Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Agnostik'ten notlarim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Agnostik'ten notlarim

Wallcroft

sabah oldugunda seni bu sitede görürsem esekten düsmüse dönersin haberin olsun
    yazdigin safsatayi da cok gecmeden eline yüzüne bulastirdigini göreceksin
    aklin sira cevap vermissin
    fazla ileri gittin ve hatta su cümleyi iyi oku ve üzerinde iyice düsün SITE OLARAK FAZLA ILERI GITTINIZ!!!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

gülistan modum bak gördün mü muzun kokusunu alan maymunlar buraya geliyor

neyse gelsinler bende çooook muz var 8)

aslında maymunlar için çok daha güzel fikirlerimiz var. asıl iş maymunları buraya getirmek. ve sonrada birşeyler ikram etmek. men o ikram için hazırlanıyorum.
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

onlarin duyu organlarinin bu kadar gelistigini sanmiyorum, sen hazirlan yinede, ummadiklari bir ikram olur, umduklarini bulamadilar, ummadiklarini yesinler o halde

bu arada sitelerinde kendi avatarlarinin altinda görüslerini belirten bir iki kelime yaziyorlar genelde
        bir tanesi "sapkin kafir" bir digeri "yobaz pastafaryan" yazmis, bu yobaz, sapkin kafirlere sesleniyorum

ev arkadasligi yapan 4-6 kisi arasinda ki kizi etkilemekten vazgecsinler, o ya doktor ya da hemsire olma yolunda ki kizin kafasini karistirmayin!

kendi sitenizde bir kac yobaz, sapkin kafir oturmus, ilahlara, dinlere dilediginiz kadar küfür ediyorsunuz, sizin sitenize gelip, size rahatsizlik verdikmi?
        inanclilarla dalga geciyorsunuz, kendi aranizda istediginiz kadar, size durun dedikmi?

yetinemediniz, secmece sapkinlarinizla burada, bizim sitemizde, ilahimiza, inancimiza saldirmaya basladiniz, inancli insanlarla burada dalga gecmeye basladiniz

bumu sizin inancsiz oturmus ahlakiniz?

simdi
        yalnizca bir kez, bir kez daha, bu sitede böyle bir davranis sergilerseniz
        sizin ic dünyanizi alabora ederim, neye inanmaniz gerektigini zaten bilmiyorsunuz, hepten sizofrene dönersiniz, bu site diger sitelere benzemez, tasi balta ile kesemezsiniz!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

İnançlı insanlar çıkarlarını düşünmeden iyilik yapmazlar ve en yüksek sevap pointi

hala ak ile karayi birbirinden ayiramadin sapkin
          dünya yasaminda, size nasil ki insani ilkeler bazi seyleri dogustan itibaren ögretmisse, nasil ki iyilik yapmayi ögrenmisseniz, bizlerde aynen öyle ögrendik ve aynen öyle uyguluyoruz, bizim size oranla tek farkimiz, bunlarin birde ahirette ödülü olacagidir, ki bununda sizi ilgilendiren bir yani yoktur
          yaptigimiz iyiligin ahirette ödülü olacagina inanmamiz, bizi bu ödül icin iyilik yapiyor konumuna getirmez
          saplantilarinizin icerisindeki kurgularinizi iki de bir bize mal etmeye calismayin

ülkemizde sevaptir ya da günahtir denilerek birseyler yapilmasi senin iddiandakini degil aksina sunu ispatlar: misal bana kötülük etmis bir insan bedbaht bir duruma düsmüstür, yardima muhtactir, elinden tutulmazsa düsecektir, öyle bir durumda insani ilkelerden aldigim iyilik dersi yetmedigi o nokta da, veya hic olmazsa tereddüte düstügüm o an da, yanimdaki insanin hic olmazsa Allah icin yap, sevaptir demesi ve iyiligin devam ettirilmesidir, tüccar mantigi dedigin bu ise, bu güzel bir alisveristir, kisaca sizin durdugunuz yerde biz yola devam ederiz

ben size 'Dinsiz insanlar çıkarlarını gözetmeden iyilik yaparlar' gibi aptalca bir genelleme yapamam zira tek ortak noktamız dinleri reddetmemiz.Ama bütün dinsizlerin inançlı insanların aksine çıkarını gözetmeden iyilik yapabileceklerini ve korkutulmaya yada mükafatlandırmaya da ihtiyaç duymadan iyi bir insan olabilceklerini,çoğunun böyle olduğunu söyleyebilirim...

