Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.(!) Muaviye R.a. (!)

[quote author=Melis link=topic=5366.msg162189#msg162189 date=1348931091]
    Muaviye melundur... Muaviyeyi sevenlerin ya da sahabe diye saygı duyanların Ehlibeyt sevgileri yalandır!
    [/quote]

Muaviye neden Melundur Melis Kardeş? Bu soruyu sormak ve cevabını almak için sözünüzü editlemedim. Ama gerçekten cevabını merak ettim? sebebi nedir?

Yorum

_Ehli Beyt_

adını bu kelime seçtiğine göre Ehlibeyte zerrece saygın sevgin var görünüyor. Bu durumda sorumun cevabını bekliyorum:

[quote author=Qom u aşk link=topic=5366.msg162214#msg162214 date=1348952835]
      Peygamberin s.a.a. Ehlibeytinden 2sini katleden birine lanet kimi rahatsız eder? onunla yakınlığı akrabalığı ya da çıkar ilişkisi olandan başka kimi edebilir?
      [/quote]

Yorum

Ehlibeyte sevgim çoktur .lakin muaviye konusu ihtilaflıdır bence.kesin bilmediğimiz bişey hakkında konuşmak doğru değildir halbuki muaviye sahabedir görüşü varken.lanet ederek elinize ne geçecek ? suçluysa zaten cezasını kat kat bulur ? lanet etmeyerek bu durumdan kaçınmak gerekir .tehlikeli ihtilaflı bi konu bence susmak en iyisi bence.bilemiyoruz tam %100 emin olmadığımız işler

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg162251#msg162251 date=1348995432]
          Ehlibeyte sevgim çoktur .lakin muaviye konusu ihtilaflıdır bence.kesin bilmediğimiz bişey hakkında konuşmak doğru değildir halbuki muaviye sahabedir görüşü varken.lanet ederek elinize ne geçecek ? suçluysa zaten cezasını kat kat bulur ? lanet etmeyerek bu durumdan kaçınmak gerekir .tehlikeli ihtilaflı bi konu bence susmak en iyisi bence.bilemiyoruz tam %100 emin olmadığımız işler
          [/quote]

Bakın laneti bende doğru bulmuyorum ama muaviye azatlık oğlu azatlıkdır.Kendisi Mekkenin fethinden sonra müslüman oldu yani korkudan bu yüzden azatlık derler vede azatlıların sözü hüccetde olamaz.Korkudan müslüman olan birisi sehabe olmaya layık değidir.Bunu bildikden sonra daha sevebilen varsa kara tassupludur birşey denmez...ALLAH'ın laneti ehli beyt düşmanlarının üzerine olsun.
          Haktır Allahım Muhammed mahım
          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

bu konuda ayetullah şirazinin sözlerine bakalım

Ayetullah uzma Mekarim Şirazi
            “Ehlisünnete Sordu: Sizler Bu Münafık Sahabeleri De Mi Adil Biliyorsunuz?”
            Şia dünyasının önde gelen taklit mercilerinden büyük Ayetullah Mekarim Şirazi, peygamber efendimizin tüm ashabının adil olmadığını belirterek Ehli Sünnete Şia gibi salahiyeti olmayan sahabeleri himaye etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Ayetullah uzma Mekarim Şirazi, Perşembe günü Hz. Masume’nin hareminde öğlen namazı sonrası yaptığı konuşmasında ehli sünnet Müslümanları, peygamberin ashabı olan herkesin adil olduğunu ve onlara gülden aşağı bir sözün söylenemeyeceği düşüncesine sahip olduklarını söyledi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, Muaviye sahabelerden biridir, acaba bu kişi adil midir? diye sordu.
            Hz. Nuh’un oğlunun nasıl yoldan çıktığını ve babasıyla olan manevi bağının nasıl koptuğuna işaret eden Ayetullah Şirazi, Hz. Nuh’un kıssasına bakalım, Hz. Nuh’la ilişkilerini kesenlerin kimler olduğunu bir görelim acaba onunla ilişkisini kesenler peygamberin yakınları dışındaki kişiler miydi?

