Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Öylesine Bir Mektup (Hz. Ali’ye)

[quote author=Murtazaali link=topic=9270.msg60337#msg60337 date=1257445147]
    [quote author=Elmeddin link=topic=9270.msg60281#msg60281 date=1257434376]
    [quote author=Elif.. link=topic=9270.msg60255#msg60255 date=1257429172]
    Yezidi sevdiğimizi sizden öğreniyorum...
    [/quote]

sevmezmisiniz? eğer sevmiyorsanız neden Aşureyi bayram gibi kutluyorsunuz? İbrahim (a) ateşten kurtuldu diyemi? peki yahu nasıl olduda her güzel olay Hz. imam Hüseyin (a) şehit edildiği güne denk geldi? eğer sevmiyorsanız neden (alimler) içtihat etmiştir diyorsunuz. neden Buhari ve Müslim gibi "sahih" kitaplarınızda Aşure günü oruç tutulmasıyla ilgili, ne biliyim Musa (a) böyle böyle yaptı diye hadisler var? neden bugünü bayram olarak kutluyorsunuz? herhalde Yezite (la.) nefret etdiyiniz içindir diyimi? ve ya Yezit (la.) içtihatta yanılmış ve bir sevap almıştır ne dersiniz, olabilirmi?
    [/quote] BU SÖZÜNÜZE DAİR YAZDIM.
    [/quote]

abi ben Ehli sünnet itikatından bahs ediyorum. lütfen yanlış anlama. buna ilişkin hadisler bile vardır. doğrusu yazım sorum düzgün olmamış. evet soruda yanlışım var. çünkü ben soruyu Elif bacıya verdiğimi unutup itikattan konuşmuşum. bunun için özür diliyorum

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9270.msg60334#msg60334 date=1257444962]
      [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9270.msg60306#msg60306 date=1257439277]
      nerden biliyorsunuz elif kardeşimizin öyle yaptığını
      tüm sünniler bir değildir
      şiilerle tanışmışlar azcık iranı dinlemişlerse.. aşuraya öyle saygısızlık yapmazlar...
      tatlı tatlı aşure yiyemezler...
      Resul s.a.a.'in ağladığı o güne onlar da ağlar ve gülemezler... değil bayram ilan etmek...
      [/quote]

kardeşim yine diyorum ben hepsi böyledir demiyorum. lütfen yanlış anlamayın. benim üstüme öyle geliyorsunuz ki, neredeyse başkaları değilde Aşureyi ben bayram olarak geçiriyorum diye düşüneceğim
      [/quote]

estağfirullah kardeşim

bu sözüm size yönelik değildi...

iyi görelim iyi diyelim iyiye gitsin diyeydi
      biraz da kinaye vardı.. eğer hala böyleleri varsa sünniler arasında (ki var) onlar anlasın diye yazdım...

yoksa sizin hakkınızda biz sevginin zirvesinde dolaşırız...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9270.msg60345#msg60345 date=1257445744]
        [quote author=Elmeddin link=topic=9270.msg60334#msg60334 date=1257444962]
        [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9270.msg60306#msg60306 date=1257439277]
        nerden biliyorsunuz elif kardeşimizin öyle yaptığını
        tüm sünniler bir değildir
        şiilerle tanışmışlar azcık iranı dinlemişlerse.. aşuraya öyle saygısızlık yapmazlar...
        tatlı tatlı aşure yiyemezler...
        Resul s.a.a.'in ağladığı o güne onlar da ağlar ve gülemezler... değil bayram ilan etmek...
        [/quote]

kardeşim yine diyorum ben hepsi böyledir demiyorum. lütfen yanlış anlamayın. benim üstüme öyle geliyorsunuz ki, neredeyse başkaları değilde Aşureyi ben bayram olarak geçiriyorum diye düşüneceğim
        [/quote]

estağfirullah kardeşim

bu sözüm size yönelik değildi...

iyi görelim iyi diyelim iyiye gitsin diyeydi
        biraz da kinaye vardı.. eğer hala böyleleri varsa sünniler arasında (ki var) onlar anlasın diye yazdım...

yoksa sizin hakkınızda biz sevginin zirvesinde dolaşırız...
        [/quote]

Allah razı olsun kardeş

Yorum

Öyle veya böyle katıldığım iş baki,

Alıntı elif

Mesela: Aşure gününde insanların kendilerini zincirlerle yaralamaları , kan revan içinde kalmalarına onay vereceğine hiç ihtimal vermiyorum…

---------------------------------
          Buna bende katılıyıorum

Bunun mantığı nedir ki, kendine eziyet vermek 12 imamların buyruğu mu?