bu aptalca genellemeyi görüslerini paylastiklarin yapiyorlar, sen neden yapmiyorsun?
          senin orada böyle bir genellemeye "bu aptalca" yazmis olman gerekmezmiydi?
          bize masal anlatmayami geldin?
          hem bütün dinsizlerin diyorsun, hem cogu diyorsun bu nasil bir sey?
          bunu cevrenizdeki üc bes kisiden yola cikarak nasil söyleyebiliyorsun?
          yukarida belirttigim gibi, sizin durdugunuz yerde biz yolumuza devam ederiz, cünki ögretilmis iyiligin cöktügü yerde, yüce olan degerimiz bize o solmakta olan cicegi tekrar sulamamizi emreder, bu yalnizca insanin sahsi iyiligi icin lüzum olsaydi (iyilik yapmak) hakli olurdunuz, ancak iyilik yapmanin toplumsal alanda acilimini yapar ve zaman zaman insanin bütün iyi niyetini yok eden girisimleri de gözönüne katarsaniz, insani o noktadan itibaren ancak inancin yürütecegi gercegini de görürdünüz

Yorum

Entellektüel olmak için inanç değil okumak,eğitim şarttır.Entellektüeller aydın kimselerdir ve dogmalara inanmaz bir entellektüel,bilimsel düşenceyi temel alır,

ben entellektüel olmak icin inanci kriter olarak vermedim, isine gelen yana cekiyorsun cünki kafanda yerlesmis bir kalip var, kendini ne kadar akilli, entel zannetsen de, bu kalibin disinda yansima yapamiyorsun, bunun yanisira, hem egitim almis hem inancli insanlarda vardir, sirf inancli diye bir insana egitimsiz deme hakkini nereden buluyorsun/uz? senin dedigin gibi sayet bazi seyler bilimin alani disinda olmasaydi, senin dogma yorumu yaptigin olgularda hakliligin olacakti, ancak bu yalnizca inanc meselesidir, bir insan maddi yasaminda gayet egitimli, entel olup sizinle ayni kulvarda yürüyebilecegi gibi manevi yasaminda sizden farkli bir cizgi belirleyebilir, bu onun bütün egitimini, entellektüel zekasini sifira indirmez, ama sizler böyle yapiyorsunuz, egitim egitim diyorsunuz, inancli insanlara sira geldiginde, inancli o halde egitimi gecersizdir diyorsunuz, sacma sapan, ici bos kurgularinizla kendiniz avunursunuz ancak, egonuza lazim olan bu sacma görüslerinizle gidin kendi sitelerinizi kirletin

Hüdhüd kuşları ve karıncaların konuşabileceğine, Dünya'ya 385.000 kilometre uzaklıktaki ve 3475 kilometre çapındaki bir gökcismi olan Ay'ın ortadan karpuz gibi ikiye ayrıldığına, yıldızların stratosferdeki atış taneleri olduğuna, sperm hücrelerinin kaburga ve sırt arasında üretiliyor olduğuna, etrafımızın cinlerle sarılı olduğuna, eşeklerin şeytan görünce anırıp, horozların melek görünce öttüğüne, etten kemikten bir insanın PH1 değerindeki mide asidine sahip deniz memelilerinin işkembesinde 3 gün boyunca püfür püfür takılıp sapasağlam kurtulabileceğine, Kureyşli bir adamın kanatlı bir beygir üzerinde göklere yükselmiş olduğuna, ilk insanın evlatlarının ensest takılarak Homo sapiens denen türü meydan getirmiş olduğun ve tüm bu masalları içeren mitoloji kitaplarına artık bir daha kendini inandıramaz...

