Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mukaddes Kum sehrinden en icten selamlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mukaddes Kum sehrinden en icten selamlar

o zaman yukardaki yazdıklarını anlayamadım???

Yorum

Mukaddes kum şehri

Tevessul vardır ama asırı kaçmamak gerekir dedim yaradanı unutmamak gerek yazdım. ALLAH unutulmamalı dedim. Ben heryerde hazır ve nazır Allaha yonel yazdım sen bana vahhabi dedin

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=21931.msg134037#msg134037 date=1319102073]
        bugün perşembe.bugün mirdamat'ın da katılacağı dua programı olacak.
        keşke bende Kum'da olsaydım.akşam namazından sonra dua programına katılsaydım.
        bütün günahlarıma tövbe edip dualarımın kabulu için Hz. Masumeden bana dua etmesini isteseydim.sonra mirdamat gelecek ve ağıt sesleri yükselecek.
        göz yaşlarım yanaklarımda yara edecek kadar ağlamak istiyorum.
        birisi bana Hz. Zehra'nın s.a mazlumiyetini anlatsada ben sabaha kada ağlasam
        bana müminlerin emirinin mazlumiyetini anltasada ben karanlıkta bir başıma olsam ve kimseler sesimi duymasa..feryatlarımı kimseler bilmese..Ya Ali deyip ağlasam..
        gözlerimde yaş kalmasa ben yinede ağlasam.. o kadar ağlasam ki bayılıp düşsem..ve ayıldığımda ehlibeytin maruz kaldığı işkenceleri işitsem tekrar ağlasam
        Allah'ım sen niyetlerimi qebul ele. bana ehlibeyt'in mazlumiyeti için doya doya ağlamayı nasip eyle

[/quote]
        bu sözün üzerine [quote author=Musavi link=topic=21931.msg134038#msg134038 date=1319102365]
        Her zamanda hazır ve nazır olan ALLAH tan iste ve butun gonlunle ona yonel ondan daha layık yoktur
        [/quote]

sen yukardaki söze karşılık bu sözü demişsin. bu kardeş Allah'ı bırakıp mı Ali diyor? ki sen Allah'tan iste diyorsun.. bunu diyenler daha çok vahhabiler, ve ben sana vahhabisin mi demişim?

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21931.msg134042#msg134042 date=1319103877]
        vahhabi mi oldun musavi
        [/quote]

Yorum

Mukaddes kum şehri

Senin yaptıgın şirktir mi demişim o imkanın yoksa bizzat allaha dua et demisim sen musrik oldun mu demişim

Yorum

şirk dedin demedim ki, bakışın ve gerekçen bana vahhabileri hatırlattı dedim..

Yorum

herkes aslında aynı şeyi savunuyor ama nedense bir tartışma var aynı fikri savunana kişilerin aynı konu üzerinde sanki farklı farklı konuşuyormuşlar gibi boşuna tartışmaları kadar anlamsız ne olabilir...
              "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Mukaddes kum şehri

Allaha yonel demek vahhabilik demek. Vahhabiler asırı kaçmıştır ama tevhid konusunda hassas olmak vahhabi olmak degildir muvahhid olmaktır.imam seccadın duasına bakıp onada haşa vehhabi mantıgı diyebilirsin o zaman

Yorum

imamın sözünde kırmızıyla verdiğim yeri vahhabiler asla görmezler.. sen de görmezlikten gelir gibi davranıyorsun.. ve imam a.s. zamanında cahiliye araplarının putlara tapma gelenekleri tamamen silinmemişti. taşa tapanlar, kurtarıcı olarak saygı duydukları imamları görünce onalara da tapmaya başlıyorlardı. Bu yüzden imamlar imamete olan saygı ve önemin putperestliğin devamı olmasını yani imamları taşlar gibi Allah'tan bağımsız düşünmesinler diye bu şekilde söylediler.

ama bizim putperest bir geçmişimiz yok.. bu yüzden hiç birimiz bağımsız olarak İmamlarda güç görme tehlikesiyle karşı karşıya değiliz Elhamdulillah. dolayısıyla senin Allah'tan iste demen boş.. çünkü zaten imamlardan isteyenler Allah'ın onları görevlendirdiğine inanarak onlardan istiyorlar..

Yorum

Mukaddes kum şehri

Senin yazında gulatlara benziyor ben senden beriyim allahın izniyle demek bile lazım degil diyorsun bu islamaters

Yorum

Mukaddes kum şehri

Imamlarla tevessul edilir ey imam Allahın izniyle yardım et Allah katında şefaatçi ol denir.asırılar yuzunden mektebimiz kırleniyor

Yorum

Mukaddes kum şehri

Putperestlerde diger tanrılarını tamamen bagımsız gormuyorlardı sonuçta yaratanın sadece ALLAH oldugunu biliyorlardı.
                        Birde bana vahhabi diyor

Yorum

Mukaddes kum şehri

Biz onlara bizi ancak allaha yaklasthrsınlar diye tapiyoruz zumer 3 yani tam bir bagımsızlık yok

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=21931.msg134183#msg134183 date=1319268954]
                            Senin yazında gulatlara benziyor ben senden beriyim allahın izniyle demek bile lazım degil diyorsun bu islamaters
                            [/quote]
                            niye gerek olsun ki? ben dua ediyorum benim içime sen ne karışısırsın? benim ey Ali bana yardım et dediğimde kastımın ne olduğuna, Ali a.s.'ı Allah'tan bağımsız mı yoksa onun görevlendirdiği biri olarak gördüğümü mü sen mi belirleyeceksin? niyetimi kalbimi sen mi okuyorsun?

ben sana çok açık bir şey sordum. dedim git sor. en cahiline sor. Hz. Masume s.a.nın mübarek hareminde git herkesi izle en cahil gördüğün hatta en gulat gördüğün birine sor:

Ali a.s. Allah'a rağmen mi iş yapar? Allah'tan izin almadan onun izni olmadan mı sana yardım eder? Onun izniyle mi sana yardım eder? Allah ona izin vermemişse o sana yardım edebilir mi?

git sor. ve sonucunu bana bildir. ondan sonra konuşalım.. ve o zaman kimseye iftira atma hakkına sahip değilsin..

eğer bu konularda Allah ile bağlantısını kurmuşsa, medet ya Ali dediğinde Allah Ali a.s'ı bu işe görevlendirmiş, Ali a.s. da Allah'ın tanıdığı bu güç ve yetki ile bana yardım edecek diye inanmış ve bu ön inançtan sonra bunu demişse sorun nedir?

hala sen buna rağmen hayır burada yine Allah'ın izniyle bana yardım et, ya da Allah'ım bana Ali hatırına yardım et demesi şarttır aksi halde şirk içindedir diyorsan o zaman bu vahhabizmdir, bize bunun delilini göstermelisin..

verdiğin zümer suresindeki ayette Allah ile bağlantısını koparmış müşriklerden söz ediliyor. Yani Allah olmaksızın putlara taparlar. yani Allah'ı unutmuşlardır. min dunihi o olmaksızın demektir. yani adamın inancında, ön kabullerinde Allah kalmamış, Allah güçlü put da güçlü, put ayrı alanda çalışıyor tasarruf sahibi Allah ayrı alanda bunlar birbirlerine karışmazlar inancı var.. bu inanç Allah'ın mutlak tasarrufunu engellediğinden dolayı şirk oluşur.

bu hayatın her alanında böyledir. sen bir fiili yaptığında bunu Allah'ın sana verdiği güç ve tabiat kanunlarına uyarak mı yapıyorsun yoksa ondan bağımsız olarak mı yapıyorsun? Hiç bir fiil ve olgu Allah'tan bağımsız ondan kopuk değildir. Allah'ın her işte mutlak güç kontrol ve tasarrufu vardır. Ama müsade ederek, ama izin vererek ama mühlet ve şans tanıyarak ama bizzat onay vererek.. sen tüm bu işlerinde her işi yaptığında ben Allah'ın verdiği güçle bunu yaptım mı diyorsun.. demiyorsan o zaman kendini mutlak fail/yapıcı ve güç sahibi olarak mı gördüğün anlamına geliyor. O halde sen yaratma ve yapma fiilinde kendini Allah'a eş koşmuş olmuyor musun?

Muhammed s.a.a.'e itaat etmek farzdır. Ama her itaatte Allah'ın emrinden dolayı sana itaat ediyorum Ey Muhammed demek şart mıdır? şart değilse o zaman Muhammed s.a.a.'i Allah'a eş mi koşmuş oluyoruz..

örnekleri çoğaltabiliriz. doktor ve ilaçlar Allah'ın izniyle şifa vermekte. şimdi doktora gittiğinde Allah'tan bağımsız olarak mı görüyor inançlı insanlar? Allah'ın izniyle beni bu dertten kurtar demediğinde birisi doktoru Allah'a eş mi koşmuş oluyor.

doktor hasta iyileşme ilişkisi artık rayına oturmuştur. Allah hastalık kurallarını yazmıştır, o kurallar gerçekleşincek kişi hasta olur. Doktor bu kuralları bilir ve hastalığı oluşturan etkenlerin nasıl ortadan kaldırılabileceğine dair Allah'ın kurallarını bilir. bunları tespit ederek hastalığı teşhis eder. iyileşmek için Allah'ın koymuş olduğu şifa kurallarını hastaya söyler hasta da bunları yaparak iyileşir. Şimdi bu süreçte Allah'ı inanan insan Allah'ı dışta mı bırakır etkisiz izleyici gibi mi bakar Allah'a. hayır. Allah'ı zikretmese bile şirke düşmez. Çünkü Allah'ın her konuda mutlak hakim ve sınırsız güç olduğunu baştan kabullenen insan bu alanda da tek otoritenin Allah olduğunu, Allah dilemese tüm bu kuralların donup hiç de işlemeyebileceğini akıldan çıkarmaz..

müşrikler diyorlar, biz putlara, onlar bizi Allah'a yaklaştırsınlar diye tapıyoruz. burada ele almak gereken tapmak kelimesi.. tapmak, kulluğumuzu itaatimizi Allah'a iletirken, aracı olarak putları kullanıyoruz demek. bir insan şimdi Allah'a yaklaşmak için Peygamberi çok sevse, ona itaat etse onun bir dediğini iki yapmasa şimdi Allah'a yaklaşmak için peygambere tapmış olur mu? olmuyorsa fark nedir?

hadi itaat Peygambere değil Allah'a diyebilirsin. Peygambere itaat ettiğinde onun şahsına değil Allah'a itaat etmiş olursun. çünkü o Allah'ın emirlerini bize iletmiştir. böylece itaat onun şahsına değil şahsının gösterdiği Allah'a yönelimiş olur diyebilirsin.

peki sevgi? Ben Allah'a yaklaşmak için Peygamberin s.a.a. şahsını çok sevsem, ona çok saygı göstersem, onun adını çok ansam, ona çok salavat getirsem.. bu durumda Allah'a yaklaşmak için Peygambere mi tapmış olurum?..

burada ayırt edici nokta Allah'ın böyle bir aracıyı meşru görüp görmediği, bize yazıp yazmadığıdır.

Allah putlara yönelmeyi onları aracı tutmayı asla yazmamıştır. Ama Peygambere itaati ona uymayı ona yönelmeyi meşru göstermiş, dahası meşru göstermenin ötesinde bunu şart koşmuştur ki imanın şartı Peygamberi sevmek ve ona itaat etmek onu takip etmek ona yönelmektir..

Putlara yönelen insan Allah'ı unutur. Putlar canlı değildir. Putlara itaat düzeninde aslında putları araya koyanlar tağutlardır. Puta taptığında ona adak sunduğunda o put mukaddestir ona adak sunmam bağış yapmam gerek dediğinde bu bağış ve adak Allah'a gitmez. Çünkü Allah böyle bir düzeni koymamış. Arkada menfaat sahibi tağutlar vardır. Senin puta sunduğun bağış adak ve kurbanlar Allah adına fakirlere ulaşmaz, üç beş zalimin tağutun göbeğine yağ olur ensesini kalınlaştırır. Ama Peygambere ya da onun meşru imamına sunduğun adaklar Allah'a ulaşır. Allahın hiç bir şeye ihtiyacı olmadığından bu adaklar fakirlere gider ki Allah'ın da istediği budur.. İşte bu yüzden aracı tutmak şirk değil, meşru aracı tutmamak şirktir. bakın ayet:

"Hakkında hiçbir delil indirmediği şeyleri Allah’a ortak koştuklarından dolayı; inkâr edenlerin kalplerine korku salacağız. Barınakları da cehennemdir. Zalimlerin kalacakları yer ne kötüdür." Âl-i İmran 151

Yorum

Mukaddes kum şehril

Kumu aşk yine alakasız ve saptırmalı yazmıssın peygamberi sevme ve itaat etmek şirktir diyen varmı tersine ona itaat etmemek kufurdur.benim yazdıklarımda oyle bir şeyin iması bile yok.iftira budur işte. Neyse Allah adının anılmasından hoşlanmayan ve buna vahhabilik diyen adama ne anlatabilirsin ki

Yorum

ayrica direk imamlardan yardim dileyen herkese musrik demem ama yaptiklari da hos degildir.Allahi anip onun izniyle yardim et demek ne guzeldir ve ehlibeytten gelen dualarda hep boyledir.

Allahin anilmasindan bu kadar rahatsiz olmanin sebebi ne kumu ask ? yok imamlar zamaninda putlarin etkisi varmisda onun icin dualar oyle gelmismis...Hayir vallahi hayir imamlar Allaha derin saygilari yuzunden bu sekilde dua ettiler.Allahi anarak ona yonelerek ona dua ettiler ve evet hak olan tevessulude ogrettiler.

Eger Allah anilmassa ondan bahsedilmesse sirke giden yol acilir.bir muslumanin Allah anilmasindan rahatsiz olmasi ne kadar kotu bir duygudur.

ikinci olayi peygambere itaate getirmen tam bir mugalatadir.peygambere itaat kuranda da gecen bir ifadedir ve bunun tevhide sakincasi yoktur.peygambere tevessul etmeninde sakincasi yoktur.ama ey peygamber gunahlarimi bagisla ve beni cennetine koymak demek kufurdur.ikisi arasinda sonsuz fark var.peygamberi sevmek her muslumanin gorevidir konunun bunla alakasi ne ?

Allahin izniyle yardim dileyin diyen bir muslumani vehhabilikle suclamak ne buyuk bir sapkinliktir.senin mantigin nasil bir mantik anlamadim.Allaha yonelmek ve bizzat onu anmak en guzelidir ha tabi bu tevessul etmeyin demek degildir.Ama tevessulde ileri gitmek tehlikelidir.Tevessulde asiri ileri gidiliyor.Ve imamlari neredeyse bagimsiz goren cok sayida insan var.Zaten tarih boyunca gulatlar ciktiysa bu senin gibi usunen insanlar yuzundendir.Vey olsun sana.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...