Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

vasilik doktirini üzerine

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: vasilik doktirini üzerine

Musavi, senden bir kardeş olarak sabırlı olmanı rica ediyorum. şu aralara nette fazla olamıyorum, biraz geç yazıyorum. senden ricam sabırlı ol. konu rayından çıkıp başka yerlere sürüklenmesin. bakalım ypa ne diyecek. ben açıklamamı yaptım ve orada kalmıştık. Rasulullah s.a.a kavmi içinde bir liderliğe, önderliğe sahip değildir ki, Aliyi a.s kendi yerine bıraksın.

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90538#msg90538 date=1276889073]
    şimdi olayın geçtiği zaman tebliğin başladığı zaman. peki soru nedir? Peygamber s.a.v neyi bırakıyor o sözü ile. peygamberlik vazifelerini hZAli r.a. bıraktığını mı akrabalarına söylüyor. bütün işleri devr alırken neyi devr aldığı bildiriliyor akrabalarına. iyi düşünün. ne devrediliyor. devlet yönetimi mi?[/quote]

gerçekten çok kurnazca yazıyor ve birilerini kandıra bileceğini sanıyorsun. oysaki Rasulullahın s.a.a sözleri her şeyi açıklıyor. "bu işte kim bana kardeşim, vasim ve halifem olmak üzere beyatleşir?" bu sözler açık değilmi? Rasulullah s.a.a bir görev devr almış ve bu görevde kendisine yardımcı istiyor. yardımcının yardımına karşılık kendisinin kardeşi, vasisi ve halifesi olacağını söylüyor.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90598#msg90598 date=1276893017]
      sizce özel olarak sahabeler oraya toplandı diyorsunuz yani.
      yani diyorsunuzki risalet değil imamet. yani diyorsunuzki imamet tebliğ edilmeli idi.
      ne hikmetse hiç kimse bu olayı hatırlamadı Peygamber s.a.v. in vefatından sonra. sakifede hiç kimse ya biz 3 gün önce Hz Ali r.a. a biat etmedik mi arkadaş demedi.[/quote]

atma ypa! kaynakla yazarsam görürsün şimdi demişlermi dememişlermi? Fahrettin er Razinin Hz. Alinin a.s Gadiri Hum hadisini Ebu Bekire karşı delil sunması hakkındakı sözlerini getirirsem ne yorum yaparsın çok merak ediyorum.

sizce de manidar değil mi? 5- 10 değil sizin kaynaklara göre gadiri huma 80 bin sahabe katılmış. 5i bile demez mi az yukarıdaki sözü. dememiş.[/quote]

yine sallamışsın. yahu neden işi tek taraflıymış gibi göstermeğe çalışıyorsun? Salebi, Suyuti bizim alimlermi? sen 80 bin demişsin Salebi kendi tefsirinde 120 bin diyor.

hatta HzAli r.a. bile dememiş. bu gün şialar diyor sadece. o zaman diyen yok...[/quote]

Fahrettin er Razinin Hz. Alinin a.s Gadiri Hum hadisini Ebu Bekire karşı delil sunması hakkındakı sözlerini getirirsem ne yorum yaparsın çok merak ediyorum.

bir diğer husus. madem bir düşmanlık var sünniler neden bu hadisi tamamen silmemişler. sildirilmemiş değil mi?[/quote]

merak etme kalkışlar ama başarılı olamamışlar. ibni Teymiyye gibi zındıklar "yalan, uydurma" demişlerdir ama tokat gibi cevaplarını da yemişlerdir.

şimdi aynı mantıkla sana bir soru. Tevrat ve İncil tahrif edilmesine rağmen neden Hz. Muhammedin s.a.a özellikleri, vasfı korunmuştur? neden silmediler? neden silemediler?

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90544#msg90544 date=1276889707]
        [quote author=mikdat bin esved link=topic=14066.msg90458#msg90458 date=1276855869]
        Lütfen araştırmalarında dikkatli ve ciddi ol ypa hemen o yok bu yok diye atlama yalanını yüzüne çarparlar[/size][/b]
        [/quote]admin gene çok sabırsızsın. bahsettiğin atlamayı şahsın yapıyorsun.

bek oku biraz bekle bi kafan benim yazıları yorumlaasın biraz beyninirahat bırak. ondan sonra cevabı toparlayaz. ben yok demedim. bendeki çeviride öyle değil dedim. 1
        iki ise resim nasıl eklerim diye sordum. nitekim. çektiğim o resimleri eklyeyim ki sözlerimin kaynağı olsun öyle değl mi?
        bazılarıda yalan söylediğim iftirasını bırakır da belki ahreti için helallik diler.

tekrar sorayım resim nasıl eklnir. ek seçeneklerden denedim fakat dosya boyutu çok büyük diyor. dosya boyutunu asıl küçülteceğiz.