gercekten, hayatinda hic hem yüksek bir egitim almis hem bu masal dediklerine inanan bir insan görmedinmi sen? gördünsede üzerinde düsünmemissin.... bütn bunlar senin gibi labor takintisi olanlar icin gecerlidir, senin icin metafizik olgular olmayabilir, ancak inancli bir insan icin bu olgu vardir, labor tek gercek degildir, laborun ölcme gücü her alana uzanamayabilir
            papagan konusuyor hüdhüd neden konusamasin? karinca neden konusamasin? bitki neden konusamasin? böyle her kavram icin bir sözde bilimadaminin aciklamasini beklersen, o adam cikasiya kadar aklini askiya alirsin, entellektüel zekani gelistirme sansinda böylece yok olur gider, sana ne ögretildiyse onunla yasar, ona razi olursun, inanan insan icin durum böyle degildir, bunu kabullenmek cokmu zor? yunus peygamberin baligin midesinin icerisinde ph1 degerinde konakladigini kim söyledi? baligin karninda diyor, baligin karni midesindenmi basliyor? baligin midesi nerede? adem ile havva hakkinda elimizde yeteri kadar bilgi olmadigina göre bu konuda daha öncede söyledim inancli insanlarin yaptiklari aciklamalr da yetersiz kaliyor.... adem ile havvanin bedensel özelliklerinden bahsediliyor, kuranda ise iki tür cennet tasviri cikiyor, onlarin icinde bulunduklari cennetin pek ala dünyada olmasi ve yanisira baska insanlarinda bulunmasi sözkonusu olabilir, insanlarin yaptiklari aciklamalar dolayisi ile kurani elestiremezsin....bunlara inaniyor diye bir insanla dalga gecemezsin, geciyorsun hadi, kendi sitende yapiyorsun bunu, müslümanlarin sitesine gidip bu sekil ciyaklayamazsin, bunu da yapiyorsun diyelim, burada BU SITEDE YAPAMAZSIN!

Sadece kalitenizi ortaya koymuşsunuz.Şaşırmıyorum aslında Kendi dininiz bize küfrederken sizin de böyle olmanıza..
            bu yorumu yaptigin yazi bana ait degil, fikirlerini paylastiklariniza ait, mevcut kalite de onlara ait! kendi dinimizin size ettigi küfrü siz zaten kendinize ediyorsunuz, din size hayvan diyor, sizde kendinize hayvan diyorsunuz, yukarida alintiladigim yazilar icerisinde bunun örnegi var, kendisini hayvandan üstün görmenin kibirlilik olacagini ve bu kibrinde yalnizca inanan insanda olacagini söylemis fikirdasin, hayvansan hayvanligini bileceksin, hem hayvanim deyip hem kuran bize hayvan dedig diye köpürmenin bir anlami yok!

Şunu söylemeliyim ki bugün hayatınızı kolaylaştıran çoğu icat inançsızlar tarafından yapılmıştır.Bugün hastalığınızı geçiren ilaçlar inanmadığınız (ama ne hikmetse çürütemediğiniz) evrim teorisi temel alınarak test ediliyor ve üretiliyor.Elbette insanlığa faydası olmayan inançsızlar mevcut ama hiç değilse zararlı değiller.Siz hiç bir ateistin gidip insanları allah a inanıyorlar diye canlı canlı yaktığını veya boğazını kestiğini ya da ne biliyim gökdelenlere daldığını falan duydunuz mu?