Mantık açısından bunun manası nedir, olası ki ben eremiyorum işe

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

abi kimse kendinizi zincirleyin demiyor. hatta bundan çekinmek gerektiğine dair fetvalar vardır

Yorum

iyi de geniş düşünmek lazım...

açık görüntü var mı

fuhuşa özendiriyoru mu

israf müzik aletleri mi var

para babası kapitalistler ranthanelerini tıkabasa dolduruyorlar mı

nice gencin aklını başından alıp fuhuşa mı sevkediyor...

bi kere sünnilerin, şiayı bu açıdan eleştirmesini asla mantıklı ve iyi niyetli görmüyorum.. öyle olsaydı önce kendi içlerindeki fuhuş merkezlerini (TV) kapatmaları evlerinde müzik ihtiyaçları için klip izletmezler izlemezlerdi...

bakın bu sitede yer alan bir sinezeni nasl bir mail gurubuna yolladım:

herkesin klip izlediği, milyarlık müzik cihazları ve stüdyolarda hazırlanan, ışıklı yaldızlı milyarlık masraların ürünü müziklerle hayvanlar gibi tepişerek eğlenme ve stres atma yolunu tercih ettiği ama bun rağmen bir parça 6 dk aşan uzunlukta olduğunda sıkıldığı bir zamanda
              hiç bir müzik aleti kullanmadan 11 dk lı uzun bir parçada ruhi zevkin zirve yaptıı bu duygunun kaynağı nedir sizce de incelenmeye değer değil mi
              bu insanlar hangi çağda yaşıyorlar
              niye ağlıyorlar...
              birlikte ağlamak için gelin kerbelaya hazırlanalım..:

www.osensin.net/nazlican/ablam/velayet/alamaktan_kahroldum_lay_lay_gzmn_nuru.flv

müziği indirin gomplayer açıyor

velayet.com da bilginiz varsa tartışın, çatır çatır

a e o

bir koskaca mektepten ülkeden bahsediyorsunuz.. öyleyse geniş düşünmek zorundasınız. gençliğin enerjisini en az zararla atmak bu arada da onu eğiteceksiniz...

kan dökmek aşırılık ölüm ya da kalıcı hastalığa sebep olan yaralanmalara diyeceğim yok.. aklın başından gitmesine de.. ama bu insanların kime ne zararı var.. kendilerini Kerbelayla özdeşleştiriyorlar.. İmam Hüseynin acısını hissetmek istiyorlar... biraz olsan o felsefeye ulaşmak istiyorlar...

ben hiç denemedim ama denemeyeceğimi de düşünmüyorum... zinciri...

Yorum

abim afedersin ama bu yazının bu konuyla ne ilgisi var?

Yorum

zinciri, sine vurmayı, sinezeni birbirleriyle ilgili görüyorum...

yazı da bununla ilgili değil mi

zincirleme olayı dinden değil kültürel bir olay dediğinize katılıyorum kimse zincir vurmalı demiyor hiç bir şia alimi de mukallidi de

ancak zincir eleştirisi bazen dozunu aşıyor... sanki yerine dha iyisini koymuşlar da (sünni dünya için) zincirlemeyi eleştiriyorlar..

bu anlamda yazım ilgisiz mi?

Yorum

abi ben yanlış anlamışım afedersin

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9270.msg60371#msg60371 date=1257448874]
                      [/quote]

estağfirullah kardeşim birbirimizi uyaralım lütfen benim yazılarımı ince eleyip sık dokuman benim için hoş... böylece daha dikkatli yazarım... Allah razı olsun...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9270.msg60376#msg60376 date=1257449571]
                        [quote author=Elmeddin link=topic=9270.msg60371#msg60371 date=1257448874]
                        [/quote]

estağfirullah kardeşim birbirimizi uyaralım lütfen benim yazılarımı ince eleyip sık dokuman benim için hoş... böylece daha dikkatli yazarım... Allah razı olsun...
                        [/quote]

senden de abi

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=9270.msg60333#msg60333 date=1257444793]
                          [quote author=Murtazaali link=topic=9270.msg60308#msg60308 date=1257439557]
                          Ehl-i Sünnet Müslümanların büyük bir çoğunluğunun, Aşura günü, Şiiler gibi matem tutmamasından veya Bayram havasında geçirmelerinden yola çıkarak, Ehl-i Sünnet Müslümanların Yezidi Sevdiğini İDDİA EDEMEYİZ. Bunu İDDİA etmek, Ehl-i sünnete Zulüm olur Elmeddin kardeş.
                          [/quote]

abi ben tüm sünniler Yezidi (la.) seviyor demedim. lütfen yanlış anlamayın. bazı sünni alimlerin ona laneti bile caiz bildiğini okumuşumdur. ancak ben bize yapılan tenkite cevap verdim. yani yas tutmayalım da bayram mı edelim dedim. çünkü gizli ve ya bilinmedik bir şey değil ki, Aşure bugün bile bazıları tarafından bayram olarak kutlanıyor. ayrıca Yezidi (la.) sevmeyenler yok da diyilemez. zaten onu sevenler bu gibi hadisleri uydurmuş, bugünü bayrama çevirmişlerdir.
                          [/quote]