[/quote]

sendki çeviri neyse buraya ekle bakalım.Ayrıca baskı yılı,yayınevi vs... bilgilerinide yaz.Zira türkiyede ibnül esiri bahar yayınlarından başka türkçe basan yok varsa buyur paylaş elindekini.

Klasik ypa taktiği olayı gargaraya getirmek bir ondan bir bundan,daldan dala atlama ve olayı katakulleye getirme.Ypadan başka ne beklenirki.
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90616#msg90616 date=1276893942]
          [quote author=Musavi link=topic=14066.msg90611#msg90611 date=1276893633]

Burada imam Ahmed ibn-i Hanbel'in El Belazuri'ye(3) isnaden naklettiği o üç kişiyi zikretmek yerinde olur. O diyor ki: Hz. Ali, Gadir-i Hum'da bulunanlara ant verdiğinde Minberinin altında Enes ibn-i Malik, Bura ibn-i Azib ve Cerir ibn-i Abdullah Beceli de vardı. Hz. Ali (a.s)nin isteğini tekrarlamasına rağmen bu üçünden hiç birisi kalkıp da şehadette bulunmadı. O zaman Hz. Ali (a.s) şöyle dedi: "Allah'ım, bu şehadeti bildiği halde gizleyen kimseyi öyle bir belaya düçar etki, onunla tanınsın ve bu belaya düçar olmadan canını alma"

[/quote]herhalde müsnette geçiyordur değil mi bu olay. zahmet olacak ama bende ben okumak isterim dünya gözü ile. aceba hangi bölümde geçiyor konu...
          [/quote]

nasıl olsa sendeki nüshasında farklıdır.Ne farkederki sana bilgileri verse.
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14066.msg90611#msg90611 date=1276893633]

"Resulallah (s.a.a)'ın Gadir-i Hum günü "Ben kimin mevlasıysam, Ali de onun mevlasıdır" buyurduğunu duyan her müslümana Allah'. şahit tutuyorum ki kalkıp duyduğuna dair şehadette bulunsun. Bu olayı kendi gözleriyle görüp kendi kulaklarayla duymayan kimse kalkmasın."

O, zaman onaltısı Bedir Savaşında bulunanlar olmak üzere otuz sahabe kalkıp Resuluılah (s.a.a)ın Hz. Ali'nin elinden tutarak halka hitaben "Acaba benim mu'minle're nefislerinden daha ev la olduğumu bilmiyor musunuz?" Onlarda "Evet, biliyoruz" dediklerinde "Ben kimin mevlasıysam, Ali de onun mevlasıdır. Ey Allah'ım onu seveni sen de sev; ona düşman olana sen de düşman ol" buyurduğuna şehadette bulundular.

Ama Gadir-i Hum olayında hazır olan bazı sahabeler, Hz. Ali'ye olan hased ve düşmanlıkları yüzünden şehadette bulunmadı1ar. Bunlardan birisi de Enes ibn-i Malik idi. Hz. Ali (a.s) minberden inip ona "Ey Enes, neden Resulullah'ıo ashabmm şehadette bulunduğu gibi sende onlarla birlikte o gün duyduğuna şehadette bulunmuyorsun?" dediğinde "Ey Emir'el mu'minin, artık yaşım geçmiş ve duyduklarımı unutmuşum" diye cevap vermişti. O zaman Hz. Ali ona "Eğer yalan konuşuyorsan Allah seni sarığınla gizleyemiyeceğin bir beyazlığa (hastalığa) düçar etsin" diye beddua etti.

Bunun üzerine, Enes ibn-i Malik henüz yerinden kalkmadan cüzzam hastalığına yakalandı. Öyle ki cüzzam hastalığından yüzü beyazlaştı. Sonraları Enes ağlayarak "Beni salih kulun duası bu hale getirdi; zira ben onun şehadetini gizledim" diyordu.

Bu meşhur olan bir kıssadır. İbn-i Kuteybe "El Mearif' adlı kitabında hastalığa yakalanan meşhur insanları sayarken Enes'in de cüzzam hastalığına yakalandığını zikretmiş ve kıssayı nakletmiştir.(1) Yine bu olayı Ahmed ibn-i Hanbel de Müsned'inde nakletmiştir(2) ve "Üç kişiden başka hepsi şehadet verdiler; şehadet vermeyen üç kişi de imam Ali (a.s)nin bed duasını tutuldular" demiştir.