ne güzel iste, demekki her hayvan gibi ateist hayvani da bize hizmet ediyor (kizmaya gerek yok, o icatlari yapanlarn icatlaridir biz hayvaniz demek)
            hastaligi geciren ilaclarmi? herhalde semptomlari bastiran ilaclar demek istedin? satislari saglansin diye her yil yeni bir virusun, virus ciftliklerinde üretilip insanlara gönderildigi ve bir cok insanin bilincli bir sekilde hastaliklara dücar edildigi ilaclar demek istedin? bunlari da biliyormusun yoksa isine gelen yalnizca yazdigin kisimlarmi? insansagligini koskoca bir pazara dönüstüren ve o bahsettiginiz deneyleri yapmak icin fakir ülkelerden bebek, cocuk demeden insan organlari calanlardan da haberin varmi? sen hic tip mafyasi diye birsey duydunmu? bu öyle üc bes kisiden olusan bir grup degil, resmen sistemin icerisinde oturmus bir mafya, ki ucu WHO'ya kadar dayaniyor, bu senin insanlik abideleri gibi yansitmaya calistigin sapkin sizofrenler türedikten sonra hastaliklarda artis ne derece hic arastirdinmi? onlar kac asirdir var? onlar olmadan insanlar nasil yasadi? nasil bu tür devam etti? kime diyorum ki, diline dolamis üc bes misra söyleyip duruyor, sar bastan.... o insanliga zarari olmayan inancsizlar kimler biliyormusun? akademik egitim almamis olanlar! kisacasi sizin cahiliniz aliminizden daha evladir. insanlari canli canli yakmak, masuma kiymak bizim kitabimizda yazmaz, insanlarin yapip ettiklerini Allah'a mal etmeye calisma, ikiz kuleler hakkinda anlasilan size haberlerde "müslümanlar yapti" denilmesi yetmis, orada kopmussunuz, devami var yahu, ucagin ucus sifresinden tutun daha aklina gelebilecek bir sürü detay var, bu is coktaaaaan müslümanlara mal edilmekten cikti ama neye yarar ki onlar bu girisimi bir hedef icin yapmislardi ve o hedeflerine de ulastilar (irak) gerisi hikaye, iste bu vahseti de yapan akademik kariyerli zararlilardir! bunlara inanan da sizin gibi bicarelerdir.

O iyilikleri yapmak için eğitimin yanında inanç nasıl bir kriter oluyor onu anlayabilmiş değilim..
            bu noktaya nasil geldin?
            o iyilikleri yapmak icin inanci kriter olarak verdigimi nasil cikardin?
            iyi oku, adam resmen orada bilimsel bir kac bulustan bahsederek, bunlari bir kac kitap okuyan, ailesinden sevgi gören her insanin yapabilecegini söylemis, farkindamiydi acaba ne dediginin, ben sanmiyorum, cünki onun tek amaci, inancliysan egitimli olamazsin, egitimliysen inancli olamazsin tezini savunmaktir. icinizde bir tane mendil üreten varmi acaba merak ediyorum? üretiminiz yoksa egitiminiz yalnizca inancsiz olmanizimi sagladi? kazaniminiz bumu yani? sizleri duyan da bütün inancsizlarin akademik ünvani var sanacak veya bütün inanclilar egitimsiz falan. akliniz su yeryüzündeki bir tek güzelligi cözümlemeye yetmemis.

Yorum

Aslında siz bir müslüman olarak şeriatı getirmeye uğraşmalısınız.Kitabınızın gereklerini yerine getirmelisiniz çünkü allah ın emirleri kesindir.Şeriatı uygulamak (yani allahı ın emirlerini,yasaklarını,adaletini) bir müslümanın boynunun borcudur.

seriati nereye getirecegim? benim gücüm evime yeter, evimde de seriat var cok sükür, dert etme

Sen bir müslüman olarak kadın-erkek eşdir nasıl diyebiliyorsun ben onu anlamış değilim

kadin ve erkek insan olarak estir, kitabimiza göre üstünlük ancak takva ile olur

Evde kararları bir kadın mı veriyor?? gerçekten müslüman olmak istiyorsan kocana itaat etmelisin.

