Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Batıldan Hakka Yolculuğum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Batıldan Hakka Yolculuğum

selmanı farisi sen neyi isbatlamaya çalışıyorsun.inancının batıllığını isbatlamak için bula bula bu muhalif muaviye taraftarı adamı mı buldun.evvela bir insan inancı yanlış olsa bile yanlışı isbatlarken aaaaa bakın karşı taraf böyle diyor o zaman bu yanlışdır diye vazgeçmez.buna ancak gülünür zaten koyduğun video da senin amacının isbatı.bari bizizm inancımımzda hatırı sayılır bir alimizden video getirde inanalım tarihleri yalan ve iftiralarla dolu hz.fatıma selamullahi aleyhanın katilinin yarenlerinden din anlatma bize.cünkü onların hayatı yalan tarihleri yalan inançları yalan konuştukları yalan.onlar sadece iftirayı sever bunu da videodan görüyoruz zaten.sana tavsiyem her zaman hakkı konuşan insanlara inan yalan dolancılara peygamberimize namazı unutturanlara, hata yaptıranlara,sayıklatanları savunanlara imam huseyn aleyhisselamın matemini boş görenlere değil.hani bi söz var ya kılavuzuna dikkat et.

Yorum

Hiç bişeyi ispatlamaya çalışmıyorum,Mehmet Çelik bir sunni profesördür evet ama muaviye taraftarı değildir haksız yere suçluyorsun,hatta muaviyenin vahiy katibi olduğunu tarihi bir yalan olarak niteler ve onun hilafet düşkünü bir insan olduğunu söyler bu bir...

"aaaaa bakın karşı taraf böyle diyor o zaman bu yanlışdır diye vazgeçmez".Bu ne basitçe bir iddadır bizi(nusayrileri) bizden başka kimse iyi bilemez,benim bu dinden vazgeçme sebeplerim başkadır bunuda açıklayamam...Gulat fikirleri sevmiyorum çünki gulatın,ehlibeyt mektebinin ve şiiliğin imajını zedelediğini düşünüyorum...

"bari bizizm inancımımzda hatırı sayılır bir alimizden video getirde inanalım" seni nusayri bir din amcasıyla tanıştırsam sana bizimle ilgili bilgi vereceğinimi sanıyorsun,istesede veremez,sana gerçekleri kimse anlatmaz...

"hani bi söz var ya kılavuzuna dikkat et." mehmet çelik bu konudaki iddaları doğrudur hatta söylemediği daha doğrusu bilmediği eksiklikleride vardır...Nusayriliği ve buna benzer gulatı şiayı ehlibeyt mektebi alimleri doğru bulmazlar....

Yorum

Hz. Ali (a.s.) "söyleyene bakma, söylenene bak" diyor. Bir Amerikalı çıkıp da uzay hakkında bilgi veriyorsa, biz verdiği bilgiye bakarız. Hikmet'i kafirde de olsa alırız. Bugün ders alırken öğretmeni sorguluyor muyuz? Yoksa anlattıklarına mı bakıyoruz? Yani bir kişi ister sünni olsun, ister kafir eğer bir araştırması varsa, ona bakarız, değerlendiririz ve haksa kabulleniriz.
        Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Selman-ı Farisi kardeşimizin Arap Alevileri hakkında verdiği bilgiler doğru değildir. Sizinde bildiğiniz gibi bende Arap Aleviyim ve bu konuda paylaşımda bulunmuştum.

http://www.velayet.com/index.php/topic,20410.0.html

Arap Alevi (Nusayri) Şeyhi Ali YERAL hocamız Tutanak isimli programda Arap Aleviliği anlatıyor. (12 bölümden oluşmaktadır.)

http://www.youtube.com/watch?v=F46y6...7CCEE67A98742C
          "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

selamın aleykum Mekzun kardeşim evet yazdıklarımda nelere itiraz ediyorsun...nesi yanlış...?birde senin kelamınla öğrenelim...dini öğrettiler mi sana? namazlarımızda bulundun mu?bak ben yazdıklarımda en ufak bir abartı yapmadığıma ve en ufak bir takiye yapmadığıma dair yemin ediyorum....