Burada imam Ahmed ibn-i Hanbel'in El Belazuri'ye(3) isnaden naklettiği o üç kişiyi zikretmek yerinde olur. O diyor ki: Hz. Ali, Gadir-i Hum'da bulunanlara ant verdiğinde Minberinin altında Enes ibn-i Malik, Bura ibn-i Azib ve Cerir ibn-i Abdullah Beceli de vardı. Hz. Ali (a.s)nin isteğini tekrarlamasına rağmen bu üçünden hiç birisi kalkıp da şehadette bulunmadı. O zaman Hz. Ali (a.s) şöyle dedi: "Allah'ım, bu şehadeti bildiği halde gizleyen kimseyi öyle bir belaya düçar etki, onunla tanınsın ve bu belaya düçar olmadan canını alma"[/quote]

bu hadis kutubi sitte imamlarından Nesainin yazdığı "Hasaisul Aleviyye" adlı kitapta da geçiyor. üstelik değişik kanallardan aktarılmış. şimdi esas soru şu. bu hadisin önemi ne idi ki Ali a.s onlara beddua etdi? dahası onlar niye şehadeti gizlediler? eninde sonunda (ehli sünnete göre) mevla sözü ile kast edilen dostluktur. bunu neden gizlesinler ki?

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90582#msg90582 date=1276891935]
              bir vakit dinlenmek için oturulan yerde 3 gün kalınmadığını ifade etmişimdir. [/quote]

size göre bir yerlerde oturmak için 2 ayet inmesimi gerekiyor? Maide suresi 3 ve 67-ci ayetler o gün indiği için sordum

Yorum

isim isim 12 İmamın isimleri Meveddet Pınarları'nda:

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90671#msg90671 date=1276933151]
                  esip gürlemişsin yine. sizin uydurmalarınıza her kesin inanmasımı gerekiyor? başka bir konuda demiştim o hadis uydurma ve yalandır. ehli sünnet kaynakları ile Ebu Bekirin daha Rasulullah s.a.a hastalanmadan Usame b. Zeyd r.a komutasındakı ordu ile Medineden çıktığını, Ömerin ise emre tabii olmayı Medinede kaldığını ıspatlaya bilirim.[/b]

[/quote]yalan budur işte. benim yazdıklarımı okuduğun halde sünni kaynaklardan senin uydurmaların denmesidir. benden mi duyuyyorsun bu yazılanları ilk. el cevap hayır. bile bile yalan isnadında bulunuyorsun.
                  Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                  Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90672#msg90672 date=1276933199]

ibni Kesirin sansürü
                    [/quote]
                    hah işte aynen bendekinde de öyle geçiyor. ama buradaki sansürün müsebibi ibn-i kesir olduğunu nerden çıkarıyorsun. arapça çeviriyi yapan bunu o şekilde çevirmiş olamaz mı?
                    bak işte ben dedim ki size bendeki çeviride sizin aktardığınız gibi geçmiyoe. sizde dedinizki yalan söylüyorsun. şimdi bu eklediğiniz resim bendeki resmin aynısı. yani benim dediğim gibi mesele. sizde bunu okuyup gördüğünüz halde bunca kişi önünde yalancı demye devam ediyorsunuz. hadi, utanmamanızı anlarım da ALlah tan da mı korkmuyorsunuz.

meselenin asım köksal da da geçtiğini belirtmiştim metinleri asacağım fakat resim ekleme konusunu halletmeden olmayacak. daha beceremezsem kelime kelime yazarım buraya

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90671#msg90671 date=1276933151]

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90538#msg90538 date=1276889073]
                      peki bu sözden önce sorduğu ve Hz Ali r.a. ın ben Ya RAsululah dediğ sorular nelerdir?[/quote]

metin birinci sayfadadır, tekrar baka bilirsin. ama bu bir şeyi değişmez.
                      [/quote]yapma ya. konuyu iyi tahlil etmenize sebep olur meselenin neden o şekilde sonuçlandığını görrsünüz. dediğim gibi keser misali kendinizden tarafa yonttuğıunuz bir hadise. ama ne ümmetin ne de Hz Ali r.a. ın ne de bir başkasının sizin yorumladığınız şekilde yorumlamadığı açıktır.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90678#msg90678 date=1276936104]

merak etme kalkışlar ama başarılı olamamışlar. ibni Teymiyye gibi zındıklar "yalan, uydurma" demişlerdir ama tokat gibi cevaplarını da yemişlerdir.

şimdi aynı mantıkla sana bir soru. Tevrat ve İncil tahrif edilmesine rağmen neden Hz. Muhammedin s.a.a özellikleri, vasfı korunmuştur? neden silmediler? neden silemediler?

