Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14381#msg14381 date=1238923470]
    ademtoprak o zaman bir ehlisüünet erkeği olarak siz savununda biz geri planda kalalım!!
    ehlisünnet erkeklerinin çoğu susarsa o zaman geriye kim kalır!!
    Ben asla bayan yada erkek sıfatı ile değil Kuran ve hadise ters olduğundan dolayı yazıyorum..
    ve bayan oluşum beni bu davadan asla vazgeçirmez...
    farkındaysanız ayrıntıya girmeyi asla temenni etmedim..
    ama ehlisünnet erkekleri devreye girerse bayanlarınada iş düşmez..
    sadece alıntı yaparız ve katılıyoruz deriz..
    ama kimse ses çıkarmıyorsa bu vazife bayanlara düşer!!
    buradaki haksızlıklara bayanım diye susamıyacağım..
    bu yüzden sizinde görüşlerinizi bekliyoruz!!
    bir ehlisünnet olarak!![/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Cesur duruşunuz ve bildiğiniz Hakkı savunma noktasında Sizi tebrik ederim. Bayan olduğunuzu bilmiyordum bundan dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Teşekkürler.

Yorum

Mufazzal iyi bir ilmi siyasetçisiniz ve kaynakları istediğiniz şekle sokmayı yine aynı siyasetinizle mükemmel başarıyorsunuz işte alt ettim edası ile..
      yukarıdaki yazdığımız kaynaklara muhalefet kaynakları getirdiğiniz itikatınız gereğince tabii zaten kabul etme anlayışı beklemiiyorduk..
      O kadar acaib bir şeyle dolusunuz ki muta size geldimi şartlarla güya yapılması şart haline getiriliyor ve ehlisünnetin şartlarına geldimide oruç nerde diye soruyorsunuz!
      gerçekten artık gülüyorum..
      istediğiniz kalıba sokmakda cümleleri üstünüze yok..
      iyi bir ilmi siyasetçisiniz..
      size şuraya tonlarca kaynak yollasam mutanın haramlığına yine aynı mantıkla o kaynakları red edeceksiniz...
      ki zaten gerek seyyah gerekde benim kaynaklarım bize göre yeterli size göre çelişkili..
      eyvallah demekden başka çare yok..
      nasıl inanıyorsanız öyle yaşarsınız ve yaşadığınız şeyin doğru olduğunada inanmaya başlarsınız!!
      daha fazla uzatma gereği duymuyorum buna kaçıs diyebilirsiniz serbestsiniz...
      çünkü siz ispat gayretindesiniz ve bizim böylesi bir gayretimiz yok...
      Allah a emanet olun ve Allah sıratı mustakimden ayırmasın!!
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 20:08.

Yorum

Arkadaşlar konuyla alakası olmayan, sürtüşmeye yol açacak sözler, alay ve hakaret geçen sözler, ayrıca ziyaretçilerin asla okuyamayacağı uzun alıntılar silinecektir.

Mümkünse konuyla iç içe, kısa ve özet cevapları delilleri ile sunmaya çalışınız. Dinimize zarar getirecek söz ve ithamlardan uzak duralım. Alay ve Hakarete varan sözler sarf eden üyelerimiz üç kez uyarılacak uyarılar dikkate alınmaz ise 3 ay süreyle forumdan uzaklaştırılacaktır.

YÖNETİM

Yorum

Serdarcan Kardeşim, yukarıda ki mesajımı okumadınız herhalde. Sizden Ricam, kısa ve özet cevapları delilleri ile beraber yazınız. Uzun yazıları, kopyaları kimse okumadığı gibi bir dayatma gibi algılanmaktadır.

Ama faydalı olduğuna inandığınız uzun alıntılarla ilgili ayrı bir başlık açar orada kısa kısa kopyalar ve okunmasını sağlarsınız.

Teşekkür ederim.