Peygamberin sahabesinin Şia yanında üç kısma ayrıldığını belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birinci kısım sahabe Resulullah’ın zamanında iyi olup (Salman Farisi ve Ebu Zer gibi) Resulullah’ın vefatından sonra da iyi olarak kalan ve onun müstakim hattında hareket eden sahabe grubu.

İkinci kısım sahabe Resulullah’ın zamanında bile onunla olmayan sahabelerdir. Bakara Suresinin ilk ayetleri bu münafıklardan bahsetmiştir. Orada bahsedilen münafıklar sahabelerdi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, ehli sünnete hitap ederek şunları söyledi: “Yani sizler bu münafıkları adil mi biliyorsunuz? Geliniz mantıklı olalım ve taassupları bir kenara koyalım. Münafıklar sahabelerin içinde idiler ve peygamberin arkasında namaz kılıyorlardı. Onun vaazlarını dinler ve hadislerini öğrenirlerdi.

Üçüncü kısım sahabelerin peygamberin zamanında iyi olduklarını, ama onun vefatından sonra yoldan çıktıklarını ifade eden Ayetullah Mekarim Şirazi, sizin kitaplarınızda Peygamberden sonra bazı sahabelerin yaşantısına işaret edilmiştir, orada bazı sahabelerin şarap içtiklerini ve Ömer’in onlara şarap içtiklerinden dolayı had vurduğu yazılmıştır. Size göre bunlarda mı âdildir? Diye sordu.

Geliniz ve bizim gibi peygamberin bazı sahabelerinin iyi ve saygı duyulması gereken kişiler olduğunu ve bazılarının da kötü olduklarını söyleyin. Gereksiz ve anlamsız onlara saygı duymayın.
            Ayetullah Mekarim Şirazi, Bizler ehli sünnetin mukaddesatına saygısızlık etmiyoruz, bilakis gerçekleri kabul etmeleri için onlara gerçekleri hatırlatıyoruz dedi.
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[/quote]

ee bilen biliyor. sen bilemiyorsun diye herkes de mi bilemiyor? Muaviye'nin Ehlibeytle savaştığını bilmiyor musun? İmam ALi a.s'ı katlettirdiğini İmam Hasan a.s.'ı zehirlettiğini İmam Hüseyni katletmek üzere Yezid l.a.'i zorla hilafete geçirdiğini bilmiyor musun? DAha neyi öğrenmek istiyorsun? bilmediğin bir konuda laneti engellemen sana zarar vermez mi? bilmyiorsan lanete engel olabilir misin?

sahabenin kafir olanı yok mu?

Yorum

ALLAH'ın laneti ehli beyt düşmanlarının üzerine olsun.
                böyle bi lanete Ehlisünnette izin veriyor bildiğim kadarıyla.böylesi daha doğru

ee bilen biliyor. sen bilemiyorsun diye herkes de mi bilemiyor? Muaviye'nin Ehlibeytle savaştığını bilmiyor musun? İmam ALi a.s'ı katlettirdiğini İmam Hasan a.s.'ı zehirlettiğini İmam Hüseyni katletmek üzere Yezid l.a.'i zorla hilafete geçirdiğini bilmiyor musun? DAha neyi öğrenmek istiyorsun? bilmediğin bir konuda laneti engellemen sana zarar vermez mi? bilmyiorsan lanete engel olabilir misin?
                Ehlisünnet adında geniş büyük bi kitle var bilirmisin ? onlar nediyor bilirsin ? Hz.Ali yi Hariciler öldürmüştür.Sıffın evet bi harb muaviye hata yapmıştır.kimse haklıdır demiyor.İmam Hasan olayı ise eşi Cude zehirlemiştir tabi kimin emriyle olduğu karışıktır Muaviye görüşü hakimdir.Yezidi veliaht ederken imamı öldürmesi içinmi geçirdi buna delilin nedir ? büyük kitle Ehlisünnetin görüşüde var bide şianın ,ehlisünnette tehlikeli durum lanet etmek,şiada değil,vede lanet etcen diye bi zorlama yok bildiğim kadarıyla o yüzden bu işte yoldan kaççan orta yoldan gitcen ihtilaflı konu