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175475#msg175475 date=1414504648]
              selamın aleykum Mekzun kardeşim evet yazdıklarımda nelere itiraz ediyorsun...nesi yanlış...?birde senin kelamınla öğrenelim...dini öğrettiler mi sana? namazlarımızda bulundun mu?

[/quote]

Müminlerin emiri imam Hz. Ali (a.s) efendimizi (haşa) ilah olarak kabul etmeyiz. Hz. Ali (a.s) peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a.v)'in vasisi, ümmetin hak imamıdır ve bu şekilde inanırız.

Sır konusuna gelince, her insanın özel sırları vardır ve bunun dışında birşeyde yoktur.
              "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175476#msg175476 date=1414506136]
                Müminlerin emiri imam Hz. Ali (a.s) efendimizi (haşa) ilah olarak kabul etmeyiz. Hz. Ali (a.s) peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a.v)'in vasisi, ümmetin hak imamıdır ve bu şekilde inanırız.

Sır konusuna gelince, her insanın özel sırları vardır ve bunun dışında birşeyde yoktur.
                [/quote]

mekzun allaha yemin ederimki takiyedesin buna hiç gerek yok gerçekleri sende çok iyi biliyorsun tabi eğer din eğitimi aldıysan

.

Yorum

Değerli Arkadaşlar,

Maalesef kelime oyunları yapılarak bizim Hz. Ali (a.s)'ye olan sevgimiz aşırı gösterilmeye çalışılmaktadır. Bunlardan birisi de "Siz Hz. Ali (a.s)'ye tapıyorsunuz" iddiasıdır.

Hayır biz İmam Hz. Ali (a.s)'ye tapmıyoruz. Sadece peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a.v)'in emrettiği gibi hakkıyla, taparcasına seviyoruz.

Biz Hz. Ali (a.s)'yi, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a.v)'in hak vasisi ve halifesi olarak inanır ve bu şekilde severiz.

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175477#msg175477 date=1414506933]

mekzun allaha yemin ederimki takiyedesin buna hiç gerek yok gerçekleri sende çok iyi biliyorsun tabi eğer din eğitimi aldıysan .
                    [/quote]

Yalan yere yemin edipte günaha girme, yok öyle bir şey kardeşim....

Yorum

şimdi ben buraya linkini atmayacağım ama zöhre ana sitesine daha önceden üyeydim tabi orası daha çok anadolu aleviliğiyle alakalı bir site. oradaki nusayri kardeşlerimizin yorumlarına tartışmalarına bir bakın orada çok şeyler görürsünüz...araştıran bulur...

Yorum

...EDİT... :d

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175479#msg175479 date=1414507321]
                          Yalan yere yemin edipte günaha girme, yok öyle bir şey kardeşim....
                          [/quote]
                          doğruyu konuştuğuna dair sevdiklerinin üzerine,allaha yemin edermisin kardeşim.....

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175476#msg175476 date=1414506136]

[/quote]

"Sır konusuna gelince, her insanın özel sırları vardır ve bunun dışında birşeyde yoktur." işi ne kadar basite indirgiyorsun,o sır her insanın özel sırrımıymış işler bu kadar basitmiymiş

sen sahiden bizlerin deyimiyle Mınnına mısın güzel kardeşim?

Yorum

Selamun aleyküm.

Selman kardeşim. Ehl-i Beyt mektebine ve foruma hoşgeldiniz.

Konu üzerine bayağı tartışma olmuş. İzninizle ben de konuşmak istiyorum.

İlk olarak şunu söyleyim, sizin yetiştirildiğinizi söylediğiniz inanç, tüm nusayrileri temsil edecek diye bir şey söz konusu değildir.

