Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

o zaman onu mustazaf mı görüyorsunuz şii mi?..

Yorum

şii olmadığı kesin mustazaf olması ise bence zor olmakla beraber Allaha kalmış birisi...

Yorum

Samimiyse o zaman Allah'a kalmış yani Allah onu affetmiştir demiş olmuyor musunuz?

Yorum

hayır amacı samimi idi diyorum...samimi olmak ayrı hak olmak ayrı...hak üzerinde olmadan da samimi olabilir insan...

Yorum

Bu Allah'ın adaletine uyar mı?.. bilecek şiaya sapık diyecek, samimi olacak ama Allah onu hidayete erdirmeyecek.. Ve siz onun Allah'a kalmışlar sınıfından olduğunu söyleyeceksiniz?..

Yorum

dedim ya oraya bıraktık... bizim bilemediğimiz bir konu...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=7402.msg117993#msg117993 date=1297351521]
                dedim ya oraya bıraktık... bizim bilemediğimiz bir konu...
                [/quote]

samimi olduğunu nerden çıkarıyorsunuz..

örneğin şiaya sapık derken samimi miydi ya da Ehlibeyt kelimesini tahrif ederken?

Yorum

ben dindeki amacı samimi dedim...yoksa şiaya sapık derken hakkı ortaya koymamıştır batıla düşmüştür ve imameti inkar etmiştir elindeki açık delilleri görmesine rağmen

Yorum

Abiler bırakın artık tartışmayı, birbirinizin kalbini kırmayı.Her şeyin en doğrusunu Allah bilir. Bırakın kim haksızsa hesabını Allah'a versin. Tartıştıkca daha kırıyor, kırılıyorsunuz. Allah hepimizi ehl-i beyt'in gerçek takipçilerinden imam Mehti as'in askerlerinden etsin.
                    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=garib_i neyneva link=topic=7402.msg117996#msg117996 date=1297352219]
                      Abiler bırakın artık tartışmayı, birbirinizin kalbini kırmayı.Her şeyin en doğrusunu Allah bilir. Bırakın kim haksızsa hesabını Allah'a versin. Tartıştıkca daha kırıyor, kırılıyorsunuz. Allah hepimizi ehl-i beyt'in gerçek takipçilerinden imam Mehti as'in askerlerinden etsin.
                      [/quote]

katılıyorum...sonuçta onu sevmek veya sevmemek iman meselesi değil...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=7402.msg117995#msg117995 date=1297351659]
                        ben dindeki amacı samimi dedim...yoksa şiaya sapık derken hakkı ortaya koymamıştır batıla düşmüştür ve imameti inkar etmiştir elindeki açık delilleri görmesine rağmen
                        [/quote]
                        ee bunlara rağmen nasıl mustaz'aflar konumundan çıkmıyor?

Yorum

mustazaf dedim mi ben ?

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=7402.msg117988#msg117988 date=1297350653]
                            şii olmadığı kesin mustazaf olması ise bence zor olmakla beraber Allaha kalmış birisi...
                            [/quote]

şimdi şiada size göre mustazaf ve kafir veya mü'min ve bir de "işleri Allah'a kalmışlar" mı var?..

böyleyse şayet Ebu Hanifenin konumu nedir hadisle bize açıklar mısınız? Ve Saidle Ebu Hanife aynı konumda mıdır değil midir niçin?

Yorum

bana agam kafir demeyin dedi...hatta o ikisi için bile kafir deme dedi.onun için kafir demiyorum...

böyle sert çıkışlar yaptıgım zaman beni uyarıyordunuz şimdi, zorla bir sert çıkış yapmamı istiyorsunuz...

Yorum

Haydaa...

sanki biz sizi tekfire zorlamışız gibi... demek sizin içinizde bu konularda mektebin bilgileri tam oturmamış ki sorun yaşıyorsunuz..

oysa İmamlarımız sorduğum şahıslarla ilgili açıkça hangi konumda olduklarını söylemişlerdir.. İlgili hadis çok açık.. Said sizce Ebu hanife ve Süfyan es Sevri gibi mi?.. İnsanları Allah'ın dininden alıkoyanlar.. ve bunun nedenini de açıklamış.. Said de böyle mi sizce.. hani ona samimi dediniz de ondan soruyorum.. niyetini bildiğinize göre hallerini de bilirsiniz diye...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...