[/quote]tabi tabi. kaynağın yazarını gayrı müslimlikle suçla ondan sonrada bu hadisleri silmeye kalkıştılar ama silemdiler de. daha öncede demiştim. bir filim yapsanız fena tutar. gişe rekorları kırar.
                        mesela silmek itediklerinde ne olmuş ondan da bahsedin biraz. mesela ümmete unutturmak istemişler ama neden yapamamışlar. siz anlatın bizde dostlar meclisinde anlatırız ara ara.
                        elmeddinden senaryolar başlığı altında.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90678#msg90678 date=1276936104]

atma ypa! kaynakla yazarsam görürsün şimdi demişlermi dememişlermi? Fahrettin er Razinin Hz. Alinin a.s Gadiri Hum hadisini Ebu Bekire karşı delil sunması hakkındakı sözlerini getirirsem ne yorum yaparsın çok merak ediyorum.

[/quote]
                          sizin teknik hep aynı. ilgilği hadisi aktaranların o hadisi kabul az yukarda veya az aşağıda yer alan meseleler yalan. işinize gelidği kısmı alın işinize gelmediği kısmı almayın. ne ala?

fahreddin razininde bir başkasınında eserlerinde aynı yöntem değişilk bir şey yok. bu konuda da doğru ama şu konuda yanılmış yapm aya

anlat anlat heyacanlı oluyor...::::)))

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90697#msg90697 date=1276942462]
                            Burada imam Ahmed ibn-i Hanbel'in El Belazuri'ye(3) isnaden naklettiği o üç kişiyi zikretmek yerinde olur. O diyor ki: Hz. Ali, Gadir-i Hum'da bulunanlara ant verdiğinde Minberinin altında Enes ibn-i Malik, Bura ibn-i Azib ve Cerir ibn-i Abdullah Beceli de vardı. Hz. Ali (a.s)nin isteğini tekrarlamasına rağmen bu üçünden hiç birisi kalkıp da şehadette bulunmadı. O zaman Hz. Ali (a.s) şöyle dedi: "Allah'ım, bu şehadeti bildiği halde gizleyen kimseyi öyle bir belaya düçar etki, onunla tanınsın ve bu belaya düçar olmadan canını alma"[/quote]

bu hadis kutubi sitte imamlarından Nesainin yazdığı "Hasaisul Aleviyye" adlı kitapta da geçiyor. üstelik değişik kanallardan aktarılmış. şimdi esas soru şu. bu hadisin önemi ne idi ki Ali a.s onlara beddua etdi? dahası onlar niye şehadeti gizlediler? eninde sonunda (ehli sünnete göre) mevla sözü ile kast edilen dostluktur. bunu neden gizlesinler ki?
                            [/quote]
                            ahmet bin hanbel hazretlerinin naklettiği hadisi sordum ben. hadisin tamamını değil. gizlenecek bir şey hiç olmadı. olmayacakta. gün gibi aşikar ortada. var olan nedir? mevcut senaryoya uymayanları ret, uyanları kabul mantığı vardır. yoksa hepsi sünni kaynaklarda mevcuttur. yorum farkı şia ile olumaya başlamıştır vesselam ya da şöyle demeliydik; yorum farkı şianın oluşmasına sebep olmuştur. bazılarını öyle düşünmek işlerine gelmiştir.
                            bir kısım alevi canın Hz Peygamber s.a.v in peygamberliğini dahi kabul etmemesi, namaz kılmaması hep aynı mantıkla ortaya çıkan durumlar vesselam...

Yorum

bencde gercegı gormek senın ısıne gelmıyor...

gulatları delıl yapmıssın bızde vahabılerı mı delıl yapalım.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14066.msg90798#msg90798 date=1276978893]
                                bencde gercegı gormek senın ısıne gelmıyor...

gulatları delıl yapmıssın bızde vahabılerı mı delıl yapalım.
                                [/quote]delil mi? ne delili. muhterem biraz daha dikkatli oku bi zahmet. her defasında açıklama yapmak yoruyor .... gerçeği görmek işime gelmiyor. ne faydam var gerçeği görmeyerek.
                                siz asıl görmek istemiyorsunuz. ben eimden geldiğince görmediğniz gerçekleri yazmaya çalışıyorum. bak mendakka dukka sözünü eden bulur sözünü bile Hz Hüseyin r.a için söylediği düşünülebiliyor sizinkilerde. çünkü zihniyet o şekilde yönlenmiş. açıkça denmişki devleti aliye diye. ama zihniyet onun Ali r.a. ın devleti şeklinde almış. gerçeği görmek ...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...