Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

kardeşlerim Said Nursî Hz.leri Şia konusunda haklılık payını da ortaya koymuştur aşmaması gereken sınırı da.. Bediüzzaman Lakabına gelince. Zamanı ışığı ve Nur'u olduğu aşikardır.. Risale-i Nur okuyupta hakiki alimlere karşı çıkan kimse olmaz... size yanlış bilgi verilmiş... sunni çevrelerce kabul görülen bir alimdir Said Nursi... Said Nursî'ye saygı duyan herkesime saygı duyarız... Cemaat ve tarikatlerin oluşmasına gelince mehzeplerin çıkması Hakk olduğu gibi cemaat ve tarikatler de haktır. Tarikatlerin tamamının öncüsü Hz. Ali'dir.

Siyaset konusuna gelince.. Hayatını siyasete göre evrelere ayırmıştır. bunun gerekçelerini gayet güzel şekilde kendisi açıklamıştır. bende özet geçeyim. eski said döneminde gençlik ve o dönemin durumlarından dolayı Dini ilminin yanında siyasi görüşlerini de az da olsa belirtmiş ve görüşlerini açıklamıştır. ama asla siyaset yapma veya siyasetçi olarak değil. yeni said dönemine gelince o dönemde ise siyasetin hile ve yalan dolu olduğunu görünce bırakıyor. çünkü yalan ve hileyle Alimin işi olmaz... Demokrat partiye açıktan oy vermiştir. bunun nedeni ise dine katı şekilde zulm eden CHP'ye karşı tepkisini koymaktır... ama asla gezipte propganda yapmamıştır....

Yorum

kardeşlerim Said Nursî Hz.leri Şia konusunda haklılık payını da ortaya koymuştur aşmaması gereken sınırı da..

bu noktayı anlamadım? Said Nursi mi şianın aşmaması gereken sınırı belirtmiştir, yoksa arkadaşlarınız (Mehmet Ufukalp'i anlıyorum arkadaşlarınızdan) Said'in aşmaması gereken sınırı mı koymuş. Mesela Mehmet Abi Said Nursi'nin, İmam Hamenei'ye zıt görüşleri olsa onu reddederiz demişti. sınır dediğiniz bu mu? ya da siz buna katılıyor musunuz?

"Bediüzzaman Lakabına gelince. Zamanı ışığı ve Nur'u olduğu aşikardır..

bu sizin görüşünüz. Ben sünniyken de Said Nursi'yi hiç sevmezdim.. Sevmeyen bi sürü arkadaşım vardı. Bizim içinse zamanın ışığı ve nuru İmam Mehdi a.f.'tir. Aşikar olan budur bizim için.. Aslında sizin için de böyle.. Çünkü Said Nursi'nin zamanın ışığı ve nuru olduğuna dair iddia sadece sizin ve sizin gibilerin zannıdır/değerlendirmesidir. Yoksa siz bu konuda Allah'tan bir delile dayanıyor değilsiniz. Bu iddianızı kanıtlayacak bir ayet ya da hadis gösterebilir misiniz?..

Risale-i Nur okuyupta hakiki alimlere karşı çıkan kimse olmaz... size yanlış bilgi verilmiş... sunni çevrelerce kabul görülen bir alimdir Said Nursi... Said Nursî'ye saygı duyan herkesime saygı duyarız...

hayır kardeşim bana Risaleler hakkında kimse bilgi vermş değil bizzat ben kendim okudum. 35 yaşıma kadar sünniydim ben. risaleleri de imamhatipli yıllarımda okudum çeşitli nur kesiminden risale sohbetlerine de gittim nurcuların arasında da kaldım yurtta. bilgilerim başkasından alınma değil. Evet sünnilerin büyük çoğunluu onu saygın görür. Ama biz değil.. Bizce ise Ehlibeyti tanıyamamış, ve Ehlibeytin dinde otorite olduğunu kabul edememiş ve insanları delilsiz yere Allah'tan hiç bir meşruiyeti olmadan kendini taklide çağıranlara bağlanmış.. Ya da dinde Ehlibeytin zıttına verilen fetva hüküm ve tefsirlerle oluşmuş bir yaşama saplanmıştır.

