Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

[quote author=azso61 link=topic=21496.msg131543#msg131543 date=1316132591]

BAK ADAM NE GÜZEL UYDURMUŞ HZ. ÖMER MUCİZESİ GİBİ HADİ DURMAYIN UYDURMA YARIŞINA GİRİN.KUMİ AŞK SENDE HZ.MEHDİ İLE İLGİLİ Bİ MUCİZE UYDUR DA BİRAZ NEŞELENELİM.[/quote]

hocam adam ne güzel uydurmuş derken ([Buhari, Müslim, Tirmizi, Cami-ul-keramat, Kısas-ı enbiya, Şevahid, İrşad-üt-talibin, İ. Sa'd) bunları kast ettiğinizi görüyorum.
    ben bu görüşünüzde size KATILIYORUM. çünkü bu kitapların böyle uydurmalarla dopdolu olduğunu biz değil artık sizlerde söylüyorsunuz.bu sevindirici bir olay

ama size katılamayacağım nokta ise Hz. Mehdi (ALLAH ONUN ZUHRUNU ACİL ETSİN) hakkına cümle kurarken keşke biraz daha özen gösterseniz.nitekim....Kurtuluşumuzzz kurtuluşunuzzz onun elindedir.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.VE ACCİL FEREC..
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21496.msg131118#msg131118 date=1315596093]
      Mecburen şu seçenek var bir müslüman mı ölsün 1 milyon müslüman mı ölsün seçeneği konmuş önümüze büyük şeytan ABD tarafından.

biz esadın 1 müslüman öldürmesi zulmünü, ABD şeytanının 1 milyon müslüman öldürmesine tercih ediyoruz.. sorun budur..
      [/quote]
      Allahım bu nasıl bir düşünce nasıl bir mantıktır.!! 7kat sema insan için yaratılırken insana verilen değer ortada iken bir insanın katledilmesi insanlık suçu iken nasıl olurda böyle bir düşünce içine varabiliyorsunuz! Kitab-ı Kerim-e bir göz gezdir Allahın insana verdiği değere bir bak , hiçbir mantık senin bu düşündüğünü düşünemez.. Esad'a Zalim diyorsun , desteklemiyorum diyorsun ama katlettiği insanlara gelince 1milyon müslümandansa ordakiler ölsün diyorsun böyle bir mantığı ne islam kabul eder nede insanlık! Allah(swt) Vahiy'mi aldında (haşa) 1milyon müslümanın öleceğini söylüyorsun..Zalime meyletme ateş dokunur! Ne kadar Zalim desende katliamı onayladığın sürece dediğinin zıddı'na amel ediyor olacaksın..1milyon Müslüman Allah yolunda canını vermeye onlarla son nefesine kadar savaşacağına emin olabilirsin..!

La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

İnsanlar ileriye dönük planlar yaptığı zaman dönüşün Allah'a olacağını görmezden geliyorlar ..Müslümanların bir kısmıda sizin gibi düşünüyor böyle yaparsak Amerika ne der , bu işte Amerikanın onayı çıkmazsa bu iş nasıl olabilir ? Sizin ki de bu mantık Amerika önümüze bir seçenek sunmuş güyya , ya 1milyon müslüman ya suriyedekiler , sende suriyedekileri seçmişsin.. Tabi ya Amerika süper güçmüş gibi !!

Allah bize yetmez mi? Ya Allahın yardımı ?

"Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar"(Zümer-36) Allah bize yeter Allah bize Kafi ! "Durmuşlarda Seni O'ndan başkalırı ile korkutuyorlar" Süper güç gibi ! Sanki Amerika (Haşa) Allah'tan Yüce imiş gibi ! Bu Amerikayı yüceleştirme zihniyetidir. Amerika kimseye öyle bir seçenek dayatamaz . Onların bir hesabı var ise Arşın ve yerin sahibi yüce Allah(swt) da bir planı vardır. Şüphesiz yerin ve göğün gizli bilgileri Allaha aittir..

Vessellam..
        La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

gaybi bilmek konusunda siniri asmamak lazim.imamlarin goklerdeki ve yerdeki herseyi bildigini soylemek gibi.bu inanc sirke goturur.birde tarih onlarin gaybi tumuyle bilmediklerini gosteriyor.Resulullahtan gelen ilmi ve ilhamla gelen seyleri bilirler ama bunun disindaki sozler gulata goturur.

Yorum

İmamlar Ğaybı bilir demek ,islam inancına aykırıdır.islamla bağdaşmaz..El-Kafi adlı Şia hadis kitabına inanmıyorum hep yalan ve iftiralarla doludur ve Kurana tamamen zıttır.

Yorum

[quote author=msp1955 link=topic=21496.msg132440#msg132440 date=1317048131]
              İmamlar Ğaybı bilir demek ,islam inancına aykırıdır.islamla bağdaşmaz..El-Kafi adlı Şia hadis kitabına inanmıyorum hep yalan ve iftiralarla doludur ve Kurana tamamen zıttır.[/quote]

ben ise ne sana, ne nasibilere ve nede Rasulullahın s.a.a kelamını inkar eden modernist ŞZ-lere inanmıyorum, pis yalancılar.

Yorum

İmamlar Ğaybı bilir demek ,islam inancına aykırıdır.islamla bağdaşmaz..El-Kafi adlı Şia hadis kitabına inanmıyorum hep yalan ve iftiralarla doludur ve Kurana tamamen zıttır.
                [/quote]
                kardeşim meraba. siteye hoşgelmişsiniz. bende bu sitede yeni sayılırım. eğer site yönetimi kabul ederse ve sizde kabul ederseniz sizinle biraz sohbet etmek isterim.(sadece siz ve ben.) yeni bir sayfa açalım ve merak ettiğimiz soruları soralım.ehli ünnet ve ehli şia hadisleri üzerine. site yönetimi üyeler ve ziyaretçilerde şahitlik eder.
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[/quote]

Bunun şiilik yada sünnilik ile alakası yok! Allah(cc) bilmelerini isterse Allah dostları ve İmamlar gaybı bilir. Hatta daha da ileri gideceğim, Levhi Mahfuza bile bakabilir... Birçok sünni fırkada da bu inanç vardır!

Siz Ebu Hüreyre, Muaviye gibilerin övüldüğü Buhariye inanmaya devam edin.... Emevilerin uydurup dine soktuğu(sözde) hadisleri okuyup onlara göre amel edin. Ehlibeyti seviyoruz deyip düşmanlarına değer verin. Gadir Hum'u görmezden gelin.Bakalım hesap günü Şefaat-i Muhammedi nasıl talep edeceksiniz?

Yorum

[quote author=Melis link=topic=21496.msg132506#msg132506 date=1317138083]
                    Bunun şiilik yada sünnilik ile alakası yok! Allah(cc) bilmelerini isterse Allah dostları ve İmamlar gaybı bilir.[/quote]

ALLAHu teala razı olsun

işte bu kadar kısa ve net

Yorum

128. Hutbe Hz. Ali bu hutbesinde Basra'da gelecekte olacak büyük olayla­rı haber vermektedir...
                      Ey Ahnef! Sanki ben onun; tozu dumanı, gürültüsü, dizgin sesleri, atlarının kişnemesi olmayan bir orduyla yola düştüğünü ve yeryüzünü deve kuşlarının ""ayakları gibi ayaklarının altına aldığını görür gibiyim.

Seyyid Razi bu şahıstan maksadın Sahib'uz-Zenc olduğunu söylemektedir.

Yazıklar olsun o gösterişli yollarınıza, akbaba kanatları gibi etrafa sarkan (balkonlu) ve (sütunları) fil hortumlarına benzeyen süslü evlerinize. Böylelerinin ne ölülerine yas tu­tulur ve ne de yitikleri aranır. Dünyayı yüzünün üstüne çarpan, ona gerektiği kadar değer veren ve olması gerektiği gibi bakan benim.

...Sanki yüzleri çekiçle dövülmüş kalkan gibi olan bir topluluğu (Moğol Türklerini) görür gibiyim. Renkli ve has ipek giyiyorlar. En güzel atları kendilerine saklıyorlar. Çok cinayet işlerler; öyle ki yaralılar öldürülenlerin üzerinden yürür. Kaçanları, esir düşenlerinden daha azdır.

Arkadaşlarından birisi, "Sana gayb ilmi verilmiş ey Mü’minlerin Emıri!" deyince Ali (a.s) güldü ve Kelb kabi­lesinden olan o adama şöyle dedi:

Ey Kelbli! Bu, gayb ilmi değildir; bu ancak ilim sahibi birisinden ilim öğrenmektir. Gayb ilmi, kıyamet ilmidir. Bu da Allah'ın şu ayetinde saydığı şeylerdir: "Muhakkak ki kıyamet saati Allah'ın indindedir. Yağmuru o indi­rir. Rahimlerdeki olacağı o bilir. Hiç bir şahıs yarın ne kazanacağını bilmez ve hiç bir şahıs nerede öle­ceğini de bilmez"(Lokman: 34)

Bundan dolayı rahimlerden erkek mi kız mı, çirkin mi güzel mi, cömert mi cimri mi, şaki mi said mi, cehenneme bir odun mu; yoksa cennetlerde peygamberlere bir arkadaş mı olacağını Allah bilir. İşte bu Allah'tan başka hiç kimse­nin bilemeyeceği gayb ilmidir. Bundan başka bir ilim daha vardır ki Allah onu nebisine öğretmiş ve o da bana öğret­miştir. Kalbim iyice idrak etsin ve aklım da iyice kavrasın diye dua etmiştir.”
                      " Söyledim... duydu anlamına gelmez
                      Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
                      Anladı... hak verdi anlamına gelmez
                      Hak verdi... inandı anlamına gelmez
                      İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
                      Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Rahimlerdekini allah bilir.peki ultrason ne olacak

Yorum

RAHMİNDEKİ(karnındaki değil) durumdur şu izahı buraya taşımakta fayda vardır:

Anne karnındaki bebek, "amniyon sıvısı" denen bir su içinde bulunmakta, göbeğinden beslenerek büyümektedir. Bu safhada, ilmi bazı usullerle çocuğun cinsiyetini öğrenmek mümkündür.

Bu metotlardan en çok kullanılanları, ultrasonografi ve bebeğin içinde bulunduğu sudan 20 cm3 alınarak hücrelerin incelenmesi metotlarıdır. Ultrasonografi, bizim işittiğimizden daha yüksek ses dalgalarıyla çalışır. Bu ses dalgaları, bir maddeden geçirilerek bebeğin görüntüsü elde edilir. Ekrandaki uzuvların incelenmesiyle de, bebeğin cinsiyeti tayin edilir. İkinci metotta, bebeğin vücudundan, bulunduğu amniyon sıvısı içine hücreler dökülür. Bu sıvıdan 20 santimetre küp alınır. Boyanarak, mikroskop altında incelenir. Ceninin cinsiyeti, bu suretle öğrenilir. Bu muamele, çocuğun cinsiyetini % 80-90 ihtimalle doğru olarak tespit eder. Söz konusu ayette ise -rahimlerde olan-dan bahsedilmekte, sadece erkeklik-dişilik diye bir had konulmamaktadır.

Bu ifadeyle; anne karnındaki bebeğin özel kabiliyetleri, gelecekte alacağı şekil, siması, duyguları gibi bütün hususlar kastedilmektedir. Doğacak bebek, acaba çok kabiliyetli birisi mi olacak? Akıl, hafıza gibi uzuvlar yönünden durumu ne olacak? Yine, bütün diğer insanlardan farklı olacağını bildiğimiz yüzü nasıl olacak.

Bu ve bunlara benzer birçok şeyi, biz bilemiyoruz. Ama, Allah (c.c.) bunların hepsini biliyor. Hem de, daha bilmediğimiz ve bilemeyeceğimiz pek çok şeyle beraber... Ayette, bu ve bunlar gibi birçok keyfiyet kastedilmektedir. Böyle olunca, doğacak çocuğun belli bir safhada cinsiyetini bilsek bile, yine de onun hakkında bilmediğimiz o kadar çok şey olacak ki... Hatta bunların büyük bir kısmını, bebek dünyaya geldikten sonra da bilememeye devam edeceğiz. Kaldı ki cinsiyet tespit işlemi de, en erken cenin dört aylıkken mümkün olabilmektedir...

Yorum

BİSMİLLAH

sayın kevserizehra
                            sence gaybtan maksat sadece kıyametmi?

Sözünüzü ister gizleyin, ister açığa vurun; bilin ki O, kalplerde olanı bilir. mülk suresi 13. ayet

sizce bir insanda karşısındaki başka bir insanın kalbinden geçirdiğini bilebilirmi?

bilebiliyorsa buna ne ad vereceğiz?

Yorum

Gayb, duygu organları ile veya hesap ile, tecrübe ile anlaşılmayan şey demektir. Gaybı ancak Allah bilir. O, Âlim-ül-gayb [gaybı bilen]dir (Haşr 22) ve Allâmül-guyûb [gaybları en iyi bilen]dir. (Sebe 48)

Bu konudaki birkaç âyet meali şöyledir:

(Allah’ın, gaybları en iyi bilen olduğunu hâlâ anlamadılar mı?) [Tevbe 78]

(De ki: Gaybı bilmek Allah’a mahsustur.) [Yunus 20]

(Göklerin ve yerin gaybı Allah’a aittir.) [Hud 123, Nahl 77]

(De ki: Göklerde ve yerde gaybı Allah’tan başka bilen yoktur.) [Neml 65, Hücurat 18]

Gaybı Peygamberler de bilmez. Bu konudaki birkaç âyet-i kerime meali şöyledir:

(Ben gaybı da bilmem.) [Enam 50, Hud 31]

(Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır.) [Enam 59]

(De ki: Eğer ben gaybı bilseydim elbette daha çok hayır yapmak isterdim.) [Araf 188]

Gaybı cinler de bilmez. Bir âyet meali:
                              (Cinler gaybı bilselerdi, zelil edici azap içinde kalmazlardı.) [Sebe 14]

Falanca hoca, filanca falcı gaybı biliyor demek küfür olur. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
                              (Falcının, büyücünün veya başka birinin gaybdan verdiği haberlere inanan, Kur’an-ı kerime inanmamış olur.) [Taberani]

Allahü teâlâ dilerse, Peygamberlerine bazı gayblarını bildirir. Bu konudaki iki âyet meali şöyledir:
                              (Allah size gaybı bildirmez; fakat dilediği Peygamberine gaybı bildirir.) [Al-i imran 179]

(Allah gayba kimseyi muttali kılmaz; ancak dilediği Peygamber müstesna. Çünkü her Peygamberin önünden ve ardından gözcüler salar.) [Cin 26, 27]

Hazret-i Musa, ledün ilmine sahip, yani Allah’ın kendisine gaybları bildirdiği bir zata, (Rabbimizin sana öğrettiği doğruyu bulmama yardım edecek hayra götürecek bir ilmi bana da öğretmen için, sana tâbi olmak istiyorum) dediği Kur’an-ı kerimde bildiriliyor. (Kehf 66)

Gaybları bilen, ledünni ilme sahip olan bu zatın Hazret-i Hızır olduğu bildirilmiştir. Resulullah efendimize ise, birçok gayblar bildirilmişti. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
                              (Saflarınızı tamamlayın. Çünkü sizi elbette arkamdan da görüyorum.) [Müslim]

(Rükû ve secdeleri düzgün yapın, Allah’a yemin ederim ki, sizin rüku ve secde yaptığınızı arkamdan görüyorum.) [Buhari, Müslim]

Gözde görmeyi yaratan Allahü teâlâ, diğer uzuvlarda da görmeyi yaratmaya kadirdir. Resulullahın bu mucizesini inkâr eden, Allah’ın kudretini inkâr etmiş olur. Resulullahın gündüz aydınlıkta nasıl görürse, gece karanlıkta da aynen gördüğü Buhari’deki hadis-i şerifte bildirilmiştir.

Evet, Allah’tan başka gaybı kimse bilemez. Bilir demek küfürdür. Bir gün Resulullah efendimizin devesi kayboldu. Münafıklar bunu fırsat bilip, (Hani göklerden, Cennetten, Cehennemden bahsediyordu. Kaybolan devesinin yerini bile bilmiyor) dediler. Münafıkların bu sözü Resulullah efendimize ulaşınca, (Vallahi ben ancak Rabbimin bana bildirdiklerini bilirim. Şu anda Rabbim, bana devemin nerede olduğunu bildirdi. Devem, şu anda falanca yerdedir) buyurdu. Tarif edilen yere gidip deveyi bir ağaca bağlı olarak buldular. (Mevahib-i ledünniyye)

Ancak, Allahü teâlâ bildirirse Resulü de, evliyası da bilebilir. Bunun delillerini yukarıda genişçe bildirdik. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
                              (Kalbleriniz temiz olsa idi, siz de benim duyduklarımı duyardınız.) [İ. Ahmed, Taberani]

Netice: Allahü teâlâ dilediğine gaybı bildirir ve o da gaybdan haber verir. (Avarif-ül-mearif)

Yorum

BİSMİLLAH

[quote author=kevserizehra link=topic=21496.msg136112#msg136112 date=1322315030]

Ancak, Allahü teâlâ bildirirse Resulü de, evliyası da bilebilir. Bunun delillerini yukarıda genişçe bildirdik. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
                                (Kalbleriniz temiz olsa idi, siz de benim duyduklarımı duyardınız.) [İ. Ahmed, Taberani]

Netice: Allahü teâlâ dilediğine gaybı bildirir ve o da gaybdan haber verir. (Avarif-ül-mearif)
                                [/quote]
                                BEN BAŞKA BİRŞEYMİ YAZMIŞTIM

[quote author=Abdullah link=topic=21496.msg134404#msg134404 date=1319526315]
                                [quote author=Melis link=topic=21496.msg132506#msg132506 date=1317138083]
                                Bunun şiilik yada sünnilik ile alakası yok! Allah(cc) bilmelerini isterse Allah dostları ve İmamlar gaybı bilir. [/quote]

ALLAHu teala razı olsun

işte bu kadar kısa ve net
                                [/quote]
                                gördüğün gibi ALLAHu teala dilerse bilir

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...