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

kendisi Ehlissünnet olan ve diyanet işleri başkanlığı yapmış olan SÜLEYMAN ATEŞ e sorulan muta nikahı hakkındaki soruya cevabını okumanızda yarar var..

Müt’a nikâhı hakkında

SORU:
            Şiiler müt’ayı helal, Sünniler ise haram sayar. Harama helal ya da helale haram demek doğru mu?

CEVAP
            : Kur’ân’da da “Yararlandığınız kadınların ücretlerini veriniz” ayeti vardır. Bu ayeti nesheden bir ayet yoktur. Hz. Peygamber’in, Mekke’nin fethinde müt’a nikâhını yasakladığı hakkında rivayetler vardır ama kanaatime göre bu rivayet, Peygamber’den sonra gelen otoritenin etkisiyle üretilmiştir. Çünkü hem Cabir ibn Abdullah hem de Abdullah ibn Absbas, Hz. Ömer’in müt’ayı yasaklamasını kabul etmemişler, “Ömer yasaklamasaydı bu millet zina etmeyecekti” demişlerdir. Hz. Ömer, bunun toplumun aleyhinde olduğunu düşünerek uygulanmasını yasaklamıştır. Sünni mezheplere göre müt’a yasak olmakla beraber müt’a yapana, zina cezası uygulanmaz. Çünkü bunun zina olup olmadığında kuşku vardır.
            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14389#msg14389 date=1238927831]
              Mufazzal iyi bir ilmi siyasetçisiniz ve kaynakları istediğiniz şekle sokmayı yine aynı siyasetinizle mükemmel başarıyorsunuz işte alt ettim edası ile..[/quote]
              Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem insan, bu sizin şahsi düşünceniz, her ne kadar katılmasamda saygı duyuyorum. Ama hiç bir mesajımda veya yazımda herhangi bir ALT ETME HİSSİNİ TAŞIMADIM. Bu hissi ne kendime ne size nede bir başkasına asla yakıştırmıyorum.

yukarıdaki yazdığımız kaynaklara muhalefet kaynakları getirdiğiniz itikatınız gereğince tabii zaten kabul etme anlayışı beklemiiyorduk.[/quote]

Muhterem İnsan, siz kaynaklarınızdan delil sundunuz, bizler ise size yine SİZİN kaynaklarınızdan Karşı deliller sunduk. Bakın dikkat ediniz. Kendi kaynaklarımız değil, sizin kaynaklarınızdan deliller sunduk. Kabul etmeme gibi düşüncenizede ayrıca saygı duyuyorum. Ayrıca bir delili İTİKADIMIZ gereği değerlendirmeye falanda tutmuyoruz. İtikadımızla alakası yok. Öyle bir izlenim veriyorsunzu ki, sanki şiiler itikadları gereği sünnilerin her sözünü REDDEDİYOR! Alakası yok...Biz meseleyi, Kuran, Kaynaklar ve Akıl ölçüsünde değerlendiririz.

size şuraya tonlarca kaynak yollasam mutanın haramlığına yine aynı mantıkla o kaynakları red edeceksiniz...[/quote]

Zahmet etmeyiniz kardeş. Biz bu işi sizden önce yaptık. Hatta kendisi Ehl-i Sünnet olan ama daha sonra şiiliği seçen bir Yazar buna dair bir eser yazmış ve eseri Türkiyede yaygındır.

Eserin ismi: EHL-İ SÜNNET VE EHL-İ BEYT MEKTEPLERİNE GÖRE MUT'A

Linki: http://www.islamkutuphanesi.com/turk...i/contents.htm

Sizin sunacaklarınız, sunamayacaklarınızla beraber bu eserde mevcuttur. İncelemniz ümidi ile.

daha fazla uzatma gereği duymuyorum buna kaçıs diyebilirsiniz serbestsiniz...[/quote]