Yorum

Ehlibeyte sevgim çoktur .lakin muaviye konusu ihtilaflıdır bence.kesin bilmediğimiz bişey hakkında konuşmak doğru değildir halbuki muaviye sahabedir görüşü varken.lanet ederek elinize ne geçecek ? suçluysa zaten cezasını kat kat bulur ? lanet etmeyerek bu durumdan kaçınmak gerekir .tehlikeli ihtilaflı bi konu bence susmak en iyisi bence.bilemiyoruz tam %100 emin olmadığımız işler [/quote]

"_Ehli Beyt_" nicki ile yazan, gercekte ise Ümeyye ehli olan sahis! Bilmelisin ki, Muaviye'nin kafir, melun, fasik, facir ve zalim olduguna dair Islami hadis ve tarih kaynaklarinda yeterince sahih hadis mevcuttur, fakat size karsi delil olmasi acisindan bunlari degil, bizzat nasibilerin muteber kaynaklarinda yer alan sahih hadisleri sunuyoruz. Bunlar cok uzakta degil 1-2 sayfa evveldedir, zahmet edip bakiniz. Ve sonra bize bildirin, ihtilafli olan nedir diye? Eger kendi kaynaklarinizda bu kadar degisik ve sahih senedlerle gelen bilgileri inkar edecekseniz o zaman akide, ahkam ve siyerin büyük bölümünü nereden alacaksiniz?

ama "sahabedir" sözünüze gelince, buyrun bunu "sahabe konusu üzerine bir munazara" basliginda konusalim.

Yorum

Bilmelisin ki, Muaviye'nin kafir, melun, fasik, facir ve zalim
                    Takke düştü kel göründü !

Ümeyye ehli olan sahis!
                    Allaha havale ediyorum seni ! ne halin varsa gör

Islami hadis ve tarih kaynaklarinda yeterince sahih hadis mevcuttur,
                    onların Ehlisünnetten görüş aldınmı o hadisler için ? Ehlisünnet ne diyor hadisler için ? nedir açıklaması ? karşı tarafı dinlemeden yargılamak nasıl oluyor ?

nasibilerin
                    Nasibiler ? Ehlisünnetemi diyorsun bunu ? !

Yorum

ama sünnilikte ihtilaflı, biz sünni değiliz ki, sen muaviyeye lanet etmeyeceksin diye şiilere diyorsun. böyle demekle sünni fıkhı şiilere dikte etmiş olmuyor musun? Şiiler için Muaviye'nin en az iki İmamın katili olduğu kesindir. sünnilere göre de kesindir aslında. Muaviye savaştı. savaşmak demek öldürmek demektir. İmam Ali a.s'ın muaviyeye boyun eğmeyeceği kesindi, ve bu durumda Muaviye savaşta onu öldürtmeyecek miydi? Savaşa girişmek öldürmek demek değil midir? Cadeyi kim azmettirdi? İmam HAsan a.s. için? İmam HAsan a.s.'a üç kez suikast düzenlemedi mi Muaviye? bunlar sünnilere de kesin?

sünnilere göre de kesinse Muaviyeye sen lanet et demiyoruz ama lanet edene karşı canın acıyorsa bu Muaviyeyi sevdiğini göstermez mi? nick olarak Ehlibeyti seçen birisi Ehlibeytle savaşmış birine lanet okunduğunda neden içi gider? bir akrabalığınız mı var? onunla haşrolunmayı ve onun gittiği gere gitmeyi kabul edebilir misin? Allah seni Muaviyeyle haşretsin mi?

Sahabenin kafir olanı yok mu diye sormuştum? görmemişsin galiba?

