaymayı keşfinden sonra, bu gözlemi, çok uzak galaksilerin ve galaksi kümelerinin konumumuza oranla bir "görünür hız"a sahip olduklarını ortaya koyan bir kanıt olarak ele alındı. Bunlardan en yüksek "görünür hız"la hareket edenler en uzak olanlarıdır.[1] Galaksi kümeleri arasındaki uzaklık gitgide artmakta olduğuna göre, bunların hepsinin geçmişte bir arada olmaları gerekmektedir
      2. Hidrojen ve helyumun evrendeki oranı, yapılan teorik hesaplamalara göre Big Bang'den arta kalması gereken hidrojen ve helyum oranıyla uyuşmaktadır. Evrenin bir başlangıcı olmasaydı, evrendeki hidrojenin tümüyle yanarak helyuma dönüşmüş olması gerekirdi.

şimdi bakalım bilim adamları ne demiş:

ABD'li astrofizikçi Hugh Ross konuya ilişkin şu açıklamada bulunmuştur: "Zaman, olayların meydana geldiği boyut olduğuna göre, eğer madde, Big Bang'la ortaya çıkmışsa, o halde evreni ortaya çıkaran sebebin evrendeki zaman ve mekandan tümüyle bağımsız olması gerekir. Bu da bize Yaratıcı'nın evrendeki tüm boyutların üzerinde olduğunu göstermektedir."[2]

bu konuda azze ve celle olan Allah buyuruyor ki:

"O gökleri ve yeri yoktan var edendir..." (Enam Suresi, 101)

1. Hubble, Edwin (1929). "A relation between distance and radial velocity among extra-galactic nebulae". PNAS 15: 168–173. doi:0.1073/pnas.15.3.168 (inactive 2008-10-14). http://antwrp.gsfc.nasa.gov/debate/1996/hub_1929.html.
      2. Hugh Ross, The Creator and the Cosmos: How Greatest Scientific Discoveries of The Century Reveal God, Colorado: NavPress, revised edition, 1995, s. 76

Yorum

şimdi sayın hacı, bilimle devam edelim. bakalım bilim adamları evrenin sonu hakkında ne düşünüyorlar. sakın yanlış anlama evrimcileri kast etmiyorum, o sahtekarlar sadece dinokuş yapmayı bilirler:

Evrenin yaratılışı, önceki konuda da belirttiğimiz gibi Big Bang denilen büyük bir patlama ile başlamıştır ve o zamandan beri evren genişlemektedir. Bilim adamları evrenin kütlesi yeterli miktara ulaştığında, çekim kuvvetleri nedeni ile bu genişlemenin duracağını ve bunun evrenin kendi içine çökmeye, büzülmeye başlamasına sebep olacağını bildirmektedirler. 1

Büzülen evrenin de, sonunda "Big Crunch" (Büyük Çöküş) denilen çok yüksek bir ısı ve sıkışma ile sonuçlanacağını ifade etmektedirler. Bu ise, bildiğimiz tüm yaşam şekillerinin yok olması anlamına gelmektedir. Stanford Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Renata Kallosh ve Andrei Linde'nin bu konu ile ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyledir:

Evrenin akıbeti küçülmeye ve yok olmaya doğru gidiyor. Gördüğümüz ve daha uzaklardaki göremediğimiz herşey bir protondan bile küçük bir nokta şeklinde küçülecek. Sanki kara delik içindeymişsiniz gibi.... Kara enerjinin en iyi tarifinin şu açıklama olduğunu bulduk: Aşama aşama negatif hale gelen bu kara enerji, evrenin dengesinin değişmesine sebep olacak ve büzülüp çökecek... Fizikçiler kara enerjinin, negatif enerjiye dönüşeceğini ve evrenin yakın bir gelecekte büzüleceğini biliyorlar... Fakat bugün görüyoruz ki, biz bu olayın başlangıcında değiliz, ama evrenimizin hayat sirkülasyonunun ortasında olabiliriz. 2

Big Crunch olarak ifade edilen bu bilimsel varsayıma, Kuran'da şöyle işaret edilmektedir:

"Bizim, göğü kitabın sahifelerini katlar gibi katlayacağımız gün, ilk yaratmaya başladığımız gibi, yine onu (eski durumuna) iade edeceğiz. Bu, Bizim üzerimizde bir vaiddir. Elbette, Biz yapıcılarız." (Enbiya Suresi, 104)
        1. Philip Ball, "Black Crunch Jams Universal Cycle", Nature, 23 Aralık 2002; Dr. David Whitehouse, "Universe is 'doomed to collapse'", BBC News Online, 22 Ekim 2002, http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/2346907.stm; Mark Schwartz, "Cosmic 'big crunch' could trigger an early demise of our universe", Stanford Report, 25 Eylül 2002.
        2. Mark Schwartz, "Cosmic 'big crunch' could trigger an early demise of our universe", Stanford Report, 25 Eylül 2002.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9459.msg63201#msg63201 date=1259695124]
          [quote author=muttaki link=topic=9459.msg63129#msg63129 date=1259651262]
          niçin allaha inanıyoruz diye iki ciltlik bir kitap var elimde
          fizikten tutunda genetiğe kadar her bilim dalının ünlü bilim adamları yaratıcıya inanmanın gerekliliğini yaptıkları bilimsel çalışmalar sonucu kabul etmişler
          böyle bilimi sadece kaynaklardan okuyan insanlarında inanmamaları sadece önyargılı olduklarını göstermekte
          şaşırtıcı doğrusu...
          [/quote]
          Allah'a inamak için iki ciltlik kitap,bilmem kaç ciltlik şerh ve de artı bilmem kaç cilt daha haşiyeye ihtiyaç duyuyorsanız eğer;bu samimi bir inanç değildir...........
          Peki neden Allah'a inanırız;çünkü insanız;ve yaşadığımız dünyanın tüm bilinmeyenlerini henüz çözebilmiş değiliz;ve bu bilinmeyenleri izah edebilmek için de bir insanüstü güce ihtiyaç duyarız........O nedenle de Allah'a inanırız...........
          [/quote]
          hayır benim allaha inanmamın gerekçesi bu kitaplar asla değildir
          bu kitapları burda örnek göstermemin sebebi herşeyi bilime bilim adamlarına bağlayan evrimcilerin mataryalistlerin işlerine gelmeyince bilimi kabul etmemelerine işaret etmektir
          "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

muttaki kardeş, bu onu anlayacak kapasitede değil. sonradan insan olan bir maymunun kapasitesi ne ola bilir ki?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9459.msg63315#msg63315 date=1259746779]
              muttaki kardeş, bu onu anlayacak kapasitede değil. sonradan insan olan bir maymunun kapasitesi ne ola bilir ki?
              [/quote]
              !0 kg lık Bir bakkal terazisi ile tonlarca ağırlığı tartmaya kalkarsan eğer,o terazi çöker.......Sen de zannedersin ki o terazinin üzerinde bir ağırlık yok diye......Bilemezsin ki ''bu terazi bu sikleti çekmez''.....Dangalak.............. >

Yorum

Enâm Suresi :
                108- Allah'tan başkasına tapanlara sövmeyin; sonra onlar da düşmanca, bilgisizce Allah'a söverler. İşte böyle, biz her ümmete yaptıklarını süslü (çekici) gösterdik, sonra onların son varışları Rablerinedir. O yapmakta olduklarını onlara haber verecektir.

__________________________________________________ _________

Dalga geçmeden konuşmak gerek. Ancak böyle anlaşabilirsiniz.
                Ben Cepni61'in Allah'a inandığını sanıyorum ?
                Evrimi kabul etmek demek; insanların maymundan geldiğine inanmak ve tek hücreden meydana gelmek değildirki. Evrimi kabul eden Müminler var. Fakat o iki madde olarak düşünmeyin. Evrim bir başkalaşım. Değişimdir. Fakat Allah'ı inkar değildir. Zaten bunu yaratan ve düzenleyen Allah'tır.
                "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Sayın Elmeddin ;

4 kitap okuyup,konuyu anladığınızı söylemeniz çok zeki olduğunuzu gösteriyor.Fizikçiler bile daha doğru dürüst anlamamışken sizin bu yüksek inkişafınız hepimizi mütehasis etmiştir.Binaenaleyh elan hissiyatı çok yüksek hali ruhiyetimle şunları söylemek isterim.
                  Fizikçiler big bang anından önceki zaman ve mekan üzerine konuşmazlar.Çünkü o anı sümüle edemediğinden zaman ve mekanın big bangle başladığını söylerler.Bilinen tüm fiziksel yasalar ''Plank zamanı'' nda çalışmazlar.Yani sözünü ettiğiniz yasalar plank zamanında geçerli değildir.Diğer yandan Kuantum mekaniğinde yer alan Heisenberg belirsizlik ilkesi,Plank zamanından daha küçük zaman aralıklarını,Plank uzaklığından daha küçük mesafeleri ölçme imkanı sunmaktadır.Fizikteki adet gereği zaman ve uzaklık,işlemsel olarak ölçümleriyle tanımlanır.Dolayısıyle bu adet değiştirilmediği sürece ,Planck küresi içerisinde zamanın niteliksel bir değere sahip olduğundan bahsetmek anlamsızdır.Dahası bu boyutlar içerisinde zaman ve uzaklığı tanımlayamayışımız ,diğer hiç bir fiziksel büyüklüğün de ölçülemeyeceğini ifade eder.Çünkü bunların tümü zaman ve uzaklık açısından tanımlanır.Ve eğer hiçbir ölçüm imkanı yoksa bilgi de elde edilemez.Böylece tam bir belirsizlik,yani maksimum entropi durumunda bulunuruz.