Aleviliğin, tarih boyu gerek sultaların baskısı (katliamlar, tekke kapatmaları vs.), gerekse başka sorunlardan dolayı, velayet-i fakih ve merceiyyetten, dolayısı ile havza ve din eğitiminden uzak bırakılmış olması doğrudur. Ve doğal olarak MEKTEBİ (okuma-yazma-kaydetme-aktarma) bir şekilden, (halk ağzı-ozan-saz-söz ile kısmen aktarılarak) bir İslam kültürü özelliğine dönüşmüştür. Ve, olabilir ki, bir ülkedeki, bir şehirdeki ve hatta bir köydeki Alevilik diğer birinden farklıdır. Dolayısıyla Anadolu Aleviliği olan Bektaşilik ve Arap Aleviliği olan Nusayriliğin, bir köyden öteki köye, bir dededen ötekine farkı olması normaldir.

Ancak, bir kişinin kendi inancı olduğunu söylediği şeyi tüm milletini resmediyor-temsil ediyor gibi göstermesi yanlıştır. Yani, siz ancak kendinizi (geçmişinizi) tarif ve temsil edebilirsiniz. Bir milleti temsil etmeniz için, o millet tarafından seçilmeniz icab eder ki, böyle bir şey söz konusu değildir. Konu hakkında tek yapabileceğiniz şey, şahitliğiniz-tanıklığınız üzerine konuşmaktır ki, bunu yapsanız da, İslam'da ferdi müşahadenin değeri yoktur. Bir kişi aleyhine dahi tanıklıkta, (konulara göre farklı olarak) en az iki veya dört adil şahidin gerekli düşünüldüğü yüce İslam dininde, bir millet aleyhine tanıklık için, o milletin her ferdini tanımış olan sayısız şahit gerekir ki, böyle bir şey söz konusu değildir.

Hucurat Suresindeki ayetler de, "kardeşlerinizi çekiştirmeyin", "belki sizden daha üstündürler", "duyduğunuz haberleri iyi araştırın", "olur ki, bir millete haksızlık eder de, sonradan pişman olursunuz" gibi uyarılar-ikazlar-ihtarlar ve tehditler, HER FERDE AYRI AYRI hitap etmektedir. Yani, her fert, araştırmak-soruşturmakla mes'uldür. Birilerinin bu tür konularda gerçek şahitkileri veya yalan dedikoduları, kişiyi bağlamaz-bağlamamalıdır. Çünkü, araştırma emri, her ferdin üzerine görevdir. Başkasına teslim edilerek, onların kararı ne ise, o kabul edilmez. Bu konuda taklit merciilerinin dahi hükümleri dikkate alınmayabilir! Özellikle, bölgeden uzak olup, duyduklarına göre hüküm veren şeyhlerin-alimlerin hükümleri. (Bölgenin içinde olup, Nusayrileri şehir şehir, köy köy gezip tanımış olan alimler, mesela, İmam Musa Sadr, Nusayrilerin böyle sapık inançları olmadığını, onların da Şii Müslümanlar olduğunu, ancak bazı gerçeklerden uzak kaldıklarını söyler. Kudüs'ün eski sünni müftüsü ve dahi birçokları da aynı görüştedirler). Her neyse.

Dolayısıyla, DİNEN ve ŞERİATEN, ne Selman kardeşin, ne de Mekzun kardeşin anlatımları o milleti temsil eder (milletin tamamını ülke ülke, şehir şehir, köy köy, fert fert tanıyacak kadar ömürleri olmayıp; onları doğru temsil edemeyecekleri için), ne de böyle bir iddia bizleri bağlar (Hucurat Suresindeki ayetlerin fermanının her birimiz üzerine yükümlülük bıraktığı ve bizim bu yükü ne Selman kardeşin, ne de Mekzun kardeşin sırtına yükleyemeyeceğimiz için).