Yorum

Bize göre öyle değil ! Size göre öyle

sünnilere göre de kesinse Muaviyeye sen lanet et demiyoruz ama lanet edene karşı canın acıyorsa bu Muaviyeyi sevdiğini göstermez mi?
                        Hayır.sadece lanet edilmesini uygun bulmuyorum o kadar sevmek ayrı lanet ettirmemek ayrı !

nick olarak Ehlibeyti seçen birisi Ehlibeytle savaşmış birine lanet okunduğunda neden içi gider?
                        Ehlisünnetin bu sıffındaki görüşü içtihadttır ama benim değil ben öyle düşünmüyorum.Muaviye hata yapmıştır büyük o kadar başkada bişey yok ortada cezalıysa ahirette çeker cezasını

nunla haşrolunmayı ve onun gittiği gere gitmeyi kabul edebilir misin? Allah seni Muaviyeyle haşretsin mi?
                        Hayır tabiki saçmalamayın ! iyice beni ümeyyeci yaptınız bi sahabeye lanet etmediğim için ! lanet etmek ayrı sevmek ayrı ! koskoca Ehlisünnetin görüşü var ortada .ben ortayoldan gidiyorum o kadar ! ne hakaret ederim nede sevgi beslerim muaviyeye !

Sahabenin kafir olanı yok mu diye sormuştum? görmemişsin galiba?
                        Sahabe Peygamber Efendimize iman ederek O'nu gören ve MÜSLÜMAN OLARAK ölen kimselere denir.kafir sahabemi olur ? sonradan kafir olmuşsa o sahabe olmaz müslüman olarak ölmesi gerek

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=5366.msg162272#msg162272 date=1349021845]
                          Takke düştü kel göründü ![/quote]

simdi mi biliyorsun? Ben coktan takkenizi düsürüp kelinizi gösterme yoluna bas koydum, kelinizi sizde görün: http://nasibiler.wordpress.com/tag/n...ehli-beyt-a-s/

Allaha havale ediyorum seni ! ne halin varsa gör
                          O c.c bize yeter, ne güzel vekildir O!

onların Ehlisünnetten görüş aldınmı o hadisler için ? Ehlisünnet ne diyor hadisler için ? nedir açıklaması ? karşı tarafı dinlemeden yargılamak nasıl oluyor ?
                          ehli sünnetten görüs mü? Ne diyorlar hemen diyeyim: hadisleri görünce gözler 4 oluyor "dinimizi kuran kisiye ne demisler" diye deliriyor ve kollari sivayarak o suratle tevile giriyorlar, "Hz. Ali muaviye'ye lanet etmisse, muaviyede ona sövmüsse bunda ne kusur var? Ne güzel iste, kapismislar sevaplari" diyorlar. Ve daha buna benzer binlerce sapik tevil ama bunlar sinek kanadi kadar bile deger teskil etmez, zira nass ehli sünnetin sözü, aciklamasi degil hadislerdir. Dedigim hadisler bir kac sayfa önde, siz bunlarla ilgili ehli sünnet tevillerini aktarin, biz cevaplayalim, bakalim koca ehli sünnet toplumunun sözleri mi yoksa siradan bir rafizinin sözleri mi saglam.

Nasibiler ? Ehlisünnetemi diyorsun bunu
                          avamina ve Nesai, hakim ve benzeri alimleri müstesna.

Yorum

Muaviye konusunda orta yol olma tercihinizi anlıyorum. Tabi ki sünnilerin sevmeme ve buna rağmen lanet etmeme tercihini de biliyor ve anlıyorum. Ancak bu lanet edene karışma hakkını size verir mi? Lanet, etme kutsal birine yapıldığında cinayettir engel olunması gerekir. ama sizin de kabul ettiğiniz gibi Muaviyenin ceza çekme ihtimali vardır. ve bu yüzden Ehlisünnet bu konuda onu diğer meşru halifelerden saymamıştır. 4 halifeye katmamıştır. bu durumda ona lanet edene karışmanız çok tutarlı görünmüyor. Bu fikir hürriyetine de sığmaz. karşıdaki görüşünüze saygı duymanız gerekmez mi? biri diyor benim canım yandı, Ehlibeytimden iki imamımı katletti sayısız cinayetlere imza attı, sayısız bidatları dine soktu. Bakın Hasan basri bile ki sünnilerin saygı duyduğu biridir muaviye konusunda der:

Muaviyede 4 vasıf vardır ki değil bunların hepsinin bir kimseden bulunması, bunlardan biri bile bir kimsede bulunsaydı onun helakı için yeterdi:

Muaviye’nin 4 özelliği vardır ki, biri bile onu helak etmeye yeter;

1- Yönetimi hile ve kılıç zoru ile alması.

2- Kendisinden sonra sarhoş, çalgı ve eğlence ile meşgul olan, süslü bir kadın gibi giyinen Yezid’i veliaht tayin etmesi.

3- Ziyad’ı kendi nesebine geçirmesi.

4- Hicr ve adamlarını öldürmesi."

helak olması için yeterli 4 vasfının olduğu bizzat Hasan el basrice de söylenen Muaviye'nin helak olduğu açıkken nasıl laneti engellemeye çalışırsınız? sonra Muaviye Peygamberle de savaşmamış mıdır? Peygamberimiz s.a.a. İmam Hasan için, savaştığınızla savaşır barıştığınızla barışırım demiyor mu? Peygamberle savaşmanın hükmü nedir?

Yorum

Muaviye'nin imamlar a.s ile ve dolayisi ile Nebi s.a.a ile savasmasi, minberlerde onlara lanet okumasina niye sasiyorsunuz? Sahabe degil mi? adam ictihat etmis iste ayni peygamberleri a.s öldüren yahudilerin ictihat etmesi gibi.

Yorum

simdi mi biliyorsun?
                                Sizin takkeniz düştü sizin !

O c.c bize yeter, ne güzel vekildir O!
                                öyledir bana ümeyye şahıslı dediğin içinde görüşcez !

ehli sünnetten görüs mü? Ne diyorlar hemen diyeyim: hadisleri görünce gözler 4 oluyor "dinimizi kuran kisiye ne demisler" diye deliriyor ve kollari sivayarak o suratle tevile giriyorlar, "Hz. Ali muaviye'ye lanet etmisse, muaviyede ona sövmüsse bunda ne kusur var? Ne güzel iste, kapismislar sevaplari" diyorlar. Ve daha buna benzer binlerce sapik tevil ama bunlar sinek kanadi kadar bile deger teskil etmez, zira nass ehli sünnetin sözü, aciklamasi degil hadislerdir. Dedigim hadisler bir kac sayfa önde, siz bunlarla ilgili ehli sünnet tevillerini aktarin, biz cevaplayalim.
                                cevaplayan cahil biri anlaşılanki ? gidin ilmi bakımdan yüksek bi ehlisünnetten görüş alın .gitmiş cahilden görüş almışsınız ve bunada ehlisünettin görüşü diyorsunuz !

Ancak bu lanet edene karışma hakkını size verir mi?
                                sizin bu sitede öyle bi kuralınız yokmuydu sahabeye hakaret içeren yazılar yasak diye yoksa benmi yanlış hatırlıyorum ? kaç kez söyledim düzelttiniz şimdi düzeltme yok ?

bu durumda ona lanet edene karışmanız çok tutarlı görünmüyor. Bu fikir hürriyetine de sığmaz.
                                bu sitenin bi kuralı vardı bildiğim kadarıyla o yüzden karıştım !

Peki imam Hasan(as) neden sizin tabirinizle kafir melun bi kişiye bırakıyor hilafeti ? imam hüseyinki fasık Yezide karşı gelmiştir imam Hasan neden muaviyeye gelmedi karşı ? yezid ve muaviye eşitse ? İmam Hasanda kardeşi gibi karşı çıksaydı ?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...