Kesinlikle yanılıyorsunuz. Kaçış deme gibi bir lüksümüz olamaz. Bu sizin düşüncenizdir ve anca bize düşen ise SAYGIDIR.
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 20:08.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=1684.msg14317#msg14317 date=1238874153]

bir hükmün resulullah tarafindan kaldirildigini söyleyebilmeniz icin, kuranda ki ilgili ayetin, yine kuranin bir baska ayeti ile yürürlükten kaldirilmis olmasi gerekir...

kuranda bu ayeti nesh eden bir baska ayet olmadigina göre,
                resulullahin da kendi kafasinca harami helal, helali haram etmesi düsünülemez...

ayet var olduguna ve nesh edilmedigine göre, resulullah döneminde ve ikinci halifenin dönemine kadarda bu nikah var olduguna göre, bu nikah dinen gecerlidir...

aksi taktirde
                1- resulullah kendince hüküm koymus
                2- resulullah men etmis ama ilk halife uygulamamis
                3- veya resulullah men etmemis ama ikinci halife men etmis
                benzeri sonuclar cikar buradan...ki bunlardan hicbiri ehlisünnet adina celiskisiz bir aciklama olmaz!

derseniz kuran nesh etmis, ayet getirmeniz gerekir
                derseniz resulullah men etmis, hangi ayete göre? yoksa kendiligindenmi hüküm koymus?
                derseniz resulullah men etmis ama ilk halife ebu bekir uygulamis, bu kez ebubekri kurana muhalif göstrirsiniz!

derseniz resulullah men etmemis ama ikinci halife men etmis, bu kezde ikinci halifeyi kurana muhalif göstermis olursunuz!

bu durumda, mutanin nesh edilmemis bir cevaz hükmü oldugu gerceginden baska bir aciklama zaten bulamazsiniz!

buraya sunulacak hicbirsey size kar etmeyecek zaten...ikinci halifeyede kar etmemis!

kuran ve hadis boyutu hakkinda ise, bu konu 11 sayfa yazilirken, tartisilirken ilk olarak kuran ve sünnetten yana meseleyi arastirmak isteyen siz oldugunuzumu saniyorsunuz? 11 sayfalik bu konuyu bastan itibaren okursaniz, kuran ve sünnet icerikli yazilmis olanlari zaten görmüs olursunuz.

bakin, hala ne kuranda gecer ne hadiste diyorsunuz
                su on sayfa yazilip cizilenleri okumadan böyle bir seyi iddia etmeniz ne kadar garip!

kuran ve hadisle zaten olmadigini iddia ettiginiz seyi, yine kuran ve hadisle yasakliyorsunuz!? nasil oluyor bu?

kardesim,
                bir sey ya kuran ve hadisle vardi sonradan yasaklandi
                a) yine kuran yoluyla ve bunu hadis bize bildirdi!
                b) kuran ve sünnet disinda birileri yasakladi!
                ya da böyle birsey kuran ve hadiste yoktu

sonradan cikarildi
                a) ayet te de var hadistede var
                b) eski bir adetti, (icki vb. gibi) sonradan yasaklandi

ayet ve hadis diyorsunuz, ayet ve hadisle var olana, ayet ve hadisle yok denilemeyisini sindiremiyorsunuz! arti birde öfkeleniyorsunuz!

biraz daha sakin olursaniz, bu kadar cok noktayi gözden kacirmadan tartisabilirsiniz

[/quote]

bu sözler ehlisünnetin ilk önce kendi bünyesinde cevaplamasi gereken sözlerdir
                dolayisi ile bize: "mantikli ama siiyi baglar" gibi cümleleri yazdigim diger bölümler hakkinda gecerli kabul etsek (zoraki) bile, bu alinti yaptigim kisim sizi ilgilendirir...