Cemaat ve tarikatlerin oluşmasına gelince mehzeplerin çıkması Hakk olduğu gibi cemaat ve tarikatler de haktır. Tarikatlerin tamamının öncüsü Hz. Ali'dir.

Mezheplerin tarikatlerin ve cemaatlerin çıkışı hak değildir. Eğer haksa buna dair ayet hadis getirin. Çünkü bizce tersi geçerlidir. Yani mezhepler tarikatler ve cemaatler ümetin gücünün dağılmasına neden olmakta olduğundan ayet ve hadislerce nehyedilmiştir. Bakın:

"Biz Kitab'ı ancak, hakkında ihtilafa düştükleri şeyi onlara açıklaman ve inanan bir kavme rahmet ve hidayet olması dışında (başka bir amaçla) indirmedik." Nahl 64. Yani ayrılığa düşmek iyi değil ve bu ayrılıkları gidermek Kur'an'ın gönderilme nedenidir. Fırka-i Naciye hadisi de bu minvaldedir..

"Siyaset konusuna gelince.. Hayatını siyasete göre evrelere ayırmıştır. bunun gerekçelerini gayet güzel şekilde kendisi açıklamıştır. bende özet geçeyim. eski said döneminde gençlik ve o dönemin durumlarından dolayı Dini ilminin yanında siyasi görüşlerini de az da olsa belirtmiş ve görüşlerini açıklamıştır. ama asla siyaset yapma veya siyasetçi olarak değil. yeni said dönemine gelince o dönemde ise siyasetin hile ve yalan dolu olduğunu görünce bırakıyor. çünkü yalan ve hileyle Alimin işi olmaz... Demokrat partiye açıktan oy vermiştir. bunun nedeni ise dine katı şekilde zulm eden CHP'ye karşı tepkisini koymaktır... ama asla gezipte propganda yapmamıştır...."

açıkçası dinde hiç bir yere sahip olmadığı için ne peygamber ne vasi ne Ehlibeytten olmadığı için Said Nursinin ne yaptığı bizi hiç ilgilendirmez ve biz ona zıt mı uygun mu düşüyoruz diye hiç dönüp de bakmayız. Elhamdulillah bizim kendimizi ayarladığımız net ölçülerimiz ve Ehlibeytimiz var. onlar bize yetmektedir..

Ancak siz bize Said ya da diğerlerinin dinde bağlayıcı hüccet olduklarına dair bir delil göstermelisiniz. Ve biz siz onu bize hüccet göstermenize karşılık biz de onu sizin düşünceniz içinde soralım:

Said Nursi başlangıçta ... sanmış ve siyaset içinde olmuş sonra yanıldığını anlatmı. Bizzat kendisi itiraf eder hayatını ikiye ayırıp eski saidden tamamen ayrı olduğunu.. o zaman yanılan Said'in sonradan yanılmadığının delili nedir? ayet ve hadis?.. Ben benim gibi yanılan birinden dinimi alamam ki. buna yetkim ve iznim yok. Siz de öyle.. Ha yanılan birine uymuşsunuz ha kendinize.. Yanılan dediğim yanılgıya açık olan.. Nihayetinde bir çok konuda da yanılmışlardır.. Eğer yanılmamışlardır diyorsanız onları masum görmüş olur, yanılmışlardır derseniz o zaman bazı hükümleri yanılgı ile ortaya konmuş bir dine inanıyorsunuz demektir. Bu durumda bize yanılgı hükümlerine uymanın af ya da makbul olduğuna dair ikinci delili göstermeniz gerekir. Tabi birincisi bunlara Ehlibeytin dışındaki insanlara uymanın caiz olduğuna dair delilden sonra...

Yorum

Said nursinin İmamlarınıza ne Hamaney'ye zıt görüşü yoktur Üstadın bahsettiği meseleler hakkında...
        Ben senin sunniyken Şia'ya döndüğüne de inanmıyorum ki...
        Risale nur'un ortamını biliyorsun ama içeriğini bilmiyorsun.. kendim bilgi aldım diyorsun kendi şahsin içeriğinden bahsetmeyip Musa Aydını kaynak gösteriyorsun... Demekki okumamışsın... Çünkü Hz. Ali ve Hz. Hüseyinle Hz. Hasan'a olan sevgisini görmemişsin....
        Yazdığın ayetin manasını da bilirim merak etme... O Ayet-i KErimde Kur'an-ın birinci kaynak olduğu gösteriliyor.. Birçok ayette de sizleri kavimlere kabilelere ayırdım, çoğalın diyor.. senin bahsettiği ayet tefsir kısmıdır bi de asıl çerçeveyle bakmak lazım... sen tek ayete bakım hüküm veriyon ama onun önündeki ve sonundaki ayette neden bahsediyor acaba?? sen çelişki yaratmak istiyorsun kati delilin yok...

