Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KAHRAMANMARAŞTA ALEVİ KATLİAMI..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KAHRAMANMARAŞTA ALEVİ KATLİAMI..

ben devlet yönetmediğim için bilmiyorum.. ama garanti verebilirim ki zorsa talip olmayacaklar. talip olmuşlarsa İslam'ın kurallarını uygulayacaklar, devletin, hilenin, siyasetin değil..

İmam Ali a.s. da devlet yönetti ve o da çok uluslu idi.. Eğer yönetimin asıl sahibi Ehlibeyt İmamlarına verilseydi iktidar o zaman bu hırslıların foyası ortaya çıkacak ve devlet nasıl yönetiliyormuş görülecekt.r

hem devleti ele geçirmek için dökmedik kan bırakmayacaksın hem de devlet yönetmek zordur deyip sınır kural tanımayacaksın..

burda bir gariplik yok mu?

Yorum

Aslında bu yazında Halife Aliyle,Yavuz Sultan Selimi karşılaştırıyorsun.Nerde görülmüş kansız devlet yönetildği bir inkılap uğruna bile 500bin adam öldürülüyor.Osmanlı yönetimi Ehlibeyte nasıl verilsin,şayet öyle olsaydı oda Arap bölgesinde olurdu.
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

sınırlar İslama göre değil de ırka göre mi çizilir oldu? Peygamberin size iki emanet bırakıyorum Kur'an Ehlibeyt hadisi sizin Peygamberin hadisi değil mi?

Allah ve rasülü bir işte hükmettiği zaman inanmış kadın ve erkek için inandık teslim olduk demelerinden başka yolları yoktur ayetinin geçtiği Kur'an türklerin Kur'an'ı değil mi?

bu ayet ve hadis varken müslümanın bir yönetime geçmesi ya da yönetimi başkasına meşru görmesi caiz midir?

Yorum

Aslında yazımı yanlış anladın,Tamam ehlibeyt halife olarak düşünelim ama devlet farkı olurdu nasıl Abbasilerle Selçuklular arasında fark varsa o zaman Osmanlı ilede farkı olurdu.Yani Osmanlı Türk -Müslüman bir devletti,Ehlibeytte Arap Müslüman bir devltti yani yine farklı devlet olurlardı.Gazneli Mahmud dönemindeki gibi halifelik abbasilerdeydi dış işlerde halifeye bağlıydı öyle olsaydı bende Osmanlının halifelik olarak ayrı bir devlet olan ehlibeytte dış işlerde bağlı olmasını isterdim.

Yorum

bizim için Emevi Abbasi arasında fark yok ki.. Tıpkı hiç bir peygamberin devletleri arasında fark olmayacağı gibi ehlibeytin yöneteceği devletlerde de farklılıklar olmazdı..

Yorum

velayet nuru hocam paylaşımlarınız harkulade teşekkür ederim
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137514#msg137514 date=1324422209]
                Aslında bu yazında Halife Aliyle,Yavuz Sultan Selimi karşılaştırıyorsun.Nerde görülmüş kansız devlet yönetildği bir inkılap uğruna bile 500bin adam öldürülüyor.Osmanlı yönetimi Ehlibeyte nasıl verilsin,şayet öyle olsaydı oda Arap bölgesinde olurdu.
                [/quote]

Her toplumda mutlaka ölümü hak eden suçlular bulunur otoriteler de bu suçluları idam eder. Ancak masum insanların öldürülmesine islam hiç bir zaman izin vermez. Bebek şehzadelerin kundakta katli bile osmanlıya günah olarak yeter.

Ayrıca Osmanlı padişahları, aslında ümmeti yönetme hakkının ehlibeytte olduklarını biliyorlardı. Bu yüzden tahta çıkarken İmam Ali soyundan Nakibül Eşrafların elinde saltanat tacını takıyorlardı. Sanki onların onaylarını aldıklarını topluma ima etmeye çalışıyorlardı.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Aslında bunların neden olduğunu açıklarım ama Osmanlı vede vatan sevgisi yoksa anlaşılamayacağından ötürü yazmayı boşuna buldum.Şunuda söyliyim Şah İsmail'de amacasının oğlunu hadım etmiştir ki saltanata göz dikmesin dye vede küçük yaşda başka diyarlara gönderip benliğini unutturup Şah İsmalin amcasının oğlu olduğunu bildirmemiştir.Hee ama çokda iyi bakmıştır.

Yorum

Hangi Osmanlı Halifesi HACI olmuştur bilen varmı?? Malum İslamı temsil ediyorlarda.....
                    Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

Cihandar efendi profilinde Omar mı yazıyor? Sormak gerekir bu zatın ne faziletini gördün de profilini bu isimle süslüyorsun?

Yorum

Hz.Ömer'i (r.a) sevmem en büyük fazileti..Padişahların neden hacı olmadığını anlatırım bunu epey kişiyede anlattım şayet bir kşide kin varsa anlattıklarım boşuna olur.

Yorum

Kardeş katilidirler, hacı değildirler(Hoş İslamın hangi şartını yerine getirmişlerdir acaba), hemen hepsi şarap düşkünüdür, Arada sırada Cuma da görükürler......
                          Amma maslahat gereği açıklamalar vardır elbette... Bunları çok okudum. Ama yorulmayacak ve bu padişahları aklayacağını düşünüyorsan yinede dinleyebiliriz. Bizimde cevaplarımız olur tabiki.....
                          Not: Farkındamısın? "Kini varsa boşuna" olur demekle gerçeği arama noktasındaki çabayı engellemiş oluyorsun..

Yorum

Gerçek ve doğru kelimesi görecelidir çünki herkese göre farklı doğrular vardır.Kişilere göre doğrular farklılık gösterdiğinden benim anlattıklarım sana göre yanlış kavramını gösterir.Kardeşim şartlı bir insana hiç bir şey anlatamazsın...

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=2176.msg137602#msg137602 date=1324485744]
                              Gerçek ve doğru kelimesi görecelidir çünki herkese göre farklı doğrular vardır.Kişilere göre doğrular farklılık gösterdiğinden benim anlattıklarım sana göre yanlış kavramını gösterir.Kardeşim şartlı bir insana hiç bir şey anlatamazsın...
                              [/quote]

Ben bu açıklamalarından, 'yargılarımdan kurtulmam' demek istediğini anlıyorum.

Sende haklısın ayyaş,kardeş katili,İslamın şartlarını yerine getirmeyen sulta sahiplerini çeşitli tevillerle savunmaya çalışmak beyhudedir.

Yorum

Neyse üstelemiyorum senin dediğin gibi olsun...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...