Özetle, Selman kardeşin, hakka doğru olan bu güzel yolculuğunu anlatırken, kendi eski ve yeni inanışlarını anlatması doğaldır. Ancak, kendi ve yöresinin inancını tüm bir milletin inancı olarak göstermesinin (Selman kardeş ne kadar emin-doğru sözlü olursa olsun) şeriaten değeri yoktur. Çünkü az önce de bahsettiğim gibi, bir kişi lehine veya aleyhine şehadete dahi 4 adil tanık gerekli iken, bir milletin lehine veya aleyhine tanıklık edecek kişilerin sayısının ne kadar olacağını düşünemiyoruz. Ancak, biliyoruz ki, mesele (milyonlarca kişinin inançları nedir, ne değildir, bilmek) bir kişinin şehadetinden çok çok çok daha mühim bir mes'eledir. ves-selam.

Tekrar ehl-i beyt mektebine hoşgeldiniz.

Ayrı bir not. Sünni arkaplanı olup, ehl-i beyt mektebine Said Nursi ve diğer hocalar tarafından tanışmış, olan ben de bu tür şeyleri yaşadım ve yaşıyorum. Biz, çoğu zaman, mektep camiasında doğmuş ve mekteple yoğrulmuş kişilerden daha hızlı olabiliyor, hata edip zararlar verebiliyoruz. Ki, ehl-i beyt mektebinin doğruluğunu bildikten sonra, mekteple yoğrulmuş kardeşler gibi, ehl-i beytin siyasetini de yavaş yavaş edinmeliyiz. Yoksa, kişilerin yanlışlığını iddia ile yüceleceğini sanan irfan-mektep yoksunu vahabilerden farkımız olmaz. Tekfirci vahabi-selefilerin, şii(?) versiyonu oluruz, Allah korusun.

Forumda çoğu zaman, mekteple yoğrulmuş kişilerin yorumlarını okuduğumda hayran kalıyorum. Dua ediniz, inşaAllah biz de bu kardeşlerimize benzeyelim.

Selametle.

Yorum

selamın aleykum matemkar kardeşim evet yazdıklarına katılıyorum elbette bir köyden bir köye yorum farkları olur ama herkes aynı sırrı bilir,herkese anlatılan yorumlar elbetteki farklıdır ama olayın özü aynıdır,yani benim öğrendiğim sırla suriyedeki bir nusayrinin öğrendiği sır aynıdır ama bu sır ve bilgilere katılan yorumlar farklı olabilir.nusayrilik genel anlamda hayderilik ve klazilik olarak iki kola ayrılır ben hayderiyim anne tarafım klazidir, en basitinden arada bir kaç yorum farkı olabilir ama temel aynıdır...

namazlarımızda bile farklı yorumlar olabilir ama ritüeller değişmez güzel kardeşim...bu 2 kol arasında namazda iken el şekilleri ve duruşlar biraz farklıdır hepsi o kadar..

nusayrilikte hululiyet nazariyesi vardır..hani şu halk arasında reenkarnasyon olarak bilinen..gidin hataya orda böyle vakalarla karşılaşırsınız hatta haberlere çıktı. zira benim ailemdede bu vakalar oldu daha doğrusu olduğu iddia edildi.ben inanmıyorum.demek istediğim insan ruhu bir bedene hulul ediyor...aynı şekilde allahta başka bir bedene zuhur edebilir ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum...bu inanç yaygındır...

şimdi kuranda bir zahir vardır birde batın vardır...bizler görünene değil anlama bakarız aynı şekilde Hz.aliyede bu gözle bakarız..Hz.alinin görünen değil görünmeyen kısmıylan ilgileniriz sırlar burada başlar işte...yani sadece bunları iddia eden ben değilim isim vermeyeyim ama çeşitli forum sitelerindeki tartışmalara şöyle bir göz atın...

imam musa sadr örneğini vermişsin fakat bişeyi unutmuşsun bizi bizim dışımızdakiler bilemez buda nusayriliği farklı kılıyor zaten anlatabiliyormuyum..fakat bundan yıllar önce 19.yyda adanada süleyman efendi adındaki bir adam(daha sonrada hristiyan oldu) dinimizn bütün bilgi ve sırlarını ifşa etti sonu ise oldukça kötü oldu..

velhasıl ben daha fazla uzatmak istemiyorum nusayri kardeşlerimizi ehlibeyt dostu olarak görüyorum,allah hidayete erdirsin diyorum...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...