bu olayi reddetmeye calisan siz, cirpinisinizin ve önyarginizin ne durumda ve ne kadar bos oldugunu bakin ve görün ki, sizin mezhebinizin kuruculari bu nikahi yapanlara belirgin bir zina hükmü koyamiyorlar! yani böyle bir hüküm yok! yani bu nikahin batil oldugunu onlarda kuran ve sünnetle kanitlayamamislar!
                ve yani, ömerin kurana ve sünnete muhalif olusunu temize cekebilmek icin, bizde helal degildir, demekle yetinmislerdir!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14363#msg14363 date=1238919550]
                  REsullullah ın belli bir zamanda muta yapılmasına izin verdiğine ben itikat ediyorum ve muta hiç yokdur bunu siz uydurdunuz diyede iddia etmedim!!
                  ama sizle bizi ayıran nokta !!! REsullahın o hükmü işlenmiş olmasına rağmen tekraren men etmesi ve bunu sizin hala kabul etmeyişiniz ve bu hükmün haramiyet sebebini Hz.Ömer e bağlıyor olmanız,kör düğüm olan kısmı orası bir açılsa daha rahat anlaşılıcazda siz hala Hz.Ömer size göre gaddar ya bir türlü o düğümü açmayı başaramıyorsunuz!
                  ve bu düüğüm kör düğüm olarak kaldığı şekilde ne sizin bizi ne bizim sizi anlamamız mümkün değil gibi gözüküyor...
                  muta zamanında yapılmış ama yine REsullallah sav sonrasında Hz.Ömer tarafından yine bu hükme binaen haram edilmiştir..
                  biz ehlisünnetçe bu inancı taşıyoruz varın siz Hz.Ömer diye durun Yarın ahirette anyayı konyayı ve çevre illeri görmüüş olursunuz nasılsa!!!
                  işte o zaman inş o arka saflarda bende sizi görmeyi arzu ederim!!!!
                  selametle...
                  [/quote]

Halife Ömer bin hattabın ismini hayasızca ağzına alan kimse yok,Ömer bin hattab ile kişisel problemi olanda yok,
                  Şianın bu sahabelerle bir kan davası yada sorunları falanda yok.
                  Artık bu takıntılardan kurtulun,
                  eğer birileri hayasızca Ömer bin hattabı ağzına alıyorsa o bu rivayetleri kitaplarına koyan sünni alimlerdir.

Ömer bin hattabın" Resulullah ve Ebubekir bin kuhafe zamanında helal olan ve yapılan muta nikahını" yasak edişini kitaplarına koyan ben yada şia değil.

Cabir bin abdullah ve diğer sahabelerin ağzından " Biz Resulullah ve Ebubekir zamanında muta yapardık,taki Ömer bizi bundan men edene kadar" sözlerini hadis kitaplarına koyan ben yada şia değil.

Ömer bin hattabın,Bir sünnet namazı olan teravih namazını asla sünnette olmamasına rağmen cemaatle kıldıran ve "ne güzel bidat oldu" sözünü kaydeden sünni kaynakları ben yada şia yazmadı.

Temettü haccını yasaklayan rivayetlerin yer aldığı sünni kaynakları yazanda ben yada şia alimleri değil.

KURAN ve sünnette olmayan avliye gibi bir bidatı islama sokan ömer bin hattabın bu işlerini kitaplarına koyanda ben yada şia değil.

Eğer bir hayasızlık varsa bunu yapan sünni alimler ve kitaplarıdır,lütfen meselenizi onlarla halledin.

Yorum

Bizi malesef zorla ashab ve ilk üç halifeye düşman yapmak için özel çaba sarfediyorlar..ALLAH şahittirki 12 imam şiasının ne ashab ile nede ilk üç halife ile şahsi düşmanlığı yoktur olamazda..yapılanları eleştirmek küfür ise bunu ilk önce Ehlisünnet alimleri yapmışlar önce onları eleştirin lütfen..