Bütün bunları neden anlatım.

Eğer evren şişme kozmolojisinin öngördüğü gibi Planck küresi içinde sınırlı kaldıysa, t=0' ın 10 üssü 43 saniye yakınlığındaki aralıkta durumu buydu.Bu yüzden evren maksimum entropisi,tam bir kaos durumundaydı.Eğer bu noktada sözünü etmeye çalıştığınız DOĞA ÜSTÜ BİR YARATILIŞ olduysa ,evren o noktada düzenden yoksun olduğundan o, tasarımsız bir yaratılıştı.
                  O halde ''tasarımsız'' da olsa t=0' da ne oldu? Ayrıntılarda farklılık sunsalar da günümüz kozmologları arasındaki ortak görüş,nedensiz bir kuantum dalgalanmasının,madde ve yapının belirmesinden önceki şişmeyi doğurduğudur.Bu görüşü ilk kez Edward Tryon,büyük bir bilim dergisinde yayımlamıştır.

Yorum

sayın hacı, doğrusu yazdıklarınızı okumadım. çünkü siz sadece bir yarış hevesiniz var gibi yazıyorsunuz. sana o kadar şey yazdım. üstüne üstlük kıvırmaman için bi fizikcinin de görüşünü ekledim, sen yine dediğim dedikdir diyorsun.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9459.msg63504#msg63504 date=1259838298]
                      sayın hacı, doğrusu yazdıklarınızı okumadım. çünkü siz sadece bir yarış hevesiniz var gibi yazıyorsunuz. sana o kadar şey yazdım. üstüne üstlük kıvırmaman için bi fizikcinin de görüşünü ekledim, sen yine dediğim dedikdir diyorsun.
                      [/quote]
                      Siz okumazsınız,tilavet edersiniz.......Biraz okusaydınız eğer,bunca saçma sapan ifadeleri kullanmazdınız......Fizikçiden Kimyacıdan size hayır yok;siz en iyisi gidin papazlar ile,hahamlar ile veya bilmem hangi ortaçağ kalıntısı din adamları ile tartışın..........Ama bilimi ve de bilimsel düşünceyi asla ağızınıza almayın;çarpılırsınız;Bilim belki sabrede çarpmaz sizi;ama inanın Allah;öncelikle sizi çarpar.......

Yorum

ne bozuk pilak gibi çalıyorsun? ne var? seni sohbete davet ettik mi? eğer yazacaksan da türkce yaz kusura bakma ben maymun dili bilmiyorum

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9459.msg63533#msg63533 date=1259857358]
                          ne bozuk pilak gibi çalıyorsun? ne var? seni sohbete davet ettik mi? eğer yazacaksan da türkce yaz kusura bakma ben maymun dili bilmiyorum
                          [/quote]
                          O zaman yakınında olan bir iki arkadaşına okut benim yazdıklarımı;anlamazlarsa eğer,kabul ben maymunum.....Ama eğer anlarlarsa;o zaman sana düşen görev;olabildiğince hızlı bir şekilde insan olabilmek.......Din ve inanç tercihleri daha sonra gelir...............Önce insan ol;ondan sonra da ne istersen ondan ol...............

Yorum

elmeddin sana katılıyorum
                            [glow=red,2,300]Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
                            Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
                            Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.[/glow]

Yorum

[quote author=EdRiKnİ link=topic=9459.msg63540#msg63540 date=1259858278]
                              elmeddin sana katılıyorum
                              [/quote]
                              Size okuttu da anlıyamadınız mı..........

Yorum

onun okutmasına gerek yok Hamd olsun Rabbim göz vermiş görüp okuyoruz
                                [glow=red,2,300]Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
                                Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
                                Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.[/glow]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...