Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

REFARANDUM.!!

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: REFARANDUM.!!

[quote author=serdarcan link=topic=15684.msg103356#msg103356 date=1283846086]
    [quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg103352#msg103352 date=1283845763]
    [quote author=alifurkani link=topic=15684.msg103349#msg103349 date=1283845343]
    Tağuta veya O'nun teröristlerine ya da partilerine ya da mezarına ölüsüne kadayıfına Irak'ı bombalatanlara gizliden destek verenlere Demokrasi oyununa OY YOK!!!Binlerce sortiyle bombayı Iraklıların başına atan, Türk hava sahasını açan kimdir?
    [/quote]

İşte bu tür planları ve türkiye üzerinden oynanan oyunları defetmek için EVET demeliyiz
    herşey derin yapılanmanın tamamen çökertilmesi, yok edilmesinden geçiyor

[/quote]

haksız yere zengin olanların ,ihaleye fesat karıştıranların,kalpazanlıktan naylon faturadan sabıkalı olanların,israile mayınlı araziler verilmedi diye hırs yapanların,yalan iftira ve karalama ile kendilerine karşı gelenleri alt etme yok etmek isteyenlerin ve sayabileceğimiz bir çok yanlış işleri olan insanların çıkarttığı anayasaya bu kadar güveniyorsunuz öylemi.?
    [/quote]

amaan kardeşim amann

temcit pilavı gibi kardeş aynı lafları yazıp duruyorsun yahu bana bu yazdıklarını yapmayan namuslu şerefli onurlu dürüst anadolunun bağrından yetişmiş saf temiz bir politikacı göster ahan da bu de...gel senin alnından öpeyim haklısın gardaş bunlar böyleymiş diyeyim...

yolsuzluk tu kalpazanlıktı ihaleydi torpildi dini siyasete alet etmekti bilmem neydi ne toz bıraktınız ortada ne duman yapmayın yav insansınız be kardeşim biraz mantık biraz idrak bundan öncekiler neydi ordan haber ver asıl...

değişen anayasa şuanki durumdan daha mı iyi daha mı kötü?

elbette daha iyi...

yav işte iyiyse evet de onayla daha neyin tantanası neyin kavgası

konu nerelere çekildi Allah peygamber kitap....pesss

Yorum

[quote author=ferhat link=topic=15684.msg103335#msg103335 date=1283842275]
      kum; benim fikrime göre koyu bir selefsin. seleflerde aynı senin gibi yapar. kurandan verdiği ayet delillemesine somut örnek işte der. ama günümüzdeki örneklediği olay için tepeden tırnağa soyuttur.

şia fıkhına göre amel ediyorsan bilemem burada kimin ne ile amel ettiğinden ziyade yazdığı mesajları okuyoruz. şia fıkhına göre amel ediyorsan ahbaride diyebiliriz.

sen eveti nasıl ve ne şartlarda yorumluyorsan hayırı veya boykotuda aynı şartlarda yorumlamalısın o zaman...

madem oy kullanmak rad 11, yusuf 40, maide 44 gibi ayetlere muhalefet anlamına geliyor, oy kullanmamakta yani boykot etmekte teröristlerin işine geliyor. teröristler boykot edin demiyorlar mı? ve terör örgütü ile ergenekon bağları ispat edilmedi mi? chp mhp işçi partisi çizgisinin zaten ergenekonun önde gideni olduğunu belirtmemize gerek yok. sizin durumunuz ne oluyor şimdi?
      [/quote]

Bana mı dediniz?

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg103360#msg103360 date=1283852010]
        [quote author=serdarcan link=topic=15684.msg103356#msg103356 date=1283846086]
        [quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg103352#msg103352 date=1283845763]
        [quote author=alifurkani link=topic=15684.msg103349#msg103349 date=1283845343]
        Tağuta veya O'nun teröristlerine ya da partilerine ya da mezarına ölüsüne kadayıfına Irak'ı bombalatanlara gizliden destek verenlere Demokrasi oyununa OY YOK!!!Binlerce sortiyle bombayı Iraklıların başına atan, Türk hava sahasını açan kimdir?
        [/quote]

İşte bu tür planları ve türkiye üzerinden oynanan oyunları defetmek için EVET demeliyiz
        herşey derin yapılanmanın tamamen çökertilmesi, yok edilmesinden geçiyor

[/quote]

haksız yere zengin olanların ,ihaleye fesat karıştıranların,kalpazanlıktan naylon faturadan sabıkalı olanların,israile mayınlı araziler verilmedi diye hırs yapanların,yalan iftira ve karalama ile kendilerine karşı gelenleri alt etme yok etmek isteyenlerin ve sayabileceğimiz bir çok yanlış işleri olan insanların çıkarttığı anayasaya bu kadar güveniyorsunuz öylemi.?
        [/quote]

amaan kardeşim amann

temcit pilavı gibi kardeş aynı lafları yazıp duruyorsun yahu bana bu yazdıklarını yapmayan namuslu şerefli onurlu dürüst anadolunun bağrından yetişmiş saf temiz bir politikacı göster ahan da bu de...gel senin alnından öpeyim haklısın gardaş bunlar böyleymiş diyeyim...

yolsuzluk tu kalpazanlıktı ihaleydi torpildi dini siyasete alet etmekti bilmem neydi ne toz bıraktınız ortada ne duman yapmayın yav insansınız be kardeşim biraz mantık biraz idrak bundan öncekiler neydi ordan haber ver asıl...

değişen anayasa şuanki durumdan daha mı iyi daha mı kötü?

elbette daha iyi...

yav işte iyiyse evet de onayla daha neyin tantanası neyin kavgası

konu nerelere çekildi Allah peygamber kitap....pesss
        [/quote]

peski ne pes..bu saydıklarını yapanların hazırladıkları anayasaya sen güveniyorsan eyvallah o senin sorunun yapacak bir şey yok..eğerki bu adam bu anayasayı değişmeyi geçirsin el freni patlamış kamyona dönecek hırsını alamadığı bir sürü kanunu önünde engel olan bir sürü kanunu değişmek için teklif hazırlayacak nasıl olsa geri dönüşü yok hazırlanacak yasanın..israile mayınlı topraklar verilmedi anayasa mahkemesinden döndü diye adam delirdi delirdi..neden yahudi ödülünü aldığı ülkeye verilmedi o araziler diye..neyse sen devam et bende bildiklerime devam edeyim..
        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

eğerki bu adam bu anayasayı değişmeyi geçirsin el freni patlamış kamyona dönecek hırsını alamadığı bir sürü kanunu önünde engel olan bir sürü kanunu değişmek için teklif hazırlayacak nasıl olsa geri dönüşü yok hazırlanacak yasanın..israile mayınlı topraklar verilmedi anayasa mahkemesinden döndü diye adam delirdi delirdi
          Bu süreçte okuduğum en mantıklı ve doğru tespit, özellikle mayınlı arazilerin ihalesinin iptali konusu. Anayasa mahkemesinin değerini bir kez daha anladım.

eline sağlık serdarcan...

Yorum

başbakanın programı vardı ntv'de tüm sorulara teker teker cevap verdi

soru:kürtlere özerklik verecekmisiniz

cevap: hayır verilmyecek türk bayrağı altında bir bayrak ancak süs eşyası olur...bu mümkün değil diyor başbakan

güneydoğuya eğitim sağlık altyapı adalet götürdük sadece bir yıl içinde bilmem şu kadar trilyon yatırım yaptık bunları konuşun diyor

dil özgürlüğüyse verdik kanal verdik isteyen istediğini konuşsun ama resmi dil sadece ve sadece TÜRKÇE dir diyor

daha hala vatan elden gitti gidiyor teranesi okunuyor ayıp be kardeşim ... hani derler ya EDEP YAHU...

soru: yargıyı ele geçirmek mi istiyorsunuz?

cevap: hayır bizler anayasa mahkemesi üyelerini artırmakla oraya kendi içimizden adam yerleştirmiyoruz danıştayın yargıtayın askeri yargının sayıştayın vs. gibi kurumların belirlediği adaylar içerisinden birer üye seçilecek diyor başbakan ve meclisin seçtiği üye sayısı ise sadece iki kişi...17'de 2....(vay be çoğunluğa bak o iki kişi ne anasının gözüymüş)

yani sunulan adaylar içerisinden.......

bunu "AKAPE YARGIYI ELE GEÇİRİYOR" şeklinde yorumlayan vallahi de billahi de kasıtlı hareket ediyordur açıkça iftira atıyordur

yahu adam daha ne desin öküz altında buzağı aramak abesle iştigaldir

yoook yargıya dokunma 7 kişi babalar gibi istediği kararlar versin cumhuriyetimizin bekçileri kahramanları olarak 7 kişi 70 milyona bedel hareket etsin millet "padişahım çok yaşa yerine" (artık bu slogan eskidi,eskide kaldı),, "hsykam çok yaşa yüksek yargım çok yaşa" naraları atarak ülkeyi gerçek sahiplerine!(bak bak bak gerçek sahipmiş vesayetmiş) emanet etsin

yoook serdarcan kardeş artık millet uyandı artık millet "yönetimde ben de varım egemenlik benimdir benim irademden üstün irade yoktur" demeye başladı.

bunu da provoke ediyorlar hakimiyet Allah'ın insana ne oluyor diyorlar...tamamen çarpıtma...egemenlik elbette Allahın irade de onun herşeyin üzerinde iradesi elbette var fakat burda amaç ülke yönetiminde söz sahibi olma halkın iradesinin üstünde hiçbir siyasi askeri kurum tanımamadır.

irade milletindir deyince hemen hooop deniyor ama tamamen faso fiso ve çarpıtmadır bu ...Allah elbette herşeye hakimdir en büyük irade elbette onundur bunun aksini söyleyen imanını kaybetmiştir ama bizim kastettiğimiz idari konular...evren üzerine hakimiyet anlayışı değil

Yorum

cevap: hayır bizler anayasa mahkemesi üyelerini artırmakla oraya kendi içimizden adam yerleştirmiyoruz danıştayın yargıtayın askeri yargının sayıştayın vs. gibi kurumların belirlediği adaylar içerisinden birer üye seçilecek diyor başbakan ve meclisin seçtiği üye sayısı ise sadece iki kişi...17'de 2....(vay be çoğunluğa bak o iki kişi ne anasının gözüymüş)
              Tilki'ye demişlerki: "Seni tavuklarla beraber kümese tıkacağız".

Tilki (ağzından salyalar akarak) : "Aman efendim yapmayın, ya gözlerimi oyarlarsa" demiş..

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=15684.msg103467#msg103467 date=1283926621]

Tilki (ağzından salyalar akarak) : "Aman efendim yapmayın, ya gözlerimi oyarlarsa" demiş..
                [/quote]

koca ülkenin 7 kişi tarafından hukuksuzca usulsüzce yönetilmesini bir müslüman olarak savunuyor ve yapılan haksızlıklara adaletsizliklere eyvallah çekiyorsanız artık islam alemi Allah'tan gelecek gazabı beklemekten başka hiçbirşey yapamıyor demektir.[quote author=mufaddal link=topic=15684.msg103467#msg103467 date=1283926621]

[/quote][quote author=mufaddal link=topic=15684.msg103467#msg103467 date=1283926621]

[/quote]

yıllardır bu milletin gözünü oyanlar belli belli sen hiç kafanı yorma

bir müslüman bunca haksızlığı kanunsuzluğu görür de nasıl eyvallah çeker Allah'ım sen bütün müslümanları ıslah et sana dua etmeye yüzümüz yok...

şu içler acısı durum gösteriyorki eğer Hz.Muhammed Mustafa S.a.a Efendimizin ümmeti olma şerefine haralde başımıza taşlar yağmıyor, lut,nuh kavmi gibi helak olmuyoruz... Allah bilir ama şu müslüman alemi mutlaka büyük bir gazaba uğrardı...

Yorum

Tüpraşın özelleştirilmesindeki hainlik unutulmadı ama biz balık hafızalı bir toplum olduğumuz için çabuk unuturuz bu tür ihanetleri..

ilk satışı 1.3 milyar dolar olan ve buna itiraz eden Petrol-İş sendikasının Danıştay'a açtığı dava sonucu iptal edilen "ilk satışta" 1,3 milyar dolar fiyat verilen TÜPRAŞ'ın 12 Eylül günü yapılan yeni "özelleştirme" ihalesini 4,14 milyar dolar fiyat veren Shell-Koç ortaklığının kazanmasıyla bir "özelleştirme" daha tamamlanmıştır..itiraz edilmese danıştaydan dönmese aradaki farkı siz düşünün bu para kimlerin cebine gidecekti...

Petkimin galaportun mayınlı arazilerin israile kiralanması engelle karşılaşınca başbakan kürsüden boğazını göstererek bıçak kemiğe dayandı diyerek adeta yargıyı ele geçirmenin kaçınılmaz olduğunu vurguluyordu...

İptal edilen danıştaydan dönen kararlar neticesinde başbakan dışarıdan aldığı emirler gereği anayasa değişikliğine ve kendı himayesi altına almaya çaba göstermektedir....

Dana çok demokrasi masalı ile bu halkı uyutmaya çalışmakta ve malesef bunuda başarmış durumda..yukarıdada dedim ya balık hafızalı bir toplum olduğumuz için geçmişi çok çabuk unutuyoruz..

12 Eylül günü önümüze gelecek olan da kısmi değişikliklerin en sonuncusu olacak. Bu paketteki deşiklikler, lider diktatörlüğünü ortadan kaldırıyor mu? Milletvekili vekillik yapabilecek mi? Onu aday gösteren, seçtiren liderinin ağzına bakmayacak mı? O ne derse evet demeyecek mi? Kimse kendini aldatmasın bu paket değişikliği ile ne güçler ayrılığı olur ne de demokrasi! Tam aksine güçler tek bir kişin elinde toplanacak. Esas olarak da makyaj maddelerinin dışında bu hedeflenmiş.

Bu değişiklikleri, %47 oy ile meçlisin %70’ni işgal eden AKP, daha doğrusu lideri yapmış. Demokrasi anlayışları ne?

“Demokrasi bir tramvaydır, gideceğiniz yere kadar gider orada inersiniz”

Dahası, 1997 yılında ABD’de ki demokrasi tanımında “Bu demokrasi amaç mı olacak araç mı? Bize göre demokrasi hiçbir amaç olamaz. İlmi olarak ele aldığımız zaman araç olduğunu göreceğiz.” Diyor Tayyip Erdoğan daha başbakan olmadan önce

Şimdi ise ileri demoktar oldu çıktı başımıza işte bu yüzden bu adama güvenilmez bunun çıkarttığı yasaya asla ve asla güvenilmez..

Anayasa değişmelimi DEĞİŞMELİ ama bu şekilde değil..dayatma ile tehdit ile şantaj ile baskı ile rüşvet ile çıkacak anayasanın tayyip erdoğandan başka kimseye fayda sağlamayacağı kesindir..

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Biz bu adamı imanlı biliyorduk haram yemez biliyorduk haksız kazanç elde etmez diyordu helalı haramı bilir diyorduk fakir fukaranın hakkını yemez yedirmez biliyorduk ama malesef yanıldık..ülkenin gelir dağılımı ortada iken bu ülkenin kurtuluş savaşından sonra yokluk içinde bir tek kuruş borç yapmadan kurdukları fabrikaları devlet işletmelerini babalar gibi yandaşa satıp hem kendi hem yandaş ve yalakaları ihya ettiler..

israfın haram olduğunu bilir sanırdık ama yanıldık..halk oylamasında bile trilyonların nasıl harcandığına şahit olduk..eğer bu ülkede afişe bakıp reklama bakıp el ilanlarına bakıp gazetelerin arka sayfasındaki evet ilanlarına bakıp seçim arabalarının çaldıkları bangır bangır müziğe aldanıp oy verecek salak varsa birşey demem..bu değirmenin suyu nereden geliyor definemi buldu tayyip erdoğan yoksa finans kuruluşundan aldığı nemalarlamı bu mitingleri yapıyor..sen ben vergi veriyoruz adam bizim paramızla uçağa otobüse helikoptere binip kendi çıkarı için propaganda yapıyor ben helal edermiyim sana o parayı ahirette iki elim yakanda olmazmı senin sayın tayyip erdoğan..adamsan bu milletin tek kuurşuna el sürmez sürdürmezsin..ama nerdeeeee

Yorum

Referandum serdercan gibi,tutuklu halk düşmanı ergenekon çetesine sevdalılarına, yüregi silivride atanlara , iflah olmaz Ak Partisi düşmanlarına , selefi radikallere, bu ülkede olanlar, halkın magduriyeti, gündemi ile dertleri olmayan, yürek ekseni qom'a ayarlı radikal şia'ya ragmen , evet her şeye ragmen burada bile evet alıyorsa , sanırım sandıktan da evet alması adına umut veriyor bu sonuç.

Bu referandum bitsede serdercan kurtulsa bir sürü iftira ve karartma yazı yazmaktan. Koca ramazanı Tayyibe yalan ve iftira atarak geçirdi zavallı.

Özelleştirmeyi Erdoğan başlatmadı, Özaldan beri özelleştirme yapıyor her hükümet bunu yaptı dahası sanırım milliyetçisin ne menem şeyse , senin liderin bahçelide yaptı. Ama bu ülkede yapılanların en kayda degerini ve degerinde satışıi danıştay ve anayasa engeline ragmen Ak Partisi yaptı.

Yukarıda çarpıtma ihale örnegi vermişsin ya. Birde 25 milyar dolara özelleştirip iptal edilen ve daha sonra ilk satışın zekatı sayılmayacak fiyata satılan Türk Telekom ihalesi vardı keşke onuda yazsaydın.

Biz bu adamı imanlı biliyorduk
                      İmansızmıymış ?, iman ölçer aletinizmi var.

Hukuku kendi adına degiştirme yalanına kargalar güler. O yargıda dönen oyunları çok sevdiğiniz ergenekon olaylarında nasıl çalıştıklarını açıkça gördük. Meşhur başörtüsü kanunu iptal başarısını sanırım ayakta alkışladınız ve çok memnunsunuz. Nasıl bir avuç ustaca kurgulanmış hukuk cetesinin düzeninin bozulmasından sana ne zarar varki bir aydır tüm kimyan bozuldu. Bahçeli bile senin kadar caba sarfetmedi bu yanlışlık karşısında.

Yorum

[quote author=mkaradas link=topic=15684.msg103515#msg103515 date=1283954392]
                        Referandum serdercan gibi,tutuklu halk düşmanı ergenekon çetesine sevdalılarına, yüregi silivride atanlara , iflah olmaz Ak Partisi düşmanlarına , selefi radikallere, bu ülkede olanlar, halkın magduriyeti, gündemi ile dertleri olmayan, yürek ekseni qom'a ayarlı radikal şia'ya ragmen , evet her şeye ragmen burada bile evet alıyorsa , sanırım sandıktan da evet alması adına umut veriyor bu sonuç.

Bu referandum bitsede serdercan kurtulsa bir sürü iftira ve karartma yazı yazmaktan. Koca ramazanı Tayyibe yalan ve iftira atarak geçirdi zavallı.

Özelleştirmeyi Erdoğan başlatmadı, Özaldan beri özelleştirme yapıyor her hükümet bunu yaptı dahası sanırım milliyetçisin ne menem şeyse , senin liderin bahçelide yaptı. Ama bu ülkede yapılanların en kayda degerini ve degerinde satışıi danıştay ve anayasa engeline ragmen Ak Partisi yaptı.

Yukarıda çarpıtma ihale örnegi vermişsin ya. Birde 25 milyar dolara özelleştirip iptal edilen ve daha sonra ilk satışın zekatı sayılmayacak fiyata satılan Türk Telekom ihalesi vardı keşke onuda yazsaydın.

Biz bu adamı imanlı biliyorduk
                        İmansızmıymış ?, iman ölçer aletinizmi var.

Hukuku kendi adına degiştirme yalanına kargalar güler. O yargıda dönen oyunları çok sevdiğiniz ergenekon olaylarında nasıl çalıştıklarını açıkça gördük. Meşhur başörtüsü kanunu iptal başarısını sanırım ayakta alkışladınız ve çok memnunsunuz. Nasıl bir avuç ustaca kurgulanmış hukuk cetesinin düzeninin bozulmasından sana ne zarar varki bir aydır tüm kimyan bozuldu. Bahçeli bile senin kadar caba sarfetmedi bu yanlışlık karşısında.
                        [/quote]

Aman tayyibe bir şey demeyin nemanız kesilir yanlışları söylemeyin rızkınız keser bulgurunuz pirinciniz az gelir sonra...

iftira atıyormuşum hangisi yalan söylesene..israile verilmeyen mayın topraklar yüzünden delirmedimi ağzından köpükler saçılmadımı söylesene

evet ima ölçer aletim var...yalan konuşan bir adamın imanı zayıftır bu yeterlimi...7 senede haksız kazanç elde edenin imanı zayıftır,faizin adını değişip nema diyen adamın imanı zayıftır..daha sayayımmı...

evet bu referandum bitsede sende avukatlığı bıraksan..ama sen ve senin gibiler avukatlığı bırakmaz çünkü yalakalıkla geçinenlerin yapacağı tek şey şakşakçılıktır buda bana uzak ama saya yakın bir şeydir..

Yorum

Bismillâhirrahmânirrahîm

EsSelamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

'mkaradas'a göre Ontolojik Emperyalizm'in uşağı ve Beynelmilel Siyonizm'in takipçisi AKP'ye düşman olursak; Ben ve muhterem gönüldaşım 'serdarcan' gibi düşünenler Din-i İslam düşmanı olurlarmış.

OrtaDoğu'da şu an sahne'de gösterilen; Tekfirci mentalite ile bunun ne farkı var acaba?

''Ayetullah el-Uzma ve Taklid Merci-i el-Ala'' Seyyid Muhammed Baqir Sadr'ın Şehit edilmesine sebep olan, unutulmaz 2 fetvası; İmamiyye Şia'sına mensup biz Müslümanlar için ölçü kabul edilir:

1-) ''Müslüman ve Mü'min Irak halkının tümünün Baas Partisi'ne ve yönetici kadrosuna karşı silahlı kıyama girişmesi ve bu küfr partisinin kurmaylarını buldukları her yerde öldürmeleri ve böylece de Irak halkını bu hunharların pençesinden kurtarmaları kifaî farzdır.''

2-) ''Her hangi bir isim altında Baas Partisi'ne katılmak haramdır ve her hangi bir şekilde bu parti ile işbirliğine girmek, hem zalim ve kafire yardımcı olmaktır ve hem de İslam’a ve Müslümanlara düşmanlıktır.''

Benim gözüm de Müslüman Türk Milleti'nin düşmanı; Burjuva AKP'nin Baas Partisi'nden hiç bir farkı yoktur!

'mkaradas'a naciz tavsiyem; Burjuva AKP'ye hizmet etmeye, son hız devam et.

Ben şahsen inanmadığım sisteme ne EVET derim, ne HAYIR, ne de onu BOYKOT ederim.
                          Üstüne bir çizgi çeker, işlemi GEÇERSİZ sayarım.

saygılarımla
                          Müslüman'ın her dem hayat kuralı; ''Cihad-ı Ekber nedir ne değildir?'' diye düşünmek değil, Cihad-ı Ekber uygulayarak kendi tesir alanlarını genişletmektir...

Yorum

Azizim M.Bakr Es Sadr'ın bu fetvasını kaynağını yazmanız mümkün mü? Muhteşem bir fetva Allah Sadr'a gani gani rahmet etsin!!!gerçek Uleme böyle olur...

Yorum

boykotu anlarım da bir müslümanın hayır demesi beni çileden çıkartıyor tüylerimi diken diken ediyor...

Yorum

[quote author=EbuTurk link=topic=15684.msg103536#msg103536 date=1283972201]
                                boykotu anlarım da bir müslümanın hayır demesi beni çileden çıkartıyor tüylerimi diken diken ediyor...
                                [/quote]

Neden acaba hayır diyenler müslüman olmuyormu bu nasıl bir mantıktır acaba..

Banada kalırsa bunca yalan konuşan bir adama bir müslüman nasıl güveniyor nasıl inanıyor bende onu anlamıyorum..nasıl oalcak şimdi kardeş.?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...