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14381#msg14381 date=1238923470]
                      [quote author=adem_toprak link=topic=1684.msg14377#msg14377 date=1238922839]
                      bazı diyaloğları ve çirkin ifadeleri/benzetmeleri,kurulan diyaloğ hukuksuzluğunu,müslüman bir erkekle-müslüman bir bayanın
                      karşılıklı konuşma şekilerinde olmaması gereken konuları yüzüm kızararak okudum...
                      bu anlamda ister Şia olun ister Sünni olun;umurumda değil..olay ilmi bir münazara olmaktan çoktan çıkmış ve inatlaşmaya dönüşmüş..
                      çok yazık....

[/quote]

ademtoprak o zaman bir ehlisüünet erkeği olarak siz savununda biz geri planda kalalım!!
                      ehlisünnet erkeklerinin çoğu susarsa o zaman geriye kim kalır!!
                      Ben asla bayan yada erkek sıfatı ile değil Kuran ve hadise ters olduğundan dolayı yazıyorum..
                      ve bayan oluşum beni bu davadan asla vazgeçirmez...
                      farkındaysanız ayrıntıya girmeyi asla temenni etmedim..
                      ama ehlisünnet erkekleri devreye girerse bayanlarınada iş düşmez..
                      sadece alıntı yaparız ve katılıyoruz deriz..
                      ama kimse ses çıkarmıyorsa bu vazife bayanlara düşer!!
                      buradaki haksızlıklara bayanım diye susamıyacağım..
                      bu yüzden sizinde görüşlerinizi bekliyoruz!!
                      bir ehlisünnet olarak!!
                      [/quote]

nuru dilara,
                      "ehlisünnet erkeği "tanımlamanıza kusura bakmayın ama gülmekten kendimi alamadım..
                      bir bu eksikti..."ehlisünnet erkeği "
                      hanımefendi, sanırım ya benim ne demek istediğimi anlamadınız ya da anlamazlıktan geliyorsunuz..
                      benim bahsetiğim, savundukarınız ya da karşı çıktıklarınız değil.. muta'nın helal mı haram mı olduğu ile ilgili
                      hiçbir alakası olmayan bir konunun münazara ediliyor olması idi..

ilk sayfalara bakarsınız sizden günlerce önce bu konuda Ehlisünnetin görüşünü ve benim de öyle düşündüğümü yazmıştım...
                      benim burdaki eleştirim,
                      birkaç sayfa önce erkekler arası konuşmalarda bile sansürlenerek konuşulan bir hususun bir forumda hem de bir bayanla
                      erkek arasında ve birçok hanım üyenin olduğu bir forumda değerlendirilmesi ve başka bir arkadaşın çirkin bir ifadesi idi..
                      (o çirkin ifadeyi güncellememek adına buraya alıntılamıyorum)
                      Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

nuru dilara,
                        "ehlisünnet erkeği "tanımlamanıza kusura bakmayın ama gülmekten kendimi alamadım..
                        bir bu eksikti..."ehlisünnet erkeği "

asıl siz beni güldürüyorsunuz ademtoprak!!
                        onca cümle içinde üstünüze aldığınız oda anladığınız yanlış şekilde ehlisüünnet erkeği ibaresinemi!!
                        oradaki ifade ehlisüünet mezhebi olduğunu söyleyen erkek kardeşlerimizi temsilen demekdir..
                        bunu anlayacak kapasitede olduğunuza inanıyorum!!
                        Hz.Ömer e bazı şahıslar hadsizce laf ederken ehlisünnet kaynaklarını çeşitli çelişkilere maruz tutulurken ehlisünneti temsilen burada olup suskunluğunuzu koruyor olmanız bizi bir ehlisünnet olarak hayli şaşırtmakda!!
                        ve bu yaptığınız şey yapmadıklarınız şeylerin teminatı olamaz!!!!
                        ayrıca ben gocunacak(umarım uyarı almam) veya yanlış cümle edip yüz kızartacak bir şey yaptığıma inanmıyorum!!!
                        Eğer burada bir yanlış varsa konunun ayrıntısına giren kardeşlerindir benim değil!!!!

selametle

Yorum

[quote author=nuru dilara link=topic=1684.msg14590#msg14590 date=1238957255]

Hz.Ömer e bazı şahıslar hadsizce laf ederken ehlisünnet kaynaklarını çeşitli çelişkilere maruz tutulurken ehlisünneti temsilen burada olup suskunluğunuzu koruyor olmanız bizi bir ehlisünnet olarak hayli şaşırtmakda!!