Üstadın hayatı sizi ilgilendirmiyorsa iftira atmayın hakkında. yok erzurumu gezmiş yok doğu da oy toplamış fitne ve fesatlık yaratmayın....

Yorum

Allah sizleri Said nursiden ayirmasin bu dunyadada ahirettede.

Yorum

ben kumu aşkın evine gittim sıkı bir şia olduğuna garanti verdiğim gibi eskiden sunni olduğuna da garanti veriririm.

Yorum

ya imamin devrinde bile koskoca ilim deryasi imam cafer sadik a.s birakip ebu hanefiye gidip ders almiyorlarmiydi.

bunlarla olar arasinda ne fark var
              bunlarda simdi saiddten ders alliyorlar

bide yazdiklarini mesru kilmak icin dedigine bak bunlari bana ruyada hz ali ogretti.

Yorum

imam rabbani dedikleri adam diyor ki birisi muaviyeye laf atıyormuş rüyasında görmüş ki hz.ali o adamı kırbaçlatmış sen benim dostuma nasıl laf söylersin diye.

Yorum

Hz.Muhammed (saav) buyurmuştur: Ali'nin hakkını '' VELAYET ve İMAMET'' tanımayan şu üç kişiden biridir: Ya zina kadının oğlu, veya temiz olmadığı halde hamile kalan annenin oğlu veyahut da o kişi münafık bir kimsedir. (el-Kunduzi el-Hanefi "Yenabi'ül Mevedde" s.238)

Yorum

..İdris b. Abdullah Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’dan şöyle rivayet etmiştir:
                    "Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir? Dediler ki: Biz musallin[263] (namaz kılanlar)'dan değildik." (Müddessir, 42-43) âyetinin tefsirini sordum.
                    Buyurdu ki: «Diyorlar ki, biz, imamlara tâbi olanlardan değildik. Çünkü Al­lah Tebareke ve Teâlâ imamlar hakkında: "Önde olanlar, öndedirler. İşte bunlar en yakın olanlardır." (Vakıa, 10-11) buyurmuştur. Bilmez misin ki, insanlar at yarışların­da birinci gelen ata "es-Sabik", atın hemen arkasında ikinci gelen ata, "musalli" der­ler. İşte, cehennemlikler: "Biz musallinden değildik..." (Müddessir, 42) derken önde gidenlerin hemen arkasından onları izleyenlerden değildik, demek istiyorlar.»

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=7402.msg122225#msg122225 date=1302338031]
                      Hz.Muhammed (saav) buyurmuştur: Ali'nin hakkını '' VELAYET ve İMAMET'' tanımayan şu üç kişiden biridir: Ya zina kadının oğlu, veya temiz olmadığı halde hamile kalan annenin oğlu veyahut da o kişi münafık bir kimsedir. (el-Kunduzi el-Hanefi "Yenabi'ül Mevedde" s.238)
                      [/quote]

Kurtuluş kardeş,

bu dediğinize benzer bir hadis sitemizde açıklanmıştı.. incelediniz mi bilmiyorum. ama bu hadiste tercüme sorunu var. O yüzden ben bu hadisi sizden arapçasıyla birlikte buraya alıntılamanızı istiyorum yoksa bu tercüme yanlışlığından dolayı mektebimizi yanlış tanıtacağından dolayı bu paylaşımınızı silmek zorunda kalacağım...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=7402.msg122221#msg122221 date=1302336735]
                        ben kumu aşkın evine gittim sıkı bir şia olduğuna garanti verdiğim gibi eskiden sunni olduğuna da garanti veriririm.
                        [/quote]

Allah razı olsun kardeşim yine bekleriz inşaAllah. bizi tanımak isteyen sohbet isteyen tüm kardeşlerimiz davetlimdir.. Memoli kardeşim de buna dahildir..

Malesef ki ben hayatımın en değerli zamanlarını gençliğimi, Ehlibeyt metkebi şiadan habersiz, şiaya iftira atanların yalanlarına kanmış şekilde geçirdim. İlkokuldan sonra bir yıl sünni kuran kursunda okudum sonra sünni imam hatipte 7 yıl okudum. sonra ilahiyatta 5 yıl okudum. sonrasında 10 yıl imamhatipte çalıştım. askerliğimi bile imamhatipte yaptım. bu süre içerisinde her hafta enaz bir kez sünni sohbetler düzenledim ya da katıldım. sünni ne kadar kitap varsa her ekolden okudum. sufilerden, mealcilerden, nurculardan, tgrt gurubundan hepsinden..

eğer sünni olduğuma inanmıyorsan sana sor sünniliği öğreteyim.. istediğin itikadi fıkhi soruyu sor sünnilere göre cevabını söyleyeyim..

ama bunlardan sonra artık benim şii olduğuma inanamıyorsan bu senin şiayı tanımadığındandır. Ehlibeyti tanımadığındandır.. Çünkü tanısan benim yaptığımdan farklı bir şey yapmazsın...

Yorum

bir kişinin şia olduğunun kanıtı onu imamların hadislerine tam manasıyla teslim olmasıdır. ve muhaliflerine ise buğz hissetmesidir.eğer yüreklerinde imamların (ehlibeytin) muhaliflerine sevgi varsa o kişi şia olmamıştır belki arada bir yerdedir.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=7402.msg122235#msg122235 date=1302341521]
                            bir kişinin şia olduğunun kanıtı onu imamların hadislerine tam manasıyla teslim olmasıdır. ve muhaliflerine ise buğz hissetmesidir.eğer yüreklerinde imamların (ehlibeytin) muhaliflerine sevgi varsa o kişi şia olmamıştır belki arada bir yerdedir.
                            [/quote]

maşaallah musavi kardeş fetvalarına devam etmektesin. dediğim dibi sendeki mühür çok işe yarıyor. kim müslüman, kim sapık, kim şii kim değil hemen vuruyorsun alınlarımıza ve iş tamam oluyor.

sen daha düne kadar şia dahil herkesi tekfir ederken biz senin giblerine karşı şiayı savunuyorduk. sen ve senin gibiler daha hala İslam İnkılabının ve velayetin değerini anlamamışken biz bu uğurda canla başla mücadele ediyorduk.

şimdi sırf sen hadisleri tefrika yaratmak velayete aykırı bir şekilde yorumluyorsun ve biz de buna karşı çıkıyoruz diye bizi şiadan da mı dışlıyorsun?

senin ve qum-u aşk ın temel sorunu bu. şii olurken tekfirciliğinizi şia maskesi altında saklamışsınız.(ister bilinçli ister bilinçsiz) ve sizler eğer birilerini düşman kabul etmezseniz savunacak birşey bulamıyorsunuz. şaşırdığım şu ki İmamların tağutlarla, zalimlerle ilgili bir tek hadisinden bahsedip te günümüzdekilere cephe almıyorsun. hayırdır günümüzn muaviyelerinin mızraklarına taktıkları Kur'an'a mı aldandın? neden onlara sesin çıkmıyor.

siz kendi yolunuzdan gidin biz kendi yolumuzdan gideriz. kimin haklı olduğu elbette ortaya çıkacaktır. ama kim haklı olursa olsun zafer inşaallah İslam İnkılabının ve velayeti fakih makamının olur. bu yüzden habire sataşmaktan ve "ben farklıyım", "ben herkesi tekfir edecek haidisleri biliyorum" türü davranışlardan uzak dur.

çünkü belliki zerrece İslam İnkılabını ve velayeti anlamış değilsiniz. olmazsa da olur dediğiniz İslam İnkılabının düşmalarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir faaliyetiniz yok.
                            KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

"sen daha düne kadar şia dahil herkesi tekfir ederken biz senin giblerine karşı şiayı savunuyorduk. sen ve senin gibiler daha hala İslam İnkılabının ve velayetin değerini anlamamışken biz bu uğurda canla başla mücadele ediyorduk."

bunu nereden çıkardın dost ?

Yorum

Benim yazım da ALLAHa yemin olsun ki sana karşı değildi sana karşı yazmamıştım.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...