Bugün asura gününde asure pisirip dagitmayi kac sünni yezide baglar acaba ? Kac sünninin Kerbela kiyaminin Asura gününde gerceklestiginden haberi vardir? Bugün sünnilerin Asura gününde yaptiklari sadece bir gelenektir onlara göre.Sebebini dahi bilmedikleri geleneksel bir gündür sadece.
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Vallahi bizim yörede Sünni Halk Muharremde Aşure pişirmeyi dağıtmayı bilmezdi.Buna Alevi adeti gözüyle bakılırdı.Sonradan Halk daha yeni yeni Muharrem ayı Aşure Günü Mübarek bir günmüş diye ve H.z.Hüseyini anmak için Muharremde Aşure pişirip dağıtmaya başladı.Benim akılıma önceden hep şöyle gelirdi.Kerbela Katliamı başka gün yokmuş gibi niye Aşure gününe denk gelmiş?

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=9270.msg60384#msg60384 date=1257450878]
                              [quote author=Elmeddin link=topic=9270.msg60333#msg60333 date=1257444793]
                              [quote author=Murtazaali link=topic=9270.msg60308#msg60308 date=1257439557]
                              Ehl-i Sünnet Müslümanların büyük bir çoğunluğunun, Aşura günü, Şiiler gibi matem tutmamasından veya Bayram havasında geçirmelerinden yola çıkarak, Ehl-i Sünnet Müslümanların Yezidi Sevdiğini İDDİA EDEMEYİZ. Bunu İDDİA etmek, Ehl-i sünnete Zulüm olur Elmeddin kardeş.
                              [/quote]

abi ben tüm sünniler Yezidi (la.) seviyor demedim. lütfen yanlış anlamayın. bazı sünni alimlerin ona laneti bile caiz bildiğini okumuşumdur. ancak ben bize yapılan tenkite cevap verdim. yani yas tutmayalım da bayram mı edelim dedim. çünkü gizli ve ya bilinmedik bir şey değil ki, Aşure bugün bile bazıları tarafından bayram olarak kutlanıyor. ayrıca Yezidi (la.) sevmeyenler yok da diyilemez. zaten onu sevenler bu gibi hadisleri uydurmuş, bugünü bayrama çevirmişlerdir.
                              [/quote]

Bugün asura gününde asure pisirip dagitmayi kac sünni yezide baglar acaba ? Kac sünninin Kerbela kiyaminin Asura gününde gerceklestiginden haberi vardir? Bugün sünnilerin Asura gününde yaptiklari sadece bir gelenektir onlara göre.Sebebini dahi bilmedikleri geleneksel bir gündür sadece.

[/quote]

işte biz de buna karşı çıkıyoruz

neden bilmiyorlar

neden ehlibeyt a.s.'ı unuttular terkettiler onların şehid edildiği günü bilmeyerk de olsa bayram olarak kutluyorlar...

birbirlerine aşure götürerek tebriklerini bildiriyorlar...

sizce bu geleneği ilk kez kim çıkarmıştır nereye dayanır ve kim ne amaçla çıkarmıştır...

hani objektifsiniz ya güya işte sünnilerin gelenekleri yezide dayandığını biz söylüyor ve delil olarak da bu uygulamayı sunuyoruz ne dersiniz?

yezidin amacı ismininin baki kalması mıydı yoksa kurduğu dünya tahtının sallanmaması için Hüseyn a.s.'ı katlettiğini unutturmak mıydı?... kim bilir muaviye zürriyetleri, amr b as nesli daha ne telaşla sarıldılar bu olayı örtmek en az zarar(!)la kapatmak için...

ve sonuçta bu gelenek oluştu..

Ehlibeyt unutulacak

bu gün aksine Emevilerin Ehlibeytten intikamının yıl dönümü olarak zaferle kutlanacak...

varsın sebebini başka bilsin insanlar...

Yorum

Neden kutluyorlar?..
                                Neden olacak,bilmediklerinden tabiki.Bilseler eminimki yaridan cogu yapmaz.Yani asureyi bilinciz yapan insanlar bilseler bu adeti birakirlar.

hani objektifsiniz ya güya işte sünnilerin gelenekleri yezide dayandığını biz söylüyor ve delil olarak da bu uygulamayı sunuyoruz ne dersiniz?
                                Cuhelanin bu gelenegin baslangicindan,kime dayandigindan haberleri bile yok.
                                Allah Bize Yeter!
                                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...