[/quote]

hangi hadsiz,Ömer bin hattaba hadsizce laf etmiş?
                          Lütfen bize gösterebilirmisiniz?
                          hangi bölümde,kaçıncı mesajda?

Yorum

demek ömerin yasaklaması hz Resululalhın yasaklamasıdır öylemi bir bravoda buradan sana.tabi canım peygamber olacak adamdı zaten ömer biraz erken doğsa belki peygamber bile olurdu..yazık ya peygamberi getirip eş ettiğiniz kişilere bak..ne hikmetse peygamber neyi serbet etmişse ömer yasaklamış neyide ysak etmişse onuda serbest etmiş..mesela teravih namazını camide cemaatle kılınmasını terkeden hz Resulullah ömerin halifeliği zamanında zorla camilerde cemaatle kılınmaya başlamış..

daha önce Hayye alâ hayri'l-amel (En hayırlı amele koşun) olan ezanın bir sözünü es-Salâtu hayrun mine'n-nevm (Namaz uykudan daha hayırlıdır) olarak değiştirende ömer..sanki hz Resulullah bunları değişmeyi bilimiyordu eksik bıraktıda ömer tamamladı..

ALLAH c.c ın bir ayetini ancak ve ancak bir ayet ortadan kaldırabilir ömer kim oluyor ki peygamberin yasaklamadığı bir şeyi o yasaklasın. bu iş çamur at izi kalsınla olmuyor delilli konuşacaksınız kaynakla konuşacaksınız.burda asıl önemli olan şu peygamberin şehit olmadan önce kaldırmadığı bir hükmü sıradan bir ashab olan ömerin kaldırıp kaldıramayacağıdır bunu tartışalım isterseniz..çünkü bilmeyenler bilsinler ki ehlisünnet bunu biliyor ama ömer yasakladı diye ona uyuyorlar ama peygamberi hiçe sayıyorlar açıkcası...varsa bildiğiniz ve iddaanızı destekleyen bir ayet yazın bizde bilelim..şiaya göre ALLAH ve Resulünün haramı kıyamete kadar haramdır helelide kıyamete kadar helaldir..B

şimdi diyeceksinizki ee kardeşim bunun neresi hakaret!Adam olanı söylemiş!
                            Ama ben bir ehlisünnetim ve bizim kaynaklarımızla Hz.Ömer dört büyük sahabeden birisidir ve bunun için bizim hassasiyetimize hassas davranmak zorundasınız!!
                            Size Resulllahın HZ.Ömer hakkında övgü dolu bir sürü hadisini getiririm ama konu bu değil birde yöneticiler kızıyor uzun alıntı olunca..
                            Beni eleştirebilirsiniz itikatımı eleştirebilirsiniz ama Ne Hz.Ömerime ne Hz.Ebubekirime ne Hz.Aişeme asla laf söyletmem hiç bir hadsize!!
                            Çünkü onlar REsullullahın dostlarıydı ve bizim kıymetlilerimiz..
                            Bunun için yukardaki cümleler benim için başlı başına hakarettir hemde kendini bilmeyen bir insan tarafından saçma sapan cümlelerin içinde yer alması o mübareklerin oldukça can sıkıcıdır!!
                            bu konu benim için kapandı zaten !
                            daha fazla yazma gereği duymuyorum artık!!
                            hooşçaakaalıın...
                            isabet oldu diyenler oluyordur muhakkakki..