kocama elbette itaat ederim, bunun icin senin gibi .... lerin kinamalarindanmi cekinecegimi saniyorsun, ama kocam benden dinin cercevesi disinda hic birsey isteyemez, itaatim bundan dolayi kocama degil inandigim Rabbimedir. kocam la aramda geriye kalan hukuk ise tamamen sahsi olarak bizim belirleyecegimiz birseydir, kendi egosu icin bana zulm etmesine izin verecegimi mi saniyorsun?
              evet, esim isinden dolayi evde yeteri kadar bulunamiyor ve dolayisi ile olaylari yönetmek ve yönlendirmek de bana düsüyor, hayati önem tasiyan meselelerde de birlikte karar aliyoruz, bunun günah veya ayip oldugunu söyleyebilecek birilerini taniyormusun? taniyorsan getir sana benzeteyim
              senin dalga gecmek icin bir bahane araman gercekleri yansitiyor anlamina gelmez

Evet ayette bizim kuruntumuz olduğu açık bir şekilde görülüyor.Yahu ben ömrü hayatımda ilk defa böyle müslüman olan (daha doğrusu iddia eden) bir kadına rastladım, şu kadınların erkeğe emretme hakkının kuranda nerede verildiğini bir ispatlarmısın??

sana incelemen gereken bir kac ayeti ayrica not edecegim

Köleliği islamın getirmediğini biliyoruz.Ama insanlığa yol gösterici olarak indiği iddia edilen bir din nasıl olurda kölelik gibi iğrenç bir düzeni kaldırmaz?

sana su an bir emir gelse (her neredense artik) git kapitalizmi kaldir denilse nasil olur, emri verenin aklinda süphe edersin degilmi? sen müslümanlari bir gecede gökyüzünden patir patir düstüler veya bir gecede iman gereklerini kavradilar falanmi saniyorsun? o insanlarin oturmus bir hayatlari vardi, ancak senin dedigini islam degil ancak komunizm yapar, oturmus bir hayat sistemi bu ceyizlik oya degil bohcaya sarip kaldirasin...ezilen, zulm edilen, insan yerine konulmayan, kendileri ile konusulmayan ve daha nice insanlik disi yaptirimla karsi karsiya olan köleler hakkinda "onlara zulm etmeyin" müslüman olmus köleler hakkinda ise "onlar sizin kardeslerinizdir" denilmesi bile yeteri kadar radikaldir ve basli basina bir sürü olaylara neden olmustur.

Anlaşılan allah ın bu oturmuş! iğrenç sistemi değiştirmeye gücü yetmemiş... gulistan senin köleliğin ne olduğu hakkında bir fikrin varmı? birisine sahip demek zorunda olmanın,alınıp satınabilmenin??? (köle-efendi kardeş yaşarmışda bilmem neymiş...)
              senin degisimin süreci hakkinda bir fikrin varmi? islamdan önce veya modern cagda kölelige bu kadar müdahale edebilmis hangi devrim vardir? yukarida belirttiklerim kapsaminda bu yazdiklarini tekrar düsün

Başka bir saçmasapan cevabınız ise kölelik hala devam ediyor.
              Bugün kapitalist bir sistemde yaşıyoruz, modern bir kölelik sisteminde.. Elbette kölelik devam ediyor da bu allah ın neden köleliği kaldırmadığını açıklıyor mu?

insanlik kendi elleriyle yapip ettikleri yüzünden düzenin bozulmasindan dolayi Allah'imi suclayacaklar? gördügün gibi dün baska sebep, bugün baska sebep, ama birileri birilerini kölelestirmeye devam ediyor, bu durum hic degismeyecek, hep vardi ve hep var olacak, bu insanlik sucunu getirip götürüp islamin neresine yamasak diye caba harcayacaginiza, ilkelce dediginiz islamin bünyesinde su an mevcut bulunmayan ve daha önce de bulunmamis olan, yalnizca var olan bir sisteme getirilmis olan düzenlemelerden dolayi islamdan sandiginiz kölelik meselesini, bugün günümüzde sizin modern diye nitelediginiz sistemlerin bünyesinden temizlemeye calisin, bunu bugün gizli sistemler icerisinde cözüp cözemiyorsaniz, ne diye dün oturmus ve acik olan bir köleligi elestiriyorsunuz, bugün nasildiysa dün de öyleydi
              söyle bakalim, kac kez, nerede, hangi girisimde bulunarak, amerikanin kendi ülkesinde zencilere yaptiklarini kinadin, veya baska ülkelerde, gidip insanlari kendi topraklarinda kölelestiren, zulm eden yapisina karsi ne yaptin? hic birsey, yapabildigin tek sey islamda kusur aramak, normaldir, islamin kilicini sürekli kellende hissediyorsun, bu korku sana bunlari yaptiriyor, sen islamdan korkmasaydin yapilacak bu kadar sey dururken, yalnizca islama saldirmayi ilke edinmezdin, evet islamdan korkuyorsun, argüman olarak kullandigin gecmisin kölelik sistemini bugün uygulayanlarin bu iki yüzlülügüne hizmet ettiginin farkinda bile degilsin

İdeoloji kısmına gelince köleliliğin devam edeceğine şartlanmıssın (çok da büyük bir sürpriz değil aslında) o yüzden ki hiç bir ideoloji efendi-köle ilişkisini islam kadar düzeltmemiştir gibi şeyler söylemişssin.Sanki bunun sürmesi şartmış gibi! Sen hiç sosyalizm-komünizm-anarşizm diye bir şey duydunmu? (Mutlaka duymuşssundur bir yerde çok asi bir kadın olduğunu okumuştum inan bana sesli güldüm... Müslüman asi kadın

haddini bil istersen, sonucta bize gaybtan seslenmiyorsun, ayni dünyada yasiyoruz!
              köleligin devam edecegine neden sartlanayim, sen gecmiste oturmus bir sistemin degisim sürecini algilayamiyorsun, cünki sen bizim sartlandigimiz düsüncesine sartlanmissin
              asilik meselesine gelince, ben klasik hocalarin erkek hegamonyasi ile donatilmis safsata söylemlerine göre asiyim ve bundan gurur duyuyorum, her müslüman kadin da artik gelenek olgusundaki bu hegamonyayi görüp, dinin kendisine verdigi sahsi degerlere sahip cikmasi gerekir, sahsiyetimi korumam bu gelenekci takima göre asilik sayiliyorsa ben asiyim, sen burasini algilayamayacagin icin gülmen normaldir, zira senin islam sanarak terkettigin gelenekte mevcut olan tutumlardi...benim asiligim sahsiyet asaletim icindir, insanlik onurum icindir, ama dikkat et senin yakinlarindaki kadinlar asi olurlarsa durum senin ve toplumun icin cok cirkin olur, zira sizlerde zina kavrami yok "iki insanin kendi tercihi" sözkonusu ve referans insandir yani insan bir seyi iyi olarak görüyorsa iyidir! dervis demis "ey gülen cok güldün, simdi aglama vakti" sende bize cok güldün, düsüncelerinde yeteri kadar ileri gidebiliyorsan inancsiz yakinlarinin zivanadan cikik bir karar aldigi zamani düsünerek aglama vaktini gör!

Başka bir mesele ise cariyelik.İslamda cariye almanın farz olmadığı doğruda caizdir.Yani yok olma diye bir şey yok.Müslümanlar kafirlerlerle allah ın emriyle elleri cizyeyi verinceye kadar savaşırlar ve karılarını kızlarını cariyeleri..... köleleri yaparlar.

kölelikle ayni sey, kölelik hakkinda söylediklerim cariyelik icinde gecerlidir. bu dönemde insanlar evine hizmetci almiyorlarmi? ücret ödemiyorlarmi? bahsettiginiz köleligi türlü furyalarla yürütmüyorlarmi? vergi ödemiyorlarmi? insanlik tarihinden hic cikmamis olan bu olgulari islama mal etmeye calismaniz ne zaman yön degistirecek? ne zaman isin özüne el atacaksiniz?
              savaslarin oldugu bir dönemde, savas sonrasi yaptirimlar öyleydi, simdi de biraz kilik degistirmis halde var..birseyin iyi olmamasi o seyi yok etmiyor.. bla bla bla, hep ayni terane

He bizim kuruntumuz

“Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dostlar edinmeyin. (Bunu yaparak) Allah’a, kendi aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?” (Nisa Sûresi:144)

“Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinenler, onların yanında izzet (güç ve şeref) mi arıyorlar. Bilsinler ki gerçekten bütün izzet ve şeref yalnızca Allah’a aittir.” (Nisa Sûresi:139)

dost edinmek baska arkadas olmak baska, bu ikisi arasindaki farkida bilmiyorum de hadi
              sosyal düzen icerisinde insanlarla iyi gecinmek sarttir, onlarin haklarini gözetmek sarttir, onlarla alisveriste bulunmak kacinilmazdir, ama bir kafirle dost olmak baska birseydir, hangi deger üzerine dost olunacak? sen mümin bir insani dost edinebilirmisin? konusmak kolay

Gözünüzü kin ve nefret bürümüş sizin... Dinsizlerle savaşacaklarmış da cizye falan alacaklarmış git biraz age of empires oyna ya da ne biliyim muhteşem yüzyıl falan izle de kendini biraz tatmin et.Sizin gücünüz ne ki??

kin asil senin ve senin gibi %2'lik insanlarin kararlarini etkiler.... bu yüzden bu yorumu yapmissin, savasacaklar demiyorum, savastiklarinda diyorum, savastiklarinda illede muzaffer olacaklar da demiyorum, olurlarsa diyorum, zaten bu hüküm de kazanmalari durumunda gecerli olur. gücümüze gelince, sana ve yandaslarina verdigimiz rahatsizlikt dogrultusundan bakarsak epey yüksek görünüyor....bu tatmine sizlerin ihtiyaci var, git biraz irk avi yap, dikkat et kafa tasini ölctürme, ari irklara dahil degilsin sonucta, yani bizim yanimizda hic olmazsa bir insanlik onurun var, karsi tarafta o da yok, bizde yalnizca inancsizliginizdan dolayi "hayvan" tanimlamasi var, karsi tarafta irkinizdan dolayi....savasir ve yenik düsersen o cizyeyi de söke söke alirlar adamdan, kudurup saga sola saldirmalariniz da, bugün modern köleligin karsisinda ne kadar etkili olabilirse, cizye aliminda da o kadar etkili olur

İnsan hayvandır.yanlız o yüzde doksan sekiz ne onu anlamış değilim... kalan yüzde iki ne?
              O dönemlerde insan hayvandan ayrı tutuluyordu.Aşağılama olarak yazıldı.Hayvandan aşağı demek şimdide aşağılama ne değişiyor ki? Ha illa başka bir şey görmek istiyorsan.

o deyim bana ait degil, arkadasina, yoldasina, fikirdasina, dostlarina ait....kendiniz hayvanligi kabul ediyorsaniz, kuran size sizin tabirinizle hitab etmis diye cildirmayin

Tevbe (9) / 28-29

Ey iman edenler! Allah'a ortak koşanlar ancak bir pislikten ibarettir. Artık bu yıllarından sonra, Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kılar. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

bu ayet müsrikler ve kabe ile alakalidir, mescitlerle degil
              bugün hangi camiye girdin de insanlar seni kovdular? hangi camiden fetva duydun buna yönelik?
              demekki ne yapiyormussunuz? istediginiz gibi anliyormussunuz!

Yorum

es gectiginiz ayetler'den bir kismi

3:21
                4:58
                4:135
                5:8
                60:8
                4:90
                4:128
                8:61
                24:32
                90:12, 13
                9: 71

Yorum

[color=rgb(51, 51, 51)]Dünya [/color][color=rgb(51, 51, 51)]makyavelist,[/color][color=rgb(51, 51, 51)]pragmatist,[/color][color=rgb(51, 51, 51)]determinist,[/color][color=rgb(51, 51, 51)]animist,[/color][color=rgb(51, 51, 51)]ateist,[/color][color=rgb(51, 51, 51)]egzistansiyalist,[/color][color=rgb(51, 51, 51)][/color][color=rgb(51, 51, 51)]materyalist,[/color]
                  şintoist ve bilimum izmlerin etkisi
                  altında
                  büyük bir buhranın anaforunda… İnsanlık bu buhran ortamında başı kesik koyun gibi ne ettiğini ne edeceğini şaşırmış durumda ordan oraya koşturup duruyor …Fotoğraflarda gördükleriniz
                  fiziksel
                  bir
                  [color=rgb(255, 0, 0)]rahatsızlık[/color]
                  değil. Japonya’da hızla yayılan bir şekilcilik insanları bu hale sokuyor

Yorum

Yorum

güya

Almanya da genc nesillerden bir tane bile inanan yokmus
                      duyan da sanacakki, iddia sahibi almanyayi bastan sona gezmis dolasmis
                      tek tek genclere sormus ve bu sonuca gelmis

oysa Alman arastirma sitelerinin yaptiklari arastirma ve aciklamaya göre her üc alman gencinden ikisi inancli ve kiliseye mensup

demekki ateist/agnostik dinsizlerle dolu uzak ülkeler düsü sendromunda

Yorum

dünyanin her yerinde dindar insanlar (hangi din olursa olsun) özel cocuk calismalari yaparken ve yeni inancli nesil yoldayken
                        ateist/agnostik, dinin ölümü sandiginizdan da yakin diyebiliyor
                        bir ütopya daha, düsünen insanin özelligi degisti galiba

Yorum

islam asirlardir ortadogudan cikamadigi halde ateizm her eve girmis!

safsatanin böylesi
                          bugüne kadar türk ve ateist olan bir tek insana rastlamadim
                          yine bugüne kadar izledigim hic bir dizi de inancsizlik yoktu
                          en modern aile görüntüsünde dahi gelenege dayali da olsa inanc hakimdi
                          her insan, kendisini dinsizlik ucurumundan atacak kadar, okumus akilsiz degildir

ötesi de var
                          hem cogunlugun dinsiz yasadigini veya dinden bihaber oldugunu iddia edeceksin
                          hem, kariyer yapmak istiyorsan, ateist oldugunu saklayacaksin diyeceksin

enteresan

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=22936.msg146664#msg146664 date=1333969778]
                            hem cogunlugun dinsiz yasadigini veya dinden bihaber oldugunu iddia edeceksin
                            hem, kariyer yapmak istiyorsan, ateist oldugunu saklayacaksin diyeceksin

enteresan
                            8) [/quote]
                            [center]
                            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                            [center]
                            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Ateizm, agnostizm, bir hiç, bir yokluk, büyük bir anarşidir. Ateizmin aiesi, mahallesi, şehri, bölgesi, milleti, toplumu, devleti, kurumları yoktur. Ateizm bir hiçliktir.

Ateizmin çeşitli nedenleri olsa bile en belirgin neden hasta ruhlu, agresif, şizofren, dengesiz, asosyal, noral insandışı halleri olan, ahlak ve edp yoksunu, insanlığın en alçak kesiminin içine yuvarlandığı foseptik çukurudur. Ateistlerde sadece birer vidanjördür.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

imam cafer sadık aleyhisselam ateistlerle güzelce konuşurdu hakaret etmezdi. siz imam caferin yolunda değilsiniz. hele mehmet ufukalpın olayı ana bacı olayına götürmesi çok ayıp olmuş. daha önce cinsellik hakkındaki ilmi yazılara bile uyarı yapan mehmet ufukalpin ana bacı olayı yapması ve hakaret etmesi onun seviyesini gösterir. kuran insanları rabbinin yoluna güzelce çağır der ama siz hakaret ediyor kinle yazıyorsunuz. yazık yazık siz imam cafer aleyhisselamın yolunda değilsiniz.
                                Tanrı sevgidir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...