Yorum

Sayın nuru dilara,
                              burada hiçkimsenin ehli sünnetin değer verdiği insanlara hakaret etmeye,laf söylemeye hakkı yoktur,buna Muaviye bin ebu süfyanda dahil.
                              Hatta bir defasında Muaviye bin ebu süfyan için göktürk adlı üye "çakma sahabe " değimini kullanmıştı ve adminler bu mesajı silip üyeyide uyarmışlardı,
                              Emin olun burada hiç bir sahabeye hakaret boyutuna varan,sizin tabirinizle hadsiz itham ve sözlere müsade edilmez,ben buna bizzat şahidim.

ben daha önce şii kardeşlerden bir ricada bulunmuştum,ilk üç halifenin yalnızca ismini kullanmak yerine "Halife Ömer yada Ömer bin hattab" gibi deyimler kullanalım diye,malum sünni kardeşlerimiz bundan inciniyorlar diye.Buna riayet edilir yada edilmez bunu kontrol edecek ben değilim,ayrıca kimse kimseye birilerinin sevgisini zorla dayatacakta değil.

gelelim yukarıda alıntı yaptığınız bölümlere,
                              -teravih namazı bahsi
                              -temettü haccı bahsi
                              -ezanın değiştirilmesi
                              -Avl konusu

sizin hakaret olarak gördüğünüz ama sünni kaynaklarda mütevatir olarak geçen bu konuların hepsini münazara bölümünde tek tek açacağım.
                              İnşallah sizinde katılımınızı beklerim.
                              bakalım hakaretmiymiş değilmiymiş,orada irdeleriz.

Yorum

bu da Hz.Ömer r.a. ile ilgili iddianıza cevap:

YASAK HZ. ÖMER'İN İÇTİHADI DEGİLDİR:

Alimler Hz. Ömer (radıyallahu anh)'in mut'a nikahını yasaklarken içtihadıyla hareket etmediğine, Resulullah'tan yasakla ilgili hadis zikrederek yasağı takrir ettiğine dikkat çekerler[104]. Nitekim bu husus İbnu Mace'den kaydettiğimiz rivyaette sarih olarak görülmektedir. Bir başka rivayette, hutbede geçen: مَا بَالُ رِجَالٍ يَنْكِحُونَ هذِهِ الْمُتْعَةَ بَعْدَ نَهْىِ رَسُولِ اللّهِ "İnsanlara ne olmuş ki, Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın yasağına rağmen mut'a nikahı yapıyorlar?"[105] ibaresi de aynı hususa delil olmaktadır. Bu ibare, Hz. Ömer'i feverana getirecek bazı mut'a nikahı hâdiselerinin ilk defa kulağına geldiğini ifade eder. Bunun tatbikatta olduğunu bilseydi bu kadar feveran etmez, tepkisini bu ibarelerle ifade etmezdi.Hâdiseyi tahlil eden alimler, bu durumun Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın yasağının birkısım sahabiler tarafından işitilmemiş olmasına mebni olduğunu belirtirler. İbnu Hazm'ın, mut'ayı mübah addettiklerine dair haklarında rivayet bulunduğunu belirttiği tabiinden Tavus, Atâ ve Sad İbnu Cübeyr'in de bu yasağı duymayanlardan oldukları anlaşılmaktadır. Meseleye temas eden kaynaklarda -ve bilhassa Mekkî olanların- mut'a lehine fetva verdiklerine dair ifadeler, sahabeden -yani Hz. Ömer'in yasaklamasından- sonra da bu işe fetva verildiği düşüncesine sevkedebilir. Bu yanlıştır; çünkü, tabiin nesli sahabeden sonra yaşayanlar demek değildir. Onlar, sahabelerin muasırıdırlar. Fakat Resulullah'ı görememişlerdir. Mezkur ifadelerde onların Hz. Ömer'in yasağından sonra fetva verdiklerine dair bir sarahat yok. Demek oluyor ki, tabiinden bazıları Hz. Ömer'in yasağından önce, mut'anın neshedildiğini duymadıkları için, aynen bazı sahabiler gibi, fetva vermişlerdir